page top

Μαγειρεύοντας με τον Elvis (Review Παράστασης)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

«Όταν η Rock n’Roll γίνεται «μουσική κουζίνας» το αποτέλεσμα είναι ένα απρόβλεπτο κυρίως πιάτο που «σερβίρεται» στο Θέατρο Σταθμός (πρώην Μαίρη Αρώνη), σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου. Κι όταν ο impersonator του Elvis μένει παράλυτος από ατύχημα, αυτό που «μαγειρεύεται» στο σπίτι του μοιάζει με μαύρη κωμωδία. Η κόρη του προσπαθεί να τον υποκαταστήσει με το μαγείρεμα, η γυναίκα του με το σεξ, «δοκιμάζοντας» και οι δυο να αλλάξουν την τύχη τους με Sex, fun and Rock n’roll, ενώ αλληλο-τρώγονται και ξεκινούν έναν ανελέητο πόλεμο για τον ίδιο νεαρό άντρα που εισβάλει στην «κουζίνα» τους!  

Με έντονη γεύση Rock n’roll και μαύρου χιούμορ, οι σκηνές καθημερινής τρέλας και κανιβαλιστικού συναισθήματος, που κατατρώει τους πάντες υπό το βλέμμα του «Βασιλιά», η παράσταση προβάλλει τις απλές χαρές της ζωής που παραμένουν all time classics μέσα στη σημερινή κρίση: λίγο σεξ, λίγο φαγητό και το αγόρι μας, και μια tuti fruti αισθητική, υπό τους ήχους της Rock n’roll».

Αρκετοί το θυμούνται με Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αντώνη Λουδάρο ,με τιμές εισιτηρίων  τότε  6500 (πλατεία), 5500 (εξώστης), 4000 (φοιτητικό)! Σήμερα, στην διανομή είναι  η Νικολέτα Βλαβιανού, Ιωάννα Πηλιχού,  Πέτρος Μπουσουλόπουλος και  στο ρόλο του «Έλβις» ο Κώστας Δόξας.

Το έργο λοιπόν είναι μια δραματική κωμωδία  καθώς μέσα από την αντιπαράθεση μάνας-κόρης προσπαθεί να περάσει αρκετά νοήματα σχετικά με την ζωή. Εάν και σε θέμα θεατρικής παρουσίας κανονικά τα «φώτα» έπρεπε να τα κλέβει η Νικολέτα Βλαβιανού με την πολύ καλή της παρουσία, για τους θεατές ο star είναι ο King Elvis , δηλαδή ο Κώστας Δόξας. Κάποιοι τον είχαν γνωρίσει σαν τραγουδιστή με  την  πρώτη του δουλειά ήταν στο Ρεξ, τον Χειμώνα του 1996 - 1997 με τον Νότη Σφακιανάκη. Είχε κάποια επιτυχία σαν τραγουδιστή, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί από το προσκήνιο.

Ώσπου ήρθε το Your Face Sounds Familiar (YFSF) 2 που έκανε το μεγάλο come back με τις μιμήσεις και το κέφι του, και τελικά βγήκε 2ος πίσω από τον Γιάννη Σαβιδάκη. Σε μια από τις μιμήσεις ο Δόξας στο show είχε κάνει τον Elvis και λίγο καιρό αργότερα , παίζει τον ρόλο στο θέατρο. Και είναι απόλαυση, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, και δικαίως παίρνει και το χειροκρότημα. Από εκεί και πέρα  Πηλιχού, Μπουσουλόπουλος μου θύμισαν αρκετά τον ρόλο που τους έκανε γνωστούς στο «Ευτυχισμένοι Μαζί».

Η συνταγή λοιπόν δοκιμασμένη, ένας που μπορεί να τραβήξει τον κόσμο (Δόξας), ένα τηλεοπτικό ζευγάρι (Πηλιχού, Μπουσουλόπουλος) και η Νικολέτα Βλαβιανού που στον ρόλο της μάνας, μαλώνει συνεχώς με την κόρη της, πίνει για να ξεχάσει, αλλάζει τους συντρόφους συνέχεια, αλλά παρόλαυτα υπέρ-αγαπά τον παράλυτο άντρα της.

Είναι μια εμπορική παράσταση, που για 1:30 ώρα σε κάνει να περνάς καλά, να διασκεδάσεις  και να ακούσεις  μερικά από πιο γνωστά τραγούδια του Elvis! Και όποιος θέλει να δει την Νικολέτα Βλαβιανού , μπορεί να την παρακολουθήσει στο ίδιο θέατρο στην παράσταση-μονόλογο «Φαχισέ Τσίκα». Όσοι το έχουν δει , λένε ότι είναι πάρα πολύ καλή η Νικολέτα Βλαβιανού.

Σταθμός Θέατρο (πρώην Μαίρη Αρώνη)
Βίκτωρος Ουγκώ 55
(στάση μετρό Μεταξουργείο)
Τηλέφωνο: 2114036322 & 6944453403 

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus