page top

Καλώς Ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό (Review Παράστασης)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Καλώς Ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό@ Ελληνικό  Μουσείου Αυτοκινήτου

«Ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος δέχεται μια παράξενη πρόσκληση σε μεταμεσονύχτια δεξίωση, από τον πρόεδρο του μουσείου αυτοκινήτου, με αφορμή τον εορτασμό των ενενήντα χρόνων από τη δημιουργία αυτής της πολύτιμης και σπάνιας ιδιωτικής συλλογής. Ο Χρήστος αποδέχεται την πρόσκληση και στις 12 τα μεσάνυχτα ακριβώς βρίσκεται στην είσοδο του μουσείου, όπου προς μεγάλη του έκπληξη θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μυστηριώδες αίνιγμα που παραμένει ανεξιχνίαστο από το 1923…»

Κάντε κλικ εδώ

Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η υπόθεση του έργου. Όταν φτάσαμε στον πολυχώρο , είδα ότι εκεί υπήρχε μια αίθουσα κινηματογράφου και ήμουν περίεργος να δω  και την θεατρική σκηνή. Μια ευχάριστη έκπληξη μας οδήγησε , σε κάπως άβολα καθίσματα, μπροστά στα εκθέματα της έκθεσης που δεν είναι άλλη από αμάξια. Βλέποντας μετά την ιστοσελίδα του πολυχώρου (http://www.hellenicmotormuseum.gr/maincat.phpΆwh=1&lang=1&the1id=1&theid=1&open1=1&open2=5) είδα με μεγάλη χαρά το πώς το μεράκι, η θέληση και η «τρέλα» ενός ανθρώπου οδήγησε στην δημιουργία του μουσείου. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες υπάρχουν μια σειρά από αμάξια που φτάνουν τα 112 σε αριθμό, ξεκινώντας από μοντέλα του 1895 έως το 1980 περίπου.

Η παράσταση ξεκινάει με ένα videο που μας αναφέρει λίγο πολύ την υπόθεση και το έργο  ξεκινάει με τον Φερεντίνο να βγαίνει από ένα αμάξι.  Από τις πρώτες  λέξεις καταλαβαίνεις ότι ο Φερεντίνος  δεν είναι ηθοποιός και το καλό είναι  ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να προσποιηθεί ότι είναι. Εάν και θεωρητικά είχε τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, αρά και πρωταγωνιστικό, με ένα έξυπνο εύρημα του να κρύβεται με σκοπό να παρακολουθεί/κρυφακούει  τους διάφορους χαρακτήρες , δεν εμφανίζεται πάρα πολύ και ως εκ τούτου οι αδυναμίες του καλύπτονται.  Από εκεί και πέρα στο έργο παίζουν μια σειρά από γνωστούς και εμπείρους ηθοποιούς όπως ο Σωκράτης Αλαφούζος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Λήδα Ματσάγγου μαζί με αρκετούς νεότερους ενώ κανονικά στην διανομή είναι και η Εβελίνα Παπούλια που όμως εκείνη την ημέρα δεν έπαιζε.

Το έργο βασισμένο εν μέρει στα «Εφιαλτικά Χριστούγεννα» της Αγκαθα Κρίστι είναι ένα κλασσικό έργο της Κρίστι. Μια δολοφονία, αρκετοί χαρακτήρες, όλοι ύποπτοι και την λύση την δίνει ο Ηρακλής Πουαρό. Όπως σωστά διάβασα σε μια κριτική , είναι ένα έργο ευχάριστο και περνάς ωραία περίπου 2 ώρες. Σαν υπόθεση είναι κάτι που έχεις ξαναδεί και οι ηθοποιοί παίζουν καλά τον ρόλο τους. Αυτό που το κάνει πρωτότυπο είναι ότι διαδραματίζεται μπροστά στα αμάξια. Το ιδανικό είναι να πάει ένα ζευγάρι που ο ένας να του αρέσει το θέατρο και του άλλου τα αμάξια. Στο τέλος , προς την έξοδο, έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις γρήγορα σχεδόν όλα τα αμάξια. Εάν σκεφτούμε ότι το εισιτήριο για την έκθεση έχει 8.00 € και για το θέατρο 17 ευρώ / 12 ευρώ / 5 ευρώ με κάρτα ανέργων , νομίζω ότι η επιλογή είναι εύκολη. Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια λέει ο λαός μας και έχει δίκιο. Πας στο θέατρο , περνάς ευχάριστα, χαζεύεις και τα αμάξια (ακόμα και εάν δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα) και φεύγεις ευχαριστημένος.

* Λόγω μεγάλης προσέλευσης, το έργο «Καλώς ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό»

συνεχίζει τις παραστάσεις του έως την Κυριακή 30 Μαρτίου!


H ομάδα «naan» παρουσιάζει το πρωτότυπο θεατρικό έργο 

Καλώς ήρθατε Ντετέκτιβ Πουαρό

εμπνευσμένο από τον ήρωα της Αγκάθα Κρίστι

Ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό

--

Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:15

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:  17 ευρώ / 12 ευρώ / 5 ευρώ με κάρτα ανέργων

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ιουλιανού 35 & Γ΄ Σεπτεμβρίου

Κρατήσεις: 69.95.798.660.

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus