page top

Η μουσική συναντά το πνεύμα στο Paros Jazz Foundation and Festival

Paros Jazz Festival

Δημοσιεύτηκε 29/6/2012 11:57

Η 2η Διεθνής Ακαδημία Τζαζ και Φεστιβάλ Πάρου ξεκινά για μια ακόμα φορά την περιπλάνηση της στην μουσική και στο πνεύμα αγγίζοντας το hot spot του μυαλού μας σε μια σύμπραξη του πνεύματος και της τέχνης γενικότερα. Με μεγάλη μας χαρά το www.jazzbluesrock.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ που πραγματικά έρχεται για να μας δώσει πολλά. Η ημερομηνία έναρξης είναι η 5/7/2012 με διάρκεια μια εβδομάδα. Από το δελτίο τύπου σας παραθέτουμε τα εξής:

Δελτίο τύπου


Το Ινστιτούτο Τζαζ και Φεστιβάλ Πάρου (Paros Jazz Foundation and Festival) και η ACE–(Arts Culture Europe) παρουσιάζουν την 2η Διεθνή Ακαδημία Τζαζ και Φεστιβάλ  που θα πραγματοποιηθεί στις πανέμορφες Λεύκες της Πάρου από τις 5 έως 12 Ιουλίου 2012.

Η διοργάνωση είναι μία συνεργασία μεταξύ της κυρίας Αθηνάς Περαντινού /Paros Jazz Foundation & Festival, του κυρίου Marc Buronfosse, μουσικού και καθηγητή κοντραμπάσου του Εθνικού Ωδείου Παρισιού (CRR) και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας  Τζαζ και Φεστιβάλ και της  ACE (Arts Culture Europe), μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την προώθηση ης μουσικής και των τεχνών στην Ευρώπη.

Η Ακαδημία Τζαζ Πάρου πλαισιώνεται από μια εξαιρετική ομάδα έμπειρων διεθνών δασκάλων και καλλιτεχνών που στοχεύουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και το πάθος τους για την μουσική με μαθητές από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες εντατικής Jazz διδασκαλίας και απευθύνεται σε μουσικούς και τραγουδιστές που διαθέτουν ήδη κάποια εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος μουσικής και θέλουν να εκβαθύνουν τις μουσικές τους γνώσεις, την τεχνική τους κατάρτιση και τις δεξιότητές τους σε μουσικά σύνολα υπό την καθοδήγηση ειδικευμένων δασκάλων.

Το καθημερινά μαθήματα περιλαμβάνουν σεμινάρια στη χρήση μουσικών οργάνων  (μπάσο, σαξόφωνο, πιάνο, ντραμς, άρπα, κιθάρα ), όπως και φωνητικά μαθήματα, τη συγκρότηση μουσικών συνόλων & συνεδρίες αυτοσχεδιασμού (jam sessions).

Η Ακαδημία προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση στην μουσική, έτσι κάθε πρωί σε ανοιχτό χώρο,  αφιερώνεται στους μαθητές μία ώρα εξάσκησης στο QiGong , μία προθέρμανση στο στυλ των μοναχών Σαολίν από την Νότια Κίνα, για την ενδυνάμωση των μυών με χαλάρωση των συνδέσμων,  που συνδέεται επίσης με την αυτοσυγκέντρωση.


Αυτό το καλοκαίρι η Ακαδημία Τζαζ, προσφέρει δύο καινούρια σεμινάρια:

α) σεμινάριο Jazz για αρχάριους ,για μουσικούς που θέλουν να μάθουν αυτοσχεδιασμό και να προσεγγίσουν την Τζαζ εμβαθύνοντας στην έκφραση, τον ρυθμό, τον ήχο , την αρμονία , την μελωδία και την δημιουργικότητα

β) σεμινάριο Μουσικής δωματίου, ένα πενθήμερο σεμινάριο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει τους συμμετέχοντες στη χαρά της μουσικής παίζοντας σε σύνολα μουσικής δωματίου που θα περιλαμβάνουν ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα σε όλα τα μουσικά όργανα όπως και σε φωνητικά σύνολα.

Όλοι οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εξασκηθούν στις συνεδρίες αυτοσχεδιασμού (Jam sessions),που διεξάγονται στο ξενοδοχείο Albatross.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεπτόμενοι την  ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.parosjazzacademy.com ,  όπου θα βρουν πληροφορίες σχετικά με τo κόστος συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην κυρία Αθηνά Περαντινού /Paros Jazz Foundation & Festival,  στο e-mail: athenaperantinou@parosjazzacademy.com ,
ή
στον κύριο Marc Buronfrosse, καλλιτεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ, στο e-mail: contact@marcburonfosse.com


Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 Μάρπησσα 21:30 

PJA One Shot Quartet
Παίζουν: Alexandra Grimal – σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο, Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα, Joe Quitzke – ντράμς, Marc Buronfosse – ακουστικό μπάσο.
"Πρόκειται για ένα κονσέρτο κάτω από τα αστέρια για τους λάτρεις της αυτοσχεδιαστικής μουσικής"

Sara Lazarus & Paris Paros Project
Παίζουν: Sara Lazarus – φωνητικά, Eric Breton – τενόρο σαξόφωνο,  Vincent Bourgeyx – πιάνο, Joe Quitzke – ντραμς, Marc Buronfosse – ακουστικό μπάσο.
"Η κυρία Lazarus μπορεί να παίξει swing εξίσου καλά όσο και αυτοσχεδιασμούς διασπείροντας μελωδίες με γρήγορες bebop ιδέες. Η φωνή της ήταν ζεστή και εύπλαστη."
The New York Times

 

 

 
 
 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 Αμφιθέατρο Λεύκων 21:30
Parian Poetry and Jazz
Υπό τη διεύθυνση της Alexandra Grimal το PJA Composition Class θα παρουσιάσει από μουσική και ποίηση της Πάρου. 

 

 

Isabelle Olivier Trio
Παίζουν: Isabelle Olivier – άρπα, Joe Quitzke – ντραμς, Marc Buronfosse – ακουστικό μπάσο.
"Σε οποιεσδήποτε περιστάσεις η Isabelle βγάζει τον καλύτερο και δυνατότερο ήχο από το όργανο της, υποδεικνύοντας μας χρώματα και μελωδίες του ωκεανού. Φέρνει κοντά χορδές και ανέμους απελευθερώνοντας μας μια πολύ «ανοιχτή» μουσική και έναν εύπλαστο ήχο μέχρι να φτάσουμε μια απρόσμενη ακτή".
Jazz Magazine

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου 21:30
Jasser Haj Youssef 4tet
Παίζουν: Jasser Haj Youssef – βιολί & βιόλα, Gaël Cadoux – πιάνο, Arnaud Dolmen – ντραμς και Gwo Ka percussion, Marc Buronfosse – ακουστικό μπάσο.

Τετάρτη 11 Ιουλίου Πίσω Λιβάδι 21:30
Το τελευταίο κονσέρτο μαθητών με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 


Επίσης :
Πέμπτη 5 Ιουλίου, Παρασκευή 6 Ιουλίου, Κυριακή 8 Ιουλίου Jam Sessions γύρω από την πισίνα με ελεύθερη είσοδο στο Hotel Albatross στη παραλία του Λογαρά στις 22:00


 

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Οι τέσσερις διαφορετικοί λαρυγγισμοί από την Τουβά

    Πολλοί μουσικοί έχουν χρησιμοποιήσει το Auto Tune κυρίως από το χώρο της Pop από το 1997 μέχρι και σήμερα αλλά ουσιαστικά δεν ήταν εκείνοι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αυτήν την τεχνική για να μπορέσουν να μεταβάλλουν τις φωνές τους αναζητώντας έναν ηχητικό συντονισμό...

    περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus