page top

4ο CU Onstage (Review)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/5/2015 17:37

4ου CU Onstage 19 Δεκεμβρίου @ Kitty Cat

«O μουσικός διαγωνισμός CU OnStage, μετά από τη φοβερή βόλτα στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή στο Reworks Festival, επιστρέφει στην Αθήνα σ’ ένα ολοκαίνουριο χώρο. Νικητές του 4ου CU Onstage είναι οι Omniah, οι οποίοι με το δικό τους line up, θα παρασύρουν το κοινό σε ένα μοναδικό live σε 80’s και 90’s ρυθμούs, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στο πολυαναμενόμενο club Kitty Cat, στο Σύνταγμα.  

Οι Omniah, είναι μια τετραμελής μπάντα με μουσικές επιρροές, τόσο από την post disco, όσο και από την λονδρέζικη pop σκηνή,  που διασκευάζουν με τον τρόπο τους, ελληνικά κομμάτια από όλα τα μήκη και πλάτη της ιστορίας, δίνοντας τους μία άλλη διάσταση. Αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του CU, επιλέγοντας τους Wedding Singers για headliners και τους Lilis Bros για το after-party. Με το demo και το line up τους κέρδισαν τους κριτές, συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους του κοινού και είναι έτοιμοι να χαρίσουν μία βραδιά γεμάτη διασκέδαση και χορό!» 

Τα παραπάνω έλεγε το Δελτίο Τύπου και είχαμε την περιέργεια να δούμε τόσο τα συγκροτήματα όσο και το club Kitty Cat. Gigs, fast food & club” γράφει απ’ έξω η ταμπέλα. Στον χώρο του πρώην εστιατορίου «Far East» το «Kitty Cat», το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στη στοά της οδού Σταδίου7, θα έχει σύνθετη λειτουργία, συνδυάζοντας φαγητό, συναυλίες και alternative clubbing μέσα σε ambience  απω ανατολίτικου μπουντουάρ.  Πρώτη εντύπωση , όταν μπήκαμε, περίεργη!  Έντονο το χρώμα του κόκκινου, δράκοι στους τοίχους,  το προσωπικό ντυμένο με κιμονό(!) και πολλές άλλες λεπτομέρειες που  υπήρχαν στο  Far East. Θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσεις και δεν ξέρω εάν στην συνέχεια  γίνουν αλλαγές στην διακόσμηση και στην φιλοσοφία του μαγαζιού. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η προσέλευση του κόσμου. Εάν ήταν κανονική συναυλία θα μιλάγαμε με όρους sold out και πραγματικά είχε τόσο κόσμο που το σκεφτόσουν  δύο και τρεις φορές για το εάν θα μετακινηθείς από το σημείο που βρισκόσουν. Στα μουσικά τώρα, στην αρχή είχαμε τους Omniah που μας έπαιξαν , κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ένα set διασκευών. Λίγο Ξύλινα Σπαθιά, λίγο  “Στη Ντισκοτέκ” , και μια σειρά από άλλες διασκευές καθώς και 1-2 δικά τους, μας ζέσταναν για 1 ώρα περίπου. Οι Omniah σε κάθε σχεδόν τραγούδι , στην μέση του, έκαναν και ένα μικρό heavy break . Την πρώτη φορά μου άρεσε που το έκαναν, αλλά σε κάθε κομμάτι όχι . Ο κόσμος βέβαια τους χειροκροτούσε και αυτό έχει σημασία!

Η συνέχεια είχε τους έμπειρους Wedding Singers και σχεδόν από το ξεκίνημα , έχασα την παρέα που είχα καθώς είχαν πάει μπροστά και είχαν «ξεβιδωθεί» στον χορό. Το έχω ξαναγράψει ότι συγκροτήματα σαν τους Wedding Singers είναι ιδανικά για διασκέδαση. Είναι εύκολο για αυτούς να μεταδώσουν την ενέργεια που βγάζουν στην σκηνή προς το κοινό και αυτό να τους την γυρίζει πίσω. Όσο για τα τραγούδια που ακούσαμε, κάπου έχασα το μέτρημα ! “Higher State Of Consciousness”,  Chiquitan chiquititan tan tan ( βρείτε εσείς το κομμάτι) , “I Like To Move It” ήταν ελάχιστα από αυτά που ακούσαμε και εάν δεν έπρεπε η εμφάνιση τους να τελειώσει μια συγκεκριμένη ώρα, φαντάζομαι ότι οι Wedding Singers θα μπορούσαν να παίζουν μέχρι το πρωί. Για το κλείσιμο είχε Lilis Bros για το after-party , αλλά για εμένα μετά από λίγο είχε έρθει η ώρα για την αποχώρηση. Φεύγοντας είδα κόσμο να περιμένει από έξω άτομα να βγούνε για να μπούνε αυτοί. Πόσα χρόνια είχα να το δω αυτό!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της CU για την παρέα και όλα τα σχετικά (!). Ραντεβού στο επόμενο live.

  

  

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus