page top

Good Demons (Νέο άλμπουμ - Νέο project)

Δημοσιεύτηκε 23/5/2015 17:37

Οι Good Demons είναι ένα τρίο το οποίο ανήκει στην ευρεία κατηγορία της contemporary jazz. Η μουσική τους περιέχει στοιχεία από jazz, progressive,fusion, pop, rock , alternative, country, blues, electronic, r’n’b, classical, indie και τα λοιπάβλέπετε η ταυτότητα σε ένα project το 2014 δεν θα μπορούσε να ήταν μία και μόνη.

Όταν οι επιρροές της μπάντας έχουν να κάνουν από Steve Vai μέχρι Miles Davis, από Faith no More μέχρι Tribal Tech, και από David Bowie μέχρι Coltrane, για να καλύψουμε μόνο ένα μικρό μέρος τους, τότε το τελικό μίγμα μάλλον έχει να κάνει με την προσωπικότητα των μελών της μπάντας και όχι με κάποιο συγκεκριμένο στυλ. Ούτως ή άλλως το project δεν αφορά ένα πρόσωπο ή ένα στυλ, αλλά ένα κοινό στόχο…. Την ευδαιμονία!!!!

Ο Βασίλης Καλιστρίδης στα τύμπανα, ο Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στο βιμπράφωνο και στα κρουστά και ο Μιχάλης Ευδαίμων στο ηλ. μπάσο παίζουν original συνθέσεις του τελευταίου. Για αυτό και “Good Demons” το project. Ο πρώτος τους δίσκος περιέχει 11 πρωτότυπες συνθέσεις και συμμετέχουν οι υπέροχοι κιθαρίστες: Βάσω Δημητρίου, Γιώργος Σταυρουλάκης, Θοδωρής Κότσιφας και η Ειρήνη Κετικίδη.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝ - ΗΛ. ΜΠΑΣΟ

Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά, τον Antony Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan.

Έχει συνεργαστεί ως session με τους: Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Κώστα Καραφώτη,

Νατάσσα Θεοδωρίδου, Χρήστο Θηβαίο, Τάκη Μπουρμά, Άννα Μπουρμά, Νίκο Ζούδιαρη, Αποστόλη Ρίζο, Nότη Μαυρουδή, Χριστόφορο Κροκίδη, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Λεμονίδη, Γιώργο Θεοφάνους, Alex Foster, 48 ώρες και πολλούς άλλους.

Από το 2001 έχει συμμετάσχει σε δεκάδες δίσκους Ελληνικού έντεχνου, ροκ και τζαζ ρεπερτορίου, όπως και στα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην χώρα. Έχει περιοδεύει ως session μουσικός στην Αμερική (Βοστόνη, Σικάγο, Ατλάντικ σίτυ, Νέα Υόρκη), Στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στην Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας.

Διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο στο Modern Music School στα Εξάρχεια και στη Βάρη. Έχει γράψει μουσική για τους δίσκους : Γιάννη Ράπτη The Circle (2005), JazznovationJazznovation (2008), O3 jazz trioSupercharged (2013). Συμμετέχει επίσης στα σχήματα Press Esc και Irene Ketikidi band. Αρθρογραφεί για το ροκ website www.rockyourlife.gr. Και δραστηριοποιείτε σε πολλές συνεργασίες στο χώρο της jazz και της ροκ, όπως επίσης και στην διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Έχει γράψει το βιβλίο «Η Οργάνωση της Μουσικής Πληροφορίας» Ένα βιβλίο που αφορά τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενός μουσικού και ενός αυτοσχεδιαστή ώστε να αποκτήσει η μελέτη του μία πιο συνειδητοποιημένη διάσταση.

Είναι endorsed από:

Gamma Guitar Workshop και JAM PEDALS


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ - ΒΙΜΠΡΑΦΩΝΟ / ΚΡΟΥΣΤΑ

Γεννήθηκε στην Κυψέλη.

Ξεκινώντας με μαθήματα στο πιάνο σε πολύ νεαρή ηλικία κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει drummer. Την μακρά εφηβική του περίοδο, όπου την πέρασε συντροφιά με ένα άλμπουμ των Rush ,και ένα από το κουιντέτο του Miles Davis, ξεκίνησε τις σπουδές του στα κρουστά ενώ παράλληλα έπαιζε drums σε διάφορα punk rock σχήματα. Εκείνη την περίοδο ανακαλύπτει και το βιμπράφωνο, καθώς επίσης και το ενδιαφέρον του για την αυτοσχεδιασμό.

Το 2003 παίρνει το πτυχίο του στην στη μουσική από το Salford University (UK) σαν κρουστός ορχήστρας. Είχε την τύχη να διδαχθεί από πολύ σπουδαίους δασκάλους να είναι παρών σε σεμινάρια και διαλέξεις μεγάλων μουσικών όπως ο David Friedman, Robert Fripp, David Liebman,Gary Burton,Michael Gibbs, Bob Moses.

Έχει συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις ή και στην σκηνή, με αρκετούς καλλιτέχνες από πολύ διαφορετικά μουσικά είδη. Οι εμπειρίες στου ποικίλουν από jazz trios και την σύγχρονη τραγουδοποιία ,μέχρι και συμμετοχές με την ορχήστρα Camerata.

Σαν συνθέτης ,το 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του γκρουπ του PARADOXONIA (AntArt productions) ,ένα σχήμα που συνδυάζει την Βαλκανική μουσική παράδοση με την Jazz έχοντας μια έντονη rock αισθητική.

Επιπλέον, έχει γράψει μουσική για θέατρο, και έχει βραβευτεί δυο φορές από την Γαλλική Ακαδημία Αθηνών για μουσική που έγραψε για παιδιά. Η διδακτική του εμπειρία είναι μεγάλη, έχει διδάξει θεωρία, αρμονία ,βιμπράφωνο/Μαρίμπα και τύμπανα, πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα/ωδεία και σχολεία.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΙΣΤΡΙΔΗΣ - ΤΥΜΠΑΝΑ

Γεννήθηκε στο Χολαργό.

Στην ηλικία τον 7 ξεκίνησε να παίζει πιάνο. Όμως στα 16 του τον κέρδισαν τα τύμπανα. Έχει κάνει μαθήματα με τον Κωνσταντίνο Κάκο και τον Γιώργο Πολυχρονάκο. Το 2004 πάει το πρώτο του tour στις Η.Π.Α με gospel μπάντα, οπού βραβεύονται με το κλειδί της πόλης από την πολιτεία της Alabama του Birmingham.

Το 2005 αριστεύει στο ωδείο του και ξεκινάει να ασχολείται με την διδασκαλία σε μικρά παιδιά σε πειραματικό επίπεδο. Παράλληλα αρχίζει να παίζει σε παρά πολλά μουσικά σύνολα. Κάποια από τα οποία είναι: 48 ORES, George and the Dukes, Jazznovation, John Raptis group κ.α. Ταυτόχρονα περιοδεύει με μπάντες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2006 - 2008 εμφανίζεται σε πολύ γνωστό τηλεοπτικό talk show. Συμμετέχει σε πολλά κλασικά και σύγχρονα έργα παίζοντας ταμπούρο. Παρακολουθεί σεμινάρια με τους: Dave weckl, Steve smith, Jojo mayer, David Garibaldi κ.α.

Το 2008 - 2010 περιοδεύει κυρίως με τις 48 ORES σε όλη την Ελλάδα και παίζει πάνω από 350 shows. Παράλληλα διδάσκει τύμπανα σε δυο ωδεία, ηχογραφεί πάνω από 20 δίσκους σαν session μουσικός και συμμετέχει σε musical.

Από το 2011 μέχρι το 2013 συμμετέχει σε πολύ γνωστό τηλεοπτικό talk show όπου στα πλαίσια των εκπομπών συνεργάζεται με το 90% των Ελλήνων συνθέτων κ τραγουδιστών. Διασκευάζει με τις 48 ORES πάνω από 1.700 κομμάτια. Παίζει στα μεγαλύτερα εταιρικά events και ηχογραφεί για αρκετούς καλλιτέχνες.

Το 2014 ο Βασίλης παίζει και ηχογραφεί διάφορα στυλ μουσικής με πολλά μουσικά σχήματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus