page top

Agrinio Jazz Festival

 
Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Περιοχή: ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.: 6977267699
Διεύθυνση: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Email: info@agriniojazzfest.gr
Site: www.agriniojazzfest.gr/

Το Agrinio Jazz Festival μετά την πρώτη επιτυχημένη του διοργάνωση στο Κηποθέατρο Αγρινίου τον Αύγουστο του 2011, άφησε τη μικρή του κληρονομιά στην πόλη μας και με εντυπωσιακές καλλιτεχνικές παρουσίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ορίζει το νέο του ραντεβού για τις 28-29 Αυγούστου του 2012 σε ένα διήμερο πολλά υποσχόμενο.

viva.gr

Μετά την περσινή επιτυχημένη του παρουσία, το φεστιβάλ απέκτησε ένα δικό του ένθερμο κοινό στην πόλη του Αγρινίου και τείνει να εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Στόχος μας είναι η φετινή διήμερη διοργάνωση να εμπλουτιστεί με περισσότερους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και με μια ποικιλία χώρων που θα το φέρουν πολύ πιο κοντά σε όλους τους πολίτες. 

Το Agrinio Jazz Festival επιστρέφει λοιπόν σε πείσμα των καιρών προτάσσοντας τον πολιτισμό και τη μουσική ως γιορτή ελπίδας και μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες! 


Στόχος των workshops, είναι έχοντας ως αφετηρία την μουσική γενικότερα ως μια πηγή έμπνευσης να προσεγγίσουμε αυτό το μουσικό ιδίωμα ώστε όχι μόνο να κατανοήσουμε την ομορφιά του αλλά περισσότερο να την ακούσουμε… τα workshops δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς αλλά και σε ανθρώπους που είτε τους αρέσει να ακούνε αυτή τη μουσική είτε θέλουν να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με το είδος της jazz.  

Οι καλλιτέχνες του 2nd Agrinio Jazz Festival μεταφέρουν στους συμμετέχοντες των workshops τη γνώση, την εμπειρία τους αλλά κι την αγάπη τους για τη jazz μουσική:

  (Line-up)

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΝΑDIA BASURTO QUARTET
GEORGIOS TSOLIS TRIO
BROKEN FINGERS
MAGNUS TORFI MAGNUSSON TRIO
 

TEΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
POINT 2
MENAGEBARBIERLUONGOTHEODORIDIS QUARTET
DIMITRIS VERDINOGLOY TRIO
B.F.A.M.
 


  Παράλληλες Εκδηλώσεις-Workshop     

 28 Αυγούστου
“Jazz singing and groove.Combo Workshop For Singers And Other Instruments”
In this workshop we will work in rehearsal vocabulary and musical approach to the standards or music we want to play. Count in, improvise over a blues and play. How to lead an ending, and the signs. So, is a practical lesson where we will see how we manage in a playing setting. The first part will be dedicated to singers and we will work in warming ups, practise of scales and sing in a cirle of fifths a given phrase.
Εισηγήτρια: Nadia Basurto   

“Introducing solo jazz piano techniques”
Εισηγητής: Julien Ménagé    

29 Αυγούστου 
“Jazz improvisation rhythmic elements, melodic constuction, jazz harmony and composition”
Εισηγητές: Christos Rafailidis: vibraphone, Bodek Janke:percussion, Petros Klampanis:doublebass
Με την ευκαιρία της εμφάνισής τους στο Jazz φεστιβάλ του Αγρινίου, θα παραδώσουν ένα masterclass με θέμα τον αυτοσχεδιασμό στη jazz. Σε αυτό θα εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται ο μουσικός διάλογος μέσα σε ένα jazz σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, οι μουσικοί θα παίξουν για τους συμμετέχοντες στο masterclass, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα μιλήσουν για τη λειτουργία της αρμονίας, της μελωδίας και του ρυθμού.

“Jazz drums and more”
Εισηγητής: Spyros Panagiotopoulos 


Xoρού

28-29 Αυγούστου 
«Experiencing different jazz styles” «Βιώνοντας διαφορετικά είδη τζαζ»
Σύγχρονη τζαζ (contemporary jazz) με lyrical & funky στοιχεία, ασκήσεις ευλυγισίας και  δύναμης στο  ζέσταμα, ενδυνάμωση, stretching, συντονισμός σε διαφορετικά σημεία του σώματος, τεχνική που βασίζεται στους βασικούς κανόνες του μπαλέτου και στοιχεία πιο ελεύθερης κίνησης
Εισηγήτρια: Μαριλένα Γκραφάκος
www.marilenagrafakos.com
www.mg-artinmotion.com 

Η συμμετοχή στα workshop εξασφαλίζεται με κατάθεση μετρητών στο λογαριασμό τραπέζης EuroBank:  0026-0132-10-0200283091 με την  ένδειξη ”2nd Agrinio Jazz Festival” και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ για κάθε workshop μουσικής και 20 ευρώ για το διήμερο workshop χορού.Οι μέρες πραγματοποίησης των workshops είναι οι μέρες του φεστιβάλ 28-29 Αυγούστου. Οι χώροι και οι ώρες πραγματοποίησης των workshop θα ανακοινωθούν προσεχώς.Πληροφορίες: www.agriniojazzfest.gr


 Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες... 
Μουσικά σχήματα απαρτιζόμενα από ξένους και Έλληνες ανερχόμενους καλλιτέχνες συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων από το χώρο της jazz μουσικής, δημιουργώντας έτσι ένα πολιτιστικό προϊόν αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Ευρώπης.     

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:    

Νadia Basurto: Singer (Ισπανία

Julien Menage: Piano (Γαλλία)
    
Attila Gyarfas: Drums (Ουγγαρία)

Noa Stroeter: Doublebass (Βαζιλία)

  Laurent Barbier: Saxophone (Βέλγιο)

Fransesco De Rubeis: Drums (Ιταλία)
    
Armando Luongo: Drums (Ιταλία)

  Martin Grabher: Drums (Αυστρία)

Alehandro Rivas: Pinto Sax (Χιλή)

  Bodek Janke: Percussion

Γεώργιος Τσόλης: Piano

Στάθης Ελιο: Doublebass

Mένιος Γούναρης: Piano  

Δημήτρης Βερδινογλου: Piano

Γρηγόρης Θεοδωρίδης: Doublebass  

Christos Rafailidis: Vibraphone
    
Petros Klampanis: Doublebass

Giorgos Daskalakis: Guitar

Panos Marantos: Bass

Σπύρος Παναγιωτόπουλος: Drums

Facebook
Twitter GooglePlus