page top

Τα 10 κορυφαία άλμπουμ της Blues για το 2013

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 23/1/2015 16:34

Τι να πρωτοθυμηθούμε για φέτος στη blues, ήταν μια πραγματική δημιουργική χρονιά για το είδος με νέες εισαγωγές από μπάντες γνώριμες σε άλλα είδη όπως οι Spin Doctors αλλά και κλασικά tunes με διαχρονικούς ήχους όπως ο Buddy Guy ο James Cotton και άλλοι… Διαβάστε τη λίστα με τα κορυφαία άλμπουμ για φέτος παρακάτω :
 
 


1) Ana Popovic - Can You Stand The Heat
Δυναμικά Blues φωνητικά και μια δόση από Jazz χαρακτηρίζουν τον καινούργιο δίσκο της Αnna Popovic (τρείς φορές υποψήφιας στα Blues Music Awards). Το εν λόγο album είναι μια προσπάθεια για πιο αιχμηρό ήχο και περισσότερα instrumental κομμάτια. Δείτε εδώ όλο το review!

 

 
 


2) Spin Doctors: If The River Was Whiskey
Η αίσθηση που σου δίνει το “If the River Was Whiskey” είναι ότι δεν προσπάθησαν να αντιγράψουν κάποιο blues συγκρότημα , αλλά αυτό που ακούς προήρθε αβίαστα από μέσα τους...
Δείτε εδώ όλο το review!

 

 

 


3) John Primer & Bob Corritore - Knockin' Around These Blues
Ο συνδυασμός της κιθάρας και της φυσαρμόνικας είναι ένα κλασικό setup στην παραδοσιακή Chicago Blues και όταν πρόκειται για τον John Primer και τον Bob Corritore οι λάτρεις του είδους θα γνωρίζουν ότι μιλάμε για την αφρόκρεμα της  φετινής χρονιάς.

 

 

 


 4) Tedeschi Trucks Band - Made Up Mind
Για τρίτη φορά ξαναχτυπάν οι Tedeschi Trucks Band έχοντας αναπτύξει ένα υγιές καθόλα δικό τους στυλ προερχόμενο από μουσικούς που παίζουν ως ένα πραγματικό σύνολο μοιραζόμενοι τον ίδιο στόχο και το κάθε τραγούδι τους να είναι πιο σημαντικό από τους συμμετέχοντες μεμονωμένα.

 

 

 


5) Buddy Guy - Rhythm & Blues
Ο Buddy Guy με την τελευταία του κυκλοφορία Rhythm n Blues έχει βαλθεί να αποδείξει στα 77 του χρόνια πλέον πως τα blues πρέπει και μπορούν να ακουστούν πολύ περισσότερο στο ραδιόφωνο.
Δείτε εδώ όλο το review!
 

 

 


6) Jo Harman - Dirt On My Tongue
Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του νέου ρεύματος των βρετανικών blues καλλιτεχνών. Ένα από τα πολύ καλά παραδείγματα η Jo Harman με μεγάλη φωνή και καλή τραγουδοποιός. Οι περισσότεροι νέοι του είδους πέρα από τη «λίμνη» δεν έχουν το έχουν πραγματικά. Είναι σαν αυτό που είπε ο Sonny Boy κάποτε ότι «Θέλουν να παίξουν τα blues τόσο άσχημα και τα παίζουν τόσο άσχημα» η Harman όμως είναι ένα πραγματικό ταλέντο.

 

 


7) Steve Hunter - The Manhattan Blues Project
Μιλάμε ίσως για τον Blues δίσκο της χρονιάς που από το πρώτο άκουσμα ανταμείβει άμεσα, με τις πρώτες στιγμές να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο χώρο... Δείτε όλο το review εδώ!


 

 

 


8) Bobby Rush - Down In Louisiana
Το 2013 βρήκε τον θρύλο της Blues Bobby Rush με νέο άλμπουμ και πρόκειται για ένα λιτό σύνολο που θα υπενθυμίσει στους ακροατές τον αρχικό ήχο των Delta Blues. Λέει ο Bobby Rush: «Αυτό το άλμπουμ ξεκίνησε στα έλη και στα juke joints, όπου η μουσική μου αυτή άρχισε, πενήντα χρόνια τώρα έβαλα Funk μαζί με Blues για να δημιουργήσω το δικό μου στυλ. Τώρα, με το Down In Louisiana έχω κάνει το ίδιο πράγμα με Cajun, Reggae, Pop, Rock και Blues ήχους, και όλα αυτά ακούγονται μόνο σαν τον Bobby Rush».

 
 


9) James Cotton - Cotton Mouth Man
Ο παγκοσμίως γνωστός αρμονικίστας bluesman James Cotton με υψηλού επιπέδου όπως πάντα προφίλ έρχεται για να μας δώσει το βαθύτερο και το πιο συναρπαστικό άλμπουμ ίσως όλης της σταδιοδρομίας του. Guest καλλιτέχνες όπως οι Gregg Allman, Joe Bonamassa, Ruthie Foster, Warren Haynes, Delbert McClinton και Keb Mo αποδίνουν φόρο τιμής σε έναν από τους τελευταίους γίγαντες της blues με την ένταξή τους σε μια χαρούμενη συλλογή με βραχνά boogies, ηλιόλουστα country blues και παράτολμα ανακατέματα της Chicago Blues.

 

 


10) Walter Trout - Luther's Blues - A Tribute to Luther Allison
Η τελευταία κυκλοφορία του Walter Trout το Luther's Blues είναι ένα αφιέρωμα στον Luther Allison. Πρόκειται για ένα power blues άλμπουμ που αποδίδει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν μουσικό blues μουσικής. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 12 κομμάτια σε blues-rock ήχο που τροφοδοτούνται από τον κλασικό ήχο της κιθάρας του Walter με την ισχυρή υποστήριξη της μπάντας του.

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus