page top

10 χρόνια Puzzlemusik - Η ιστορία γράφεται με δίσκους

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 1/12/2016 14:09

Ήταν το κεντρικό εορταστικό event για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Puzzlemusik μιας δισκογραφικής που στήνει τα πιόνια του Puzzle με έναν τρόπο ιδιαίτερο αφήνοντας τις κλασικές κινήσεις στην άκρη και θέτοντας νέους κανόνες.

Στο πάνελ ήταν ο Χρήστος Αλεξόπουλος ιδρυτής της Puzzlemusik με συντονιστή τον Μάκη Μηλάτο. Η συζήτηση σε πρώτη φάση περιλάμβανε την κουβέντα για τη μουσική στην χώρα μας η οποία τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει αναδείξει πάρα πολλά νέα και καλά ονόματα με την ποιότητα πραγματικά να ξεχειλίζει. Οι Έλληνες μουσικοί ρισκάρουν να πειραματιστούν και να παίξουν πράγματα καινούρια αλλά και ιδιαίτερα. Για να δώσει έμφαση ο Μηλάτος σε αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά «έχει τελειώσει η εποχή που κάποιοι στο παρελθόν έλεγαν τη γνωστή φράση ότι αυτό είναι πολύ καλό για ελληνικό». Οι ανεξάρτητες εταιρίες έχουν τον ρόλο που είχαν πάντα την ανακάλυψη μη συμβατικών σχημάτων ενώ ο ίδιος δηλώνει υπεραισιόδοξος για το μέλλον και την απήχηση όλων αυτών των μουσικών στην Ελλάδα. Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη συνέχεια ο Χρήστος Αλεξόπουλος προβληματίζεται λόγω της χαμηλής κινητοποίησης του κόσμου στο να στηρίξουν όλες αυτές τις προσπάθειες συμφωνώντας όμως με το γεγονός της μουσικής αυτής άνοιξης για τη χώρα μας. Ο Μάκης Μηλάτος σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι είναι νωρίς ακόμα για το ελληνικό κοινό να ακολουθήσει μαζικά. Επίσης ποτέ ξανά τα σημάδια για ένα ευρύτερο αγκάλιασμα των πολύ καλών νέων σχημάτων δεν ήταν τόσο ευχάριστα μιας και το παρακολουθεί ανελλιπώς από το 1975. Τρανά παραδείγματα αυτού είναι οι VILLAGERS of IOANNINA CITY και οι PLANET OF ZEUS με μεγάλο κοινό και σε κάθε τους εμφάνιση ο κόσμος να τους τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη συνέχεια είχαμε ένα pre-show live happening με τον  Κώστας Στεργίου (Misuse) που διασκευάζει κομμάτια των Misuse για πιάνο μια ιδιαίτερη εμφάνιση για τα γενέθλια της Puzzlemusik.

Η βραδιά συνέχισε με live και η αρχή έγινε με τον Σωτήρη Δεμπόνο με το custom μαντολινοκίθαρο τον Στάθης Ιωάννου (των Illegal Operation) στην κιθάρα και τον Κωνσταντίνο Τσιώλη (των Τεφλόν) στο Fender Rhodes. Ο ήχος του Σωτήρη Δεμπόνου πάντα εμφατικός και η εμφάνιση παρέπεμπε σε μια υπέροχη ηχητική μυσταγωγία.

Οι Playground Theory ήρθαν ανεβάσουν το κοινό σε μια σειρά κομματιών δικών τους και από το καινούρια αλλά και από το παλαιότερο άλμπουμ τους αλλά και με διασκευές. Η μπάντα αποτελείται από τους Μάρσια Ισραηλίδη στα φωνητικά (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), Δημήτρη Νέγκα (synthspiano, στίχοι), Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς).

Ο Γιάννης Κασέτας με το γκρουπ του ήρθε στο τέλος και απογείωσε τη βραδιά παίζοντας τα πάντα στην κυριολεξία, από δικά του πρότυπα κομμάτια μέχρι και ακυκλοφόρητα και φυσικά τεράστιες διασκευές! Αυτό που έχω να πω για αυτούς τους τύπους είναι ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!

Γιάννης Κασέτας - σαξόφωνο

Απόστολος Λεβεντόπουλος - κιθάρα

Χαράλαμπος Χαραλάμπους - μπάσο

Σεραφείμ Μπέλος – τύμπανα

Εύχομαι πραγματικά το παράδειγμα της Puzzlemusik να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες!!!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus