page top

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2023 - 8 εώς 12 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε 12/9/2023 10:09

16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

8-12 Σεπτεμβρίου 2023

Παλάτι του Μεγάλου Μεγάλου Μαγίστρου- των Ιπποτών        

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος  τις πύλες του για να υποδεχθεί το  Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου,  στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου- των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από    την Ουνέσκο ως τόπος  Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου  συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό  μη Κερδοσκοπικό Φορέα  για την διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», τον Δήμο  Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. διεύθυνση της ειδικής συμβούλου διαχείρισης πολιτισμού,  κ.  Πηνελόπης Σερδάρη, ιδρύτριας του φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ 8/9

VIENNA CHAMBER ORCHESTRA

H κορυφαία  ορχήστρα “Vienna Chamber Orchestra” θα τιμήσει το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου με μια συναυλία της στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η ορχήστρα ιδρύθηκε πριν από 75 περίπου χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες δωματίου στον κόσμο. Εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στην περίφημη Musikverein, το Theater an der Wien, την  Vienna Chamber Opera και το Vienna Konzerthaus έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.  Αποτελούμενη  από   διακεκριμένους  μουσικούς  με σπάνια μουσικά όργανα (Stradivarius και Amati) , θα αφιερώσουν στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ  ένα πρόγραμμα με άρωμα Βιέννης

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  10/9

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ  “ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ”

Επετειακό Έτος Unesco “Μαρία Κάλλας”, 2023

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζεται κάθε χρόνο ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας καθώς η ημερομηνία θανάτου της είναι κοντά  στην περίοδο του φεστιβάλ. Το φετινό αφιέρωμα  γίνεται ακόμη πιο σημαντικό διότι έχει επίσημα ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έτος Κάλλας (100 χρόνια από τη γέννηση της) και έχει συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα των διεθνών επετείων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το φεστιβάλ θα τιμήσει αυτή τη σημαντική  επέτειο  με  ένα μοναδικό γκαλά όπερας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένας από τους  μείζονες πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας και ο σημαντικότερος φορέας συμφωνικής μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Ορχήστρα, επιστρέφοντας   στο Σμαραγδένιο Νησί μετά από 27 ολόκληρα  χρόνια, θα εμφανιστεί στο μεσαιωνικό   Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, των Ιπποτών της Ρόδου,  υπό την διεύθυνση του νέου της αρχιμουσικού Leo McFall ενώνοντας επί σκηνής δύο κορυφαίες λυρικές τραγουδίστριες  τη σοπράνο Ελένη Καλένος από την Ελλάδα και την μέτζο σοπράνο Violetta Radomirska από την Βουλγαρία.

*Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεσσαλονίκη-Σόφια,Βαλκανική Γέφυρα Πολιτισμού

ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΗΞΗ

“Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ” ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΠΕΡΕΤΑ 12/9

 ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα που γαλούχησε τέσσερεις γενιές Ελλήνων, ένα έργο με πανέμορφες μελωδίες, συναρπαστική θεατρική πλοκή και ξεκαρδιστικές χιουμοριστικές σκηνές θα παρουσιασθεί σε ημισκηνοθετημένη μορφή- κοντσερτάντε, συνοδεία πιάνου, με την πρόζα και τα δημοφιλή τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο. Συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες λυρικοί τραγουδιστές με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος οπερέτα και εμφανίσεις τους στη Λυρική Σκηνή και γνωστούς συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σοπράνο:Μαρία Κόκκα
Μετζοσοπράνο: Ελένη Δάβου
Τενόρος: Αντώνης Κορωναίος
Τενόρος: Σταμάτης Μπερής
Μπάσος: Αγγελος Χονδρογιάννης
Πιάνο:Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

*Τα κοστούμια των τραγουδιστών είναι μια ευγενική παραχώρηση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου-Κρήτης.

 

To 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα και την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και  του ΕΟΤ, της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ, υπό την αιγίδα της  Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Ουνέσκο και  τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Χορηγός: ΔΕΔΔΗΕ

Χορηγοί Φιλοξενίας : Rhodos Palace, Mitsis Hotels, Atrium Hotels

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, EUROTV , Αιγαίο TV, Εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ“  Εφημερίδα “H Ροδιακή”, Εφημερίδα “Δημοκρατική“,  Ράδιο Λυχνάρι., VORIA.gr,  rhodes.com.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα Έναρξης Εκδηλώσεων: 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου 8,10,12 /9

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rhodes-festival.gr και την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ Rhodes International Festival στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (instagram & facebook)

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus