page top

Tunnel of Oppression - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε 9/4/2021 16:19

 TUNNEL OF OPPRESSION

Δημήτρης Πλαβούκος – Hellenic American College in collaboration with Hellenic American University

Από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου
καθημερινά από τις 14:00 έως τις 20:00, Σάββατο 12:00 έως 20:00
ως τις 25 Σεπτεμβρίου

Ο Δημήτρης Πλαβούκος και το Hellenic American College in collaboration with HellenicAmerican University παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη διαδραστική παράσταση,Tunnel of Oppression.

Πρόκειται για μια παράσταση που θίγει σύγχρονα θέματα βίας, καταπίεσης, ομοφοβίας, ρατσισμού και διάκρισης.

Βασισμένη στο Museum of Tolerance του Los Angeles, η παράσταση παρουσιάζει μέσα από αναπαράσταση, μορφές βίας και καταπίεσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι παρευρισκόμενοι μπαίνουν μέσα στο χώρο που είναι διαμορφωμένος να δίνει την αίσθηση του τούνελ, και γίνονται κομμάτι αυτών των αναπαραστάσεων. Μετά την έξοδό τους από το τούνελ, δέχονται αποφόρτιση και ενημέρωση από ομάδα ψυχολόγων.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

            To Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 στο Western Illinois University, ως ένα πολυμορφικό πρόγραμμα, και πλέον πραγματοποιείται στα περισσότερα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας ως βάση το Museum of Tolerance στο Λος ¶ντζελες, το πρόγραμμα παρουσιάζει στο κοινό, έναν πρακτικό τρόπο, μέσα από τον οποίο, ο παρευρισκόμενος βιώνει την καταπίεση που αντιμετωπίζουν διάφορες κοινωνικές ομάδες. Με την εμπλοκή των συναισθημάτων των παρευρισκόμενων, η ενημέρωση για την καταπίεση που αντιμετωπίζουν περιθωριοποιημένες κοινωνικά ομάδες, η επιμόρφωση γύρω από θέματα βίας και ρατσισμού και η πληροφόρηση σχετικά με τις διακρίσεις, φυλετικές ή σεξιστικές, είναι πραγματικά αποτελεσματική.

Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Project managerΔημήτρης Πλαβούκος (e-mailjplavoukos@gmail.com)
Project supervisor (HAEC): Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Πλαβούκος
Βοηθός Σκηνοθέτη – Κίνηση: Δήμητρα Κολλά
Μουσική: Βαγγέλης Μακρής
Σκηνικά – Φωτισμοί – Παραγωγή: 
Hellenic American College

ΔΙΑΝΟΜΗ (εθελοντική συμμετοχή – αλφαβητικά):

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΛΕΝΑ ΓΛΩΣΟΠΟΥΛΟΥ
MAGGIE GITH
MATTHEW J. 
ΡΕΝΤΟΝ ΚΑΝΑΝΙ
ΑΙΓΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΔΑΜΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑΣ
JENNY PARASKEVA
ΣΤΕΛΙΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ
ROISIN RONAN
CHRIS SANTA MARIA
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ
ΤΖΙΔΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ
ΕΥΘΥΜΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ DEBRIEFING – ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΟΥΚΑ (e-mail: natassa_douka@hotmail.com)

Με την υποστήριξη:
ATHENS PRIDE, Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό ΤμήμαΔΡΟΜΟΣ (κέντρο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης), Το Χαμόγελο του Παιδιού, VAULT THEATRE PLUS

JFK Gallery
Μασσαλίας 22, Αθήνα (Hellenic American College)
T
ηλ. Επικοινωνίας: 210 3680950

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus