page top

Αθηνά LIVE - ΑΘΗΝΑ (Ν.ΦΑΛΗΡΟ-ΜΟΣΧΑΤΟ)

 
Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ
Περιοχή: ΜΟΣΧΑΤΟ
Τηλ.: 210-4813605
Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος 3, Ν.Φάληρο-Μοσχάτο,Αθήνα
Φαξ: 210-4839111
Email: info@fakanas.gr
Site: www.fakanas.gr/

Η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Τέχνης Γ.Β. Φακανά

Το Ωδείο μας είναι το μοναδικό ωδείο που έχει εντάξει στις δραστηριότητές του μια πραγματική Μουσική Σκηνή με συναυλίες και πολλά μουσικά θεατρικά ή λογοτεχνικά δρώμενα που προσδίδουν ένα έντονο, ζωντανό και δημιουργικό χρώμα ολόκληρο το χρόνο στον ωδειακό χώρο.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Ωδείο αποτελεί τη συνεχή αφορμή για να γίνονται πράξη οι γνώσεις των μαθητών μας, να έρχονται σ' επαφή με καλλιτέχνες όλου του μουσικού φάσματος και ν' αποκτούν καλλιτεχνικές εμπειρίες δυσεύρετες ακόμα και για επαγγελματίες. Εδώ γίνεται πράξη ο στόχος μας : οι σπουδαστές μας ν' αποκτούν επαγγελματικές εμπειρίες μέσα απ' τις σπουδές τους.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE βρίσκεται με όλες τις δραστηριότητές της πολλά βήματα μπροστά από τις τυπικές αίθουσες συναυλιών των ωδείων δείχνοντας το δρόμο για τη μετατροπή ενός τυπικού χώρου σε δημιουργικό θεσμό, πνεύμονα πολιτισμού και πολύβουης μουσικής κυψέλης.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE με τους καλλιτέχνες που περνούν από κεί και με τη συμμετοχή των σπουδαστών και των καθηγητών μας είναι ένας μουσικός πολυ-χώρος που φιλοξενεί με πληρότητα και αρτιότητα αυτό που αγαπάμε : "Το καλό και το ωραίο στη μουσική"

Οι ήχοι και τα χρώματα του καλού τραγουδιού, της έντεχνης ελληνικής μουσικής, των εθνικών παραδόσεων, της κλασικής μουσικής, της jazz, του rock και της σύγχρονης δημιουργίας γενικότερα, εναλάσσονται με σεβασμό, γνώση και νέα οπτική γωνία.

Όλα μέσα σ' ένα κλίμα άνετης και χαλαρής ψυχαγωγίας όπου η ψυχή αφουγκράζεται με ηρεμία το ανήσυχο πνεύμα, μεγάλων και σοβαρών δημιουργών.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE υποδέχεται στις παραστάσεις της όλο το κοινό της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Όλοι μαζί εκεί, σπουδαστές, καθηγητές, κοινό, ζούμε μια εμπειρία τόσο γνωστή, όσο τα όνειρά μας.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE ξεκίνησε τη λειτουργία της την Πρωτοχρονιά του 1999. Στεγάζεται μέσα στο μέγαρο του Ωδείου Τέχνης Γ. Β. Φακανάς στη Λ. Ποσειδώνος 3 στην παραλία του Ν, Φαλήρου - Μοσχάτου.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE αποτελεί κεντρική πολιτιστική δραστηριότητα του Μουσικού Οργανισμού "Ars Nova Αθήνα" ο οποίος έχει ιδρυθεί το 1996 από τον μουσικό και συνθέτη σύγχρονης μουσικής Γιώργο Φακανά.

Η "Ars Nova Αθήνα" έχει την έδρα της μέσα στο νεόκτιστο νεοκλασσικό μέγαρο της Λ. Ποσειδώνος 3 και περιλαμβάνει μέχρι σήμερα το "Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς", το "Εργαστήρι Σύγχρονων Μουσικών Σπουδών", τη Λαϊκή Σχολή Θανάση Πολυκανδριώτη, την παιδική χορωδία Δ.Τυπάλδος, το μουσικό cafe "Mingus", δύο-υπό κατασκευή-studio ηχογραφήσεων, ειδικά studio μελέτης και πρόβας και τη ΑΘΗΝΑ' LIVE.Η Ars Nova Αθήνα έχει σαν στόχο την ανάπτυξη των λόγιων μουσικών ειδών και την ποιοτική μουσική γενικότερα. Με δραστηριότητες που ανοίγονται στον χώρο της σύγχρονης μουσικής εκπαίδευσης, της συγγραφής και έκδοσης μουσικών βιβλίων, των ηχογραφήσεων και εκδόσεων cd και της ποιοτικής ψυχαγωγίας, αποτελεί ήδη μια εναλλακτική πρόταση στα μουσικά δρώμενα. Η ΑΘΗΝΑ' LIVE δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτούς τους στόχους.

Άλλωστε, η ως σήμερα θητεία του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γ, Φακανά αποτελεί την κυριώτερη εγγύηση για το κοινό ότι από τη σκηνή αυτή θα παρελαύνουν πάντα εκείνοι οι μουσικοί που έχουν να καταθέσουν ψυχή και έργο. Έτσι στο πρώτο έντυπο της ΑΘΗΝΑ' LIVE ο καλλιτεχνικός της διευθυντής σημείωνε:"Αποτελούσε όνειρο χρόνων. Σήμερα γίνεται πράξη. Ένας μουσικός πολυ-χώρος που να φιλοξενεί με μουσική πληρότητα αυτό που αγαπάμε. "Το καλό και το ωραίο στη μουσική". Μέσα στην πολύβουη καθημερινή πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες στιγμές που η συγκίνηση από κάποιο μουσικό ήχο, θεριεύει μέσα μας δίνοντας την αίσθηση ότι η ζωή αξίζει, είναι όμορφη.

Αυτές τις χιλιάδες στιγμές μαζέψαμε και η συνισταμένη τους θα ζωντανεύει κάθε βράδυ στη ΑΘΗΝΑ' LIVE. Οι ήχοι και τα χρώματα του καλού τραγουδιού, της έντεχνης ελληνικής μουσικής, των εθνικών παραδόσεων, της κλασικής μουσικής και της σύγχρονης δημιουργίας,Ι εναλλάσονται με σεβασμό, γνώση και νέα οπτική γωνιά. Όλα μέσα σ' ένα κλίμα άνετης και χαλαρής ψυχαγωγίας όπου η ψυχή αφουγκράζεται με ηρεμία το ανήσυχο πνεύμα μεγάλων και σοβαρών δημιουργιών.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Facebook
Twitter GooglePlus