page top

Ξημερώνει Κυριακή (Review Παράστασης)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/5/2015 17:37

Ξημερώνει Κυριακή στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Concept albums. Είναι αυτά που έχουν μια κοινή θεματική, μια ιστορία με αρχή και τέλος  και ανάμεσα σε δεκάδες concept albums μερικά από τα πιο γνωστά και σημαντικά είναι τα “The Wall”, “The Dark Side Of The Moon”(Pink Floyd), “Tommy” (The Who). Πολλά από αυτά έχουν μεταφερθεί στο κινηματογράφο ή στο θέατρο με την μορφή musical.

Χωρίς να είναι απολύτως concept κάτι παρόμοιο έγινε με 2 δίσκους του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου με το “Ο Δρόμος” το πιο εμπορικό  δίσκο στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα  και  Μίλα Μου Για Τη Λευτεριά” και παίρνοντας τα τραγούδια από αυτές τις κυκλοφορίες σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση έφτιαξαν το “Ξημερώνει Κυριακή”.

Η κεντρική ιδέα είναι ένας δρόμος που είναι η οδός Φυλής. Είναι γνωστό ότι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σε δεκάδες κείμενα/τραγούδια του αναφέρει την γειτονιά που μεγάλωσε, ερωτεύτηκε και πέρασε εκεί τα καλύτερα του χρόνια που είναι η γειτονιά στην πλατεία Βικτώριας. Σε αυτόν το δρόμο κάποια χρονική περίοδο εν μέσω οικονομικής κρίσης που μπορεί να είναι το σήμερα, το χτες υπάρχουν οι λαϊκοί άνθρωποι με τα προβλήματα τους, τις ανησυχίες τους, τους έρωτες κτλ. Από την άλλη υπάρχει ένας «αδίστακτος» επιχειρηματίας που θέλει να αγοράσει τον δρόμο και να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο. Θα τα καταφέρει; Θα υπάρχουν αντιδράσεις; Τι ρόλο θα παίξει η κόρη του βασικού ζευγαριού που χτυπημένο από την κρίση προσπαθεί να βρει κάποια λύση; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα και αρκετά ακόμα πραγματεύονται στις 2 ώρες που διαρκεί η παράσταση.

Το έργο είναι όπως το ξέρουμε από τα Ελληνικά musical που έχουμε δει στα 60ς. Τραγούδι/χορογραφία , θέατρο και πάλι από την αρχή. Όλα αυτά με συνοδεία ζωντανής μουσικής και μια πλειάδα ηθοποιών όπως οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής  παράστασης ερμηνεύουν η  Δήμητρα Σταθοπούλου και ο  Δημήτρης Μπάσης που ήταν πάρα πολύ καλοί στους ρόλους τους. Το τέλος του έργου γλυκόπικρο. Ποιος κέρδισε; Το καλό ή το κακό; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η επιτυχία του έργου έγκειται και στα πολυτραγουδισμένα τραγούδια όπως το “Γέλαγε Η Μαρία” , “Το Άγαλμα” , “Μέθυσ' Απόψε Το Κορίτσι Μου” , “Οκτώβρης Ήταν (Δεν Θα Περάσει Ο Φασισμός)” αλλά και στο θέμα της παράστασης που ειδικά σήμερα μπορεί να αγγίξει τον καθένα από εμάς.  Μια παράσταση που εάν σας δοθεί ευκαιρία αξίζει να την δείτε.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλέφωνο: 212 254 0300

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 11 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων (Από 26 Φεβρουαρίου έως 13 Απριλίου ):
Τετάρτη στις 7.00 μ.μ.
Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 μ.μ.
Σάββατο 5.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ.
Κυριακή 7.00 μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικά Εισιτήρια: Από 10€ έως 35€
Ομαδικά Εισιτήρια: Από 8€ έως 30€
Εισιτήρια ΑΜΕΑ: 10€* – πωλούνται μόνο (και τηλεφωνικά) από το ταμείο του θεάτρου.

 

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus