page top

Τελευταία μέρα σήμερα για το μεγαλύτερο jazz festival στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε 9/4/2021 16:19

Συνεχίζονται οι ωραίες εμφανίσεις στην Τεχνόπολις με τους Niccolo Faraci (Ιταλία) στις 21:00, ακολουθούν οι OakTree (Βέλγιο) στις 22:00 ενώ η βραδιά κλείνει με τους Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions (Τουρκία) στις 23:00.

 

 

Κυριακή 1 Ιουνίου

·       21.00 – 22.00 Niccolo Faraci (Ιταλία)

Κοντραμπασίστας, συνθέτης και, γενικότερα, sound designer με ενδιαφέροντα μουσικά projects στη σύγχρονη ιταλική τζαζ σκηνή, ο Niccolo Faraci μας δίνει ξεχωριστούς δίσκους όπως το πρόσφατο «It Came to Broadcast the Yucatan» ή το «Tokyo 2674» του 2012, που δείχνουν έναν βαθύτερο καλλιτεχνικό / διεθνιστικό / οικολογικό κ.λπ. προβληματισμό που βρίσκει διέξοδο και στη μουσική αλλά και στην κινηματογραφική εικόνα. Τα ταξίδια του Niccolo Faraci τόσο στην Ευρώπη όσο και στην εγγύτερη ή απώτερη Ανατολή έχουν τονίσει την world μουσική του αντίληψη χωρίς ωστόσο ο ίδιος να ξεφεύγει πολύ από τις τζαζικές αρχές που έχουν καλλιεργηθεί επί δεκαετίες στην ιταλική σκηνή. Εδώ θα παίξει με το τρίο του, που συναποτελούν δύο ξεχωριστοί μουσικοί της πατρίδας του: ο Lorenzo Paesani (πιάνο, πλήκτρα) και ο Francesco Miccolis (ντραμς). 

http://www.niccolofaraci.com/videos.html
http://www.youtube.com/watchΆv=rC_o9p7vfc4
http://www.youtube.com/watchΆv=jcwZkC-8zus&feature=youtu.be 

·       22.00 – 23.00 OakTree (Βέλγιο)

Το γκρουπ OakTree προέκυψε μέσα από τη μουσική συνάντηση της τσελίστριας Annemie Osborne, του ακορντεονίστα Thibault Dille και της τραγουδίστριας Sarah Klenes που, αρχικά, έστησαν ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε τζαζ στάνταρντς σε συνδυασμό με πρωτότυπες συνθέσεις και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, πράγμα το οποίο στη συνέχεια καλλιέργησαν περαιτέρω σε σημείο που αυτό σήμερα να ανοίγεται σε πολλαπλές μουσικές παραδόσεις. Έτσι, το OakTree αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει τη τζαζ και την ποπ, το γαλλικό chanson και τα λάτιν, την κλασική και τη βαλκανική μουσική κ.ά. σε συναρπαστικά ταξίδια και με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η ίδια η ασυνήθιστη οργάνωση του γκρουπ (φωνή – τσέλο – ακορντεόν). Το άλμπουμ τους, «A dos d’ames», είναι μια όμορφη ένδειξη της μουσικής του γκρουπ και του ανοίγματος των δημιουργικών του ορίων.

http://www.oaktreetrio.com/
https://www.youtube.com/watchΆv=b7SYW-HBzEE 

·       23.00 – 00.00 Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions (Τουρκία)

Ένας σπουδαίος Τούρκος σαξοφωνίστας, γεννημένος στη Στοκχόλμη και σπουδαγμένος στις ΗΠΑ με την αμερικάνικη σύγχρονη τζαζ σκηνή και ιδεολογία σαν κορμό αλλά που όμως θεωρεί σαν βασικό συστατικό της μουσικής του την μεσανατολική και βαλκανική μας κουλτούρα την οποία και εντάσσει με φυσικό τρόπο στις δικές του συνθέσεις και δημιουργίες. Η γκάμα της μουσικής του ενασχόλησης καλύπτει από την παραδοσιακή τούρκικη και τσιγγάνικη μουσική ως την σύγχρονη electronica και ιδιαίτερη θέση μέσα σ’ αυτήν κατέχει η δουλειά του με τα σχήματα που φέρουν τον τίτλο «Istanbul Sessions» και στη μουσική τους μπορούμε να συναντήσουμε τις πιο όμορφες και γοητευτικές όψεις τις σύγχρονης world jazz. Η περίπτωση του Ilhan Ersahin είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και αξιοπρόσεκτες σε ολόκληρη τη σημερινή τζαζ σκηνή.

http://www.istanbulsessions.nublu.net/
http://www.youtube.com/watchΆv=6W_Lgq6m6JY
http://www.youtube.com/watchΆv=-8_MdA_oGhM

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus