page top

Annihilator 28/10 στο Piraeus Academy (Live Review)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 14/11/2016 02:55

Annihilator, Foray Between Ocean @ Piraeus Academy, 28/10/16

Η 28η Οκτωβρίου για τους περισσότερους ήταν κυκλωμένη στο ημερολόγιο τους εδώ και καιρό. Παρασκευή, αργία, τριήμερο. Για καμιά 500αριά άτομα , ήταν κυκλωμένη για την συναυλία των Annihilator. Μπορεί δισκογραφικά να μην φτάνουν πια την αίγλη του παρελθόντος, μπορεί αρκετοί να προτιμούσαν ο  Jeff Waters να είχε διπλά του έναν τραγουδιστή και να μην αναλάμβανε αυτός τα φωνητικά, αλλά ξέρουμε ότι συναυλιακά «σπέρνουν» αρκεί να μην έχουμε τίποτα ευτράπελα όπως το 2010. Έχοντας δει και στο παρελθόν τους Annihilator , οι εντυπώσεις μας καταγράφονται παρακάτω.

Τι μας άρεσε στην συναυλία των Annihilator:

  -Το κέφι που είχε ο Jeff Waters σε όλη την συναυλία: Μπορεί και να το θυμόταν μπορεί και όχι, αλλά στην συναυλία που είχε γίνει το 2010 στην Αθήνα, ένα ποτήρι μπύρας είχε πέσει προς το μέρος του κατά την διάρκεια του  "W.T.Y.D." ,με αποτέλεσμα τότε ο Waters να είχε ξενερώσει αφάνταστα.  Περασμένα-ξεχασμένα όμως, με τον Waters να βγάζει αρκετές φωτογραφίες με τους οπαδούς πριν την συναυλία και να έχει τρομερό κέφι στην συναυλία , να παίζουν το χαβαλετζίδικο τραγούδι  “Chicken & corn” και να εμφανίζονται με μάσκες στο "Phantasmagoria" για να δούν , όπως μας είπε ο Waters, το πώς αισθάνονται οι Slipknot κατά την διάρκεια των live τους .

- Το stand up comedy που έκανε συνεχώς ο Waters: Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την ατάκα του ότι  «αν επιχειρήσουν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν πόλεμο στον Καναδά θα τους περιμένει ο Καναδικός στρατός με ένα τεράστιο οπλοστάσιο που αποτελείται από χιονόμπαλές», την προτροπή του να βάλουμε έναν metalhead πρωθυπουργό όπως τον Dave Mustaine;

- Την «μνήμη» του Jeff Waters: Το να θυμάσαι την πρώτη σου συναυλία που είχες δώσει στην Ελλάδα το μακρινό 1991 στο ΡΟΔΟΝ, είναι προς τιμή του Jeff Waters.

- Τον καλό ήχο που είχαν: Με εξαίρεση τα πρώτα τραγούδια, όπου μέχρι και ο Jeff Waters το κατάλαβε ότι είχαν ένα μικρό θέμα με τον ήχο λέγοντας ότι «οκ αυτά ήταν προθέρμανση» μετά  ο ήχος ήταν όπως έπρεπε , με τις κιθάρες να ακούγονται πεντακάθαρα.

- Την μικρή ιστορία πίσω από το “Alison Hell” : Πως θα ήταν οι Annihilator εάν ο Jeff Waters είχε πουλήσει τα δικαιώματα του “Alison Hell” για 1000 δολάρια στον Brian Slagel; Μια συναλλαγή που ευτυχώς δεν έγινε ποτέ.

- Τον «φρέσκο» αέρα που φέρνουν τα νέα μέλη των Annihilator: Στο παρελθόν έχουν περάσει «παιχταράδες» από τους Annihilator με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ντράμερ Mike Mangini (Dream Theater). Πια όμως ξέρουμε ότι όποιος και να είναι στο συγκρότημα, πάλι όλα θα τα γράψει και θα τα κάνει ο Jeff Waters. Οπότε παίρνει μαζί του πιτσιρικάδες που και αυτοί είναι «παιχταράδες» ,  έχει το κεφάλι του ήσυχο και τους αφήνει και «χώρο» στο live να φανούν και αυτοί.

Τι δεν μας άρεσε:

- Η απουσία μερικών ύμνων: Το ξέρουμε ότι σχεδόν για κάθε τραγούδι που ακούσαμε, υπάρχει ένα αντίστοιχο που θα μπορούσε να παιχθεί. Αλλά αφού ρε Waters μας κάνεις την πλάκα παίζοντας την εισαγωγή του “The Fun Palace”, παίξε το ολόκληρο και μην σκέπτεσαι τα φωνητικά.

- Το άγχος που είχε ο Jeff Waters με τον χρόνο : Μπορεί να κάνω και λάθος , αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου στο συγκεκριμένο club.  Κοιτώντας λίγο και άλλες συναυλίες που έδωσαν μετά οι Annihilator , το ίδιο set list παίζουν, οπότε και παραπάνω χρόνο να είχαν οι Annihilator δεν ξέρω εάν θα έπαιζαν παραπάνω τραγούδια.

- Οι Foray Between Ocean: Δεν είναι ότι ήταν κακοί ή κάτι άλλο. Καταρχήν ήταν μόλις το 3 τους live, οπότε είναι φυσικό να μην έχουν ακόμα «δέσει». Το μοντέρνο death με core με πολλά μελωδικά και ορχηστρικά στοιχεία δεν νομίζω ότι ήταν απολύτως ταιριαστό με το κοινό που είχε έρθει να παρακολουθήσει τους Annihilator και για αυτό υπήρχαν και οι «χλιαρές» αντιδράσεις από το κοινό. Σε ένα άλλο live, με ένα συγκρότημα πιο κοντά μουσικά  σε αυτό που παίζουν, και με το αντίστοιχο κοινό, πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί περισσότερο η μουσική των  Foray Between Ocean.

 • Suicide Society
 • King Of The Kill
 • Creepin’ Again
 • Annihilator
 • No Way Out
 • Set The World On Fire
 • Stonewall
 • Syn. kill 1
 • No Zone
 • Chicken & Corn
 • Brain Dance
 • Alison Hell
 • Second To None

 • Phantasmagoria
 • W.T.Y.D
 • Human Insecticide

 

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus