page top

Pink Martini στο ΓΚΑΖΙ LIVE (Review)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Pink Martini στο ΓΚΑΖΙ LIVE (Review)

«Για μια ακόμα φορά οι Pink Martini κέρδισαν το κοινό και όσοι τους χάσατε, μην ανησυχείτε, σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας». Με αυτές τις φράσεις  έκλεινε το review από την συναυλία τους το Σεπτέμβριου του 2013. Καθώς την Κυριακή είχαμε εκλογές, οι Pink Martini έπρεπε να ψηφίσουν και με την ευκαιρία είπαν να κάνουν και 2 εμφανίσεις στην Αθήνα. Φυσικά κάνω πλάκα, αλλά σκεφτείτε ότι θα μπορούσαν κάλλιστα οι Pink Martini να έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες μετά από τις τόσες εμφανίσεις τους στην χώρα μας. Ήμουν σίγουρος ότι η προσέλευση του κοινού θα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και λίγες μέρες πριν, πληροφορηθήκαμε ότι και οι 2 συναυλίες ήταν σχεδόν sold-out. Το ελληνικό κοινό έχει δείξει πολλές φορές την αγάπη του προς το συγκρότημα και κάθε φορά το στηρίζει με την προσέλευση του.

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στην γνωστή οδό που τα μαγαζιά της είναι συνυφασμένα με άλλου είδους μουσικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφορες συναυλίες γίνονται εκεί. Είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη η εύκολη πρόσβαση, η ορατότητα, ο καλός ήχος και ο καλός εξαερισμός. Όπως και στον Λυκαβηττό έτσι και τώρα είχαμε καρέκλες στην αρένα για τους κατόχους των ακριβών εισιτηρίων και μάλιστα οι καρέκλες έφταναν  δίπλα στην σκηνή.

Κοιτώντας στην προηγούμενη ανταπόκριση  για να κάνω σύγκριση είδα καταρχήν ότι είχαμε διαφορετική τραγουδίστρια. Φέτος ήταν η China Forbes, το 2013 η Storm Large, μερικές διαφορές στα τραγούδια καθώς είχαν να προωθήσουν το “Dream A Little Dream”, και μετά μια από τα ίδια. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Ειδικά όταν η πλειοψηφία του κόσμου έχει την «απαίτηση» να ακούσει τα 3-4 hit όπως τα “Amado Mio”, “Donde Estas, YolandaΆ”, “Lilly” και να είναι ευχαριστημένο.

Η συναυλία άρχισε στις 9:45 και τελείωσε 11:15 δηλαδή μιλάμε για το επαγγελματικό 90λέπτο. Σε αυτή την ώρα όσα περίμενες από τους Pink Martini, τα άκουσες και τα είδες. Δηλαδή, είδες ένα 10λέπτο solo από τα μέλη του συγκροτήματος, την China Forbes και τον Ari Shapiro να εναλλάσσονται στα φωνητικά, το συγκρότημα να προτρέπει τον κόσμο να χορεύει, αλλά φυσικά τα άτομα στις καρέκλες να κάθονται στην θέση τους και ότι άλλο έχεις δει σε μια συναυλία των Pink Martini. Υπήρχε κέφι από τους θεατές , αλλά ήταν περισσότερο στους εξώστες παρά στην αρένα. Φυσικά, όταν ακούστηκε το “Τα Παιδιά του Πειραιά” ήταν από τις λίγες στιγμές που κάπως «ταρακουνήθηκαν» οι θεατές. Το κλείσιμο μας βρήκε με ένα γρήγορο encore και τις τυπικές ευχαριστίες από το συγκρότημα. Βγαίνοντας έπιασα ορισμένες κουβέντες από τα πηγαδάκια κατά την αποχώρηση των θεατών. «Πέρασα φοβέρα», «πάρα πολύ ωραία» κτλ. Αφού έτσι πέρασε ο κόσμος, υπάρχει λόγος να διαφωνήσω μαζί του;

Φωτογραφίες : Σαβίνα Ακουμιανάκη

 

 

Set list (με επιφύλαξη)
Let’s Never Stop Falling In Love
Ich Dich Liebe
Sympathique
Omide Zendegani
Mayonaka No Bossa Nova
Donde Estas, YolandaΆ
And Then You’re Gone
But Now I’m Back
La Soledad
Que Seras Seras
The Flying Squirrel
Amado Mio
Anna (El Negro Zumbon)
Lilly
Andalucia
Hey Eugene
Zundoko-bushi
Never On Sunday
Get Happy/Happy Days Are Here Again
Brazil

 

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus