page top

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024

Δημοσιεύτηκε 10/7/2024 21:58

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024
Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών


Η μοναδική μουσική εκπαιδευτική εμπειρία
για 4η συνεχόμενη χρονιά στις πανέμορφες Σπέτσες!


Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Διάρκεια: 10 ημέρες, από τις 25/7 έως τις 3/8/2024
Λήξη προθεσμίας εγγραφών: Σάββατο 15/6

Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες
στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας:
www.maakss.com/admissions

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school of Spetses (M.A.A.K.S.S.), που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2021 και γρήγορα αναδείχθηκε σε ετήσιο θεσμό, ανακοινώνει με χαρά το φετινό της πρόγραμμα, από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2024. Η Μουσική Ακαδημία συγκεντρώνει στις Σπέτσες νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία μοναδική, για το νησί των Σπετσών αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας αλλά και σημείο ευρύτερης διαπολιτισμικής συνάντησης.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το πρόγραμμα της ΜΑΑΚΣΣ διαρκεί 10 ημέρες, και περιλαμβάνει μία σειρά από masterclasses υψηλού επιπέδου για επτά κλασικά μουσικά όργανα συμπεριλαμβάνοντας το λυρικό τραγούδι με καθηγητές κορυφαίους σολίστ διεθνούς αναγνώρισης. Η εναρκτήρια εκδήλωση για φέτος θα γίνει τη δεύτερη μέρα του προγράμματος, Παρασκευή 26 Ιουλίου, με τη μοναδική συναυλία που δίνουν, όπως πάντα, οι καθηγητές της Ακαδημίας στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή, καλωσορίζοντας τους μαθητές με τη μουσική τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακαδημίας, μια σειρά από εξαιρετικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικά τοπόσημα των Σπετσών, γεμίζοντας το νησί με κλασική μουσική! Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Παράλληλα, η Ακαδημία ανανεώνει και βελτιώνει περαιτέρω το περιεχόμενο του προγράμματός της, πάντα με στόχο να παρέχει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία. 

Έτσι, φέτος:
-ενισχύεται η ομάδα των δασκάλων με δύο νέες προσθήκες, την Silvia Simionescu στη βιόλα και τον Κώστα Σίσκο στο γαλλικό κόρνο, που προσφέρεται για πρώτη φορά ως επιλογή οργάνου.
-συνεχίζεται για 2η χρονιά η αποτελούμενη από τους συμμετέχοντες στην Ακαδημία ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή στο βιολί και σπουδαίου σολίστα Bartek Niziol.
-το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα σολιστικό μέρος για κάθε όργανο. Η επιλογή του σολίστ που θα το παίζει γίνεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, μετά από ακρόαση που φέτος θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων (26/5).
-το μάθημα του τραγουδιού εμπλουτίζεται με τη συμβολή μιας voice yoga instructor.

Επιπλέον, και φέτος η Μουσική Ακαδημία θα λειτουργήσει καθημερινά μουσικά εργαστήρια για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 11 ετών, ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το πρόγραμμα της Ακαδημίας.Θυμίζουμε ότι τα εργαστήρια γίνονται από μουσικοπαιδαγωγό που κάνει μουσική αγωγή σε αντίστοιχης ηλικίας παιδιά του νησιού, 2 φορές το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Λίγα λόγια για την Μουσική Ακαδημία
της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών 

Η Μουσική Ακαδημία αποτελεί ένα δεκαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ιστορικής σχολής των Σπετσών σε μία μοναδική κατάφυτη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για καλλιτεχνική δημιουργία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclasses με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές στο είδος τους αλλά και να δώσουν ζωντανές συναυλίες για το κοινό στις Σπέτσες, αναπτύσσοντας τις μουσικές τους δεξιότητες. Τα φετινά μαθήματα περιλαμβάνουν masterclasses για φωνή, φλάουτο, κλαρινέτο, γαλλικό κόρνο, βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο. 

Τα 3 πρώτα χρόνια της διοργάνωσής της η Μ.Α.Α.Κ.Σ.Σ. συγκέντρωσε μαθητές από 12 έως 30 ετών από τις ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα, ενώ φέτος έχουν ήδη εγγραφεί μαθητές από Ελλάδα, Αμερική, Πολωνία, Ουγγαρία, Ελβετία, Σερβία, Ουκρανία, Κίνα, Ιαπωνία και Πορτογαλία! Η M.A.A.K.Σ.Σ. φιλοδοξεί́ να ενδυναμώσει την ανάμειξη της τοπικής κοινότητας στις δραστηριότητες της, ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της περιοχής να δημιουργήσουν συλλογικά μία πρότυπη εκπαιδευτική μουσική πλατφόρμα που θα προσελκύει μαθητές απ’ όλο τον κόσμο.

MASTER CLASSES - Καθηγητές 2024 με αλφαβητική σειρά:

www.maakss.com/tutors

Κλαρινέτο • FABIAN DIRR | www.maakss.com/fabian-dirr

Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Δρέσδης, Γερμανία

Τραγούδι • MARCIN HABELA |
www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

Καθ. Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Φλάουτο • STEPHANE RETY | www.stephanerety.com

Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Δρέσδης, Γερμανία

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης /
Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Βιόλα • SILVIA SIMIONESCU |
https://maakss.com/silvia-simionescu/

Καθ. στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας, Ελβετία 

Γαλλικό Κόρνο • ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΣΚΟΣ |
https://maakss.com/kostas-siskos/ 

Κορυφαίος Α’ στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ελλάδα

Οργανωτική επιτροπή:

Γιάννης Αίσωπος
Πρόεδρος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Λένη Κονιαλίδη
Επικεφαλής της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Ρέα Αποστολίδη
Γεν. Γραμματέας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ήταν ένα σημαντικό σχολείο του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τους εθνικούς ευεργέτες και δωρητές Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένιο και εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 1927 από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.  Επιλέχθηκαν οι Σπέτσες ως τόπος εγκατάστασης, λόγω καταγωγής του Σωτηρίου Αναργύρου και συγκεκριμένα μία ειδυλλιακή τοποθεσία στα περίχωρα της πόλης των Σπετσών, μπροστά από την παραλία Λιγονέρι. Ήταν πρότυπο ιδιωτικό σχολείο και υποδειγματικό οικοτροφείο. Η λειτουργία της σταμάτησε το 1983. Μεταξύ των μαθητών της Σχολής ήταν και ο Ιάννης Ξενάκης, ‘Ελληνας πρωτοπόρος συνθέτης με διεθνή αναγνώριση.

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus