page top

Review της Συναυλίας αλληλεγγύης με τους ENCARDIA από τους Γιατρούς του Κόσμου

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/5/2015 17:37

Συναυλία αλληλεγγύης με τους ENCARDIA από τους Γιατρούς του Κόσμου

«Ακόμα μια φορά με το πιο ακριβό εισιτήριο του κόσμου!
‘Ένα κουτί αντιβίωση ή ένα παιδικό γάλα για αυτούς που το έχουν απόλυτη ανάγκη!»

Δεν είναι πρώτη φορά που οι Encardia συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση. Πιστοί στο ραντεβού τους και σε συνεργασία  με την «Tεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και  με την υποστήριξη του Ρ/Σ 105.5 «Στο Kόκκινο», διοργανώθηκε μια ακόμα εκδήλωση την Τρίτη 13 Μαΐου στην «Tεχνόπολις».

Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι οι παρευρισκόμενοι θεατές ανταποκρίθηκαν στο «εισιτήριο» της συναυλίας. Δεν ήταν λίγοι που ερχόντουσαν με σακούλες με φάρμακα και γάλατα. Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος που είχαν θέσει οι διοργανωτές πρέπει να επιτεύχθηκε και με το παραπάνω.  Στην αρχή είχαμε ένα σύντομο πέρασμα από την σκηνή των θεραπευτικών κοινοτήτων ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που με ορισμένες διασκευές ζέσταναν το κοινό. Η ώρα είχε πάει 10:00 και είχε έρθει η ώρα για τους Encardia μετά από παρουσίαση από τον Κώστα Αρβανίτη.

Για όσους δεν τους ξέρουν , το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει «Οι encardia, τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Έχουν τσιμπηθεί πες  από αράχνες, πες από βέλη πολλών και ποικίλων φτερωτών θεών και γι' αυτό παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν αδιάκοπα, φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω αν βρεθούν όλοι μαζί. Στην αρχή νομίζεις ότι είναι συγκρότημα, αλλά όταν λίγο τους γνωρίσεις βλέπεις ότι είναι μεταξύ τους συγγενείς και μέλη μιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν τα παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή αλλά όταν τελειώνουν όλα αυτά, εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες και τις νεράιδες, τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά τελικά παίζουν όπου κι αν τους συναντήσεις. Τους αρέσουν τα ταξίδια στις πεδιάδες και τα όρη του Νότου αλλά να παίρνουν και τους φίλους τους μαζί. Χαίρονται όταν να βλέπουν τους ανθρώπους να χορεύουν με την καρδιά τους και να τραγουδάνε λεεεεροτράγουδα. Μιλούν για "συναντήσεις" μάλλον, παρά για συναυλίες..

Μένω στην τελευταία πρόταση. Σωστά αναφέρουν ότι οι εμφανίσεις τους είναι περισσότερο «συναντήσεις», παρά οι παραδοσιακές συναυλίες που έχουμε συνηθίσει. Μαζί τους , σε αρκετές στιγμές ,ήταν και ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, η Γιώτα Νέγκα και ο Κώστας Θωμαίδης. Ξεκίνημα λοιπόν με την “Tarantella” και μετά ένα απόσπασμα από την Φρουτοπία. Η συναυλία συνεχίστηκε με πολλές σφήνες από τους Encardia για την πολιτικό οικονομική κατάσταση, και ιδιαίτερα επικεντρώθηκαν στο γνωστό κλείσιμο της ΕΡΤ. Σε κάποια στιγμή κάλεσαν τον κόσμο να ανέβει στην σκηνή, ο οποίος ανταποκρίθηκε, αλλά γρήγορα οι τεχνικοί τους ενημέρωσαν ότι υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος με τα καλώδια και έπρεπε ο κόσμος να κατέβει. Όσο πέρναγε η ώρα , τόσο το κέφι ανέβαινε και ειδικότερα προς το τέλος δεν υπήρχε κάποιος από τους παρευρισκόμενους που να μην χόρευε. Το κλείσιμο της συναυλίας μετά από 2 ώρες μας βρήκε με το “Bella Ciao” και ένα happy birthday σε ένα από τα μέλη που είχε γενέθλια. Σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένο. Το βασικό ήταν πρώτα να μαζευτούν φάρμακα/γάλατα και ύστερα η συναυλία. Πιστεύω ότι και στις 2 περιπτώσεις τα καταφέρανε εξίσου καλά.

Setlist (με επιφύλαξη)
Tarantella
Φρουτοπία
Santu Nuovo
Maricapalos
Gargano
Menammento
San Vito
Oriamu Fenese
Canto Per Me
Χόρεψε Ξένε
Ya Salio
Santu Paulu
Galatone
Addio Lugano
Sciur padrum
Pinelli
La Lega
Barbarossa
Το Μαργούδι
Riolala
Cosimino
Bella Ciao

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus