page top

10 Χρόνια Puzzlemusik!

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Η Puzzlemusik φέτος το φθινόπωρο συμπληρώνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει ανάλογα

Ο… χορός των κυκλοφοριών θα ξεκινήσει νωρίς-νωρίς, στις 21 Σεπτεμβρίου με την κυκλοφορία της συλλογής Puzzlemusik: Early Days (2006-2009)”. Είναι η πρώτη από τις τρεις συλλογές που θα κυκλοφορήσουν  μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σε κάθε μία από αυτές ανθολογούνται κομμάτια από τις κυκλοφορίες τριών  διαφορετικών περιόδων  της Puzzlemusik. Κάθε μία από τις συλλογές θα κλείνει με ένα bonus track που θα κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Στην πρώτη συλλογή το bonus track θα είναι  ένα οκτάλεπτο ακυκλοφόρητο τραγούδι του J.Kriste, Master of Disguise το οποίο παρότι παίζονταν live πριν και μετά από τις εμφανίσεις που συνόδεψαν το άλμπουμ “Girls,Ghosts and Gods” (2009) δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτό.

Το πλήρες tracklist της πρώτης συλλογής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Και οι τρεις συλλογές θα κυκλοφορήσουν μόνο σε ψηφιακή μορφή  (digital release).

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια μεγάλη κυκλοφορία-έκπληξη για την οποία υπάρχει προς το παρόν … μυστικότητα. Θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 10 Σεπτέμβρη και θα κυκλοφορήσει  στις 28 του ίδιου μήνα ταυτόχρονα και στα τρία format (βινύλιο, cd και digital release).

Τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τα εξής:

Γιώργος Κοντραφούρης – Haunted Poems

Το πρώτο πιάνο-άλμπουμ του Κοντραφούρη από το “The Storyteller” του 2007! Και εδώ θα υπάρξουν εκπλήξεις. Όπως το ότι κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ θα είναι όντως … poems. Και αυτό δεν θα είναι η μόνη έκπληξη… Τα πεζο-ποιήματα αυτά τα έχει γράψει ο Γιώργος Κοντραφούρης και θα τα απαγγέλει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

Μαρία Λατσίνου – Μια Ανάσα Μετά (Live @ ΙΛΙΟΝ plus)

Κυκλοφορία με τραγούδια ηχογραφημένα σε  live εμφάνιση στο ΙΛΙΟΝ plus τον Απρίλιο που μας πέρασε. Με την εξαίρεση του τραγουδιού  «Χαμένη Γενιά» που ξεχώρισε ιδιαίτερα μέσα από το ντεμπούτο της Λατσίνου «Μια Ανάσα Δρόμος»,  κατά τα άλλα το νέο άλμπουμ  θα περιλαμβάνει τραγούδια που δεν συμπεριελήφθησαν στο ντεμπούτο παρότι παίζονταν τακτικά στα  live της που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την κυκλοφορία του. Στην ουσία κλείνει ένα κεφάλαιο στην μέχρι τώρα πορεία της Λατσίνου πριν ανοίξει το επόμενο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Lower Cuttba

Ολοκληρώνονται οι μίξεις για το δεύτερο άλμπουμ των Lower Cut. Μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το video-singleOcean” που βγήκε στον αέρα από την άνοιξη ήδη. Θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Εκτός των παραπάνω θα υπάρξουν μέσα στο φθινόπωρο και δύο ακόμη κυκλοφορίες επετειακού χαρακτήρα:

Χρήστος Αλεξόπουλος - The MeanTime Sessions EP

Θα κυκλοφορήσει (μόνο σε ψηφιακή μορφή) τον Νοέμβριο και  θα περιέχει outtakes από το άλμπουμ  MeanTime του Χρήστου Αλεξόπουλου (2012). Ο Αλεξόπουλος είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πέρυσι ότι δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει προσωπικό άλμπουμ για αρκετά χρόνια ακόμη. Μένει να φανεί αν η κυκλοφορία αυτή με τα κομμάτια που έμειναν έξω από το τελευταίο ως τώρα άλμπουμ του είναι η επιβεβαίωση αυτού ή ένα comeback.

Γιώργος ΚοντραφούρηςThe Storyteller (επετειακή έκδοση σε βινύλιο)

Το άλμπουμ αυτό είχε αποτελέσει την δεύτερη κυκλοφορία της Puzzlemusik πίσω στο 2007. Είχε κυκλοφορήσει σε cd μόνο και είναι ένα από long-sellers της εταιρείας. Υπάρχει ακόμη στοκ του cd στα δισκοπωλεία αλλά έχει σταματήσει  να διανέμεται  καθώς έχει εξαντληθεί το στοκ της αποθήκης της Puzzlemusik.  Θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο (περιορισμένα αντίτυπα) νωρίς τον Νοέμβριο. Η σειρά των τραγουδιών στο βινύλιο θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του cd.

Links:

(τα links είναι συνολικά 5)

J. Kriste, Master of Disguise – Paglamas (live @ Rialto Theatre)

To bonus track από τη συλλογή “Puzzlemusik: Early Days (2006-2009)” που κυκλοφορεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (digital release only).

https://www.youtube.com/watchΆv=enK90k4W0fw

Μαρία Λατσίνου  - Ο Θίασος Κοιμάται (live @ ΙΛΙΟΝ plus)

Ζωντανή ηχογράφηση από εμφάνιση της Μαρίας Λατσίνου και του συγκροτήματος της στο ΙΛΙΟΝ plus. Το «Ο Θίασος Κοιμάται» είναι τραγούδι που συμπεριελήφθη  στο ντεμπούτο της Μια Ανάσα Δρόμος και άρα δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο live album το οποίο θα περιέχει – σχεδόν αποκλειστικά – νέα  τραγούδια.

https://soundcloud.com/puzzlemusik/maria-latsinou-o-thiasos-koimatai-live-ilion-plus

Lower CutOcean

Μια πρώτη γεύση από το 2ο άλμπουμ των Lower Cut.

https://www.youtube.com/watchΆv=_5KmY_6z-Aw

Χρήστος Αλεξόπουλος - Hey eee oh

Ένα κομμάτι από το άλμπουμ του Χρήστου Αλεξόπουλου “MeanTime” (Νοέμβριος 2012).

Φέτος τον Νοέμβριο κυκλοφορεί  ένα ep  με outtakes από το “MeanTime

https://youtu.be/1iR48VK4jhcΆlist=PLovDOtMmMGl2OqYWjDV0yPz55VOzx0zAu

George Kontrafouris TrioFirst Flight

Από το άλμπουμ “The Storyteller” (2007) το οποίο ήταν η δεύτερη κυκλοφορία της Puzzlemusik. Το cd έχει εξαντληθεί (υπάρχουν ακόμη κάποια τελευταία αντίτυπα σε κάποια δισκοπωλεία). Τον Νοέμβριο κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο (περιορισμένα αντίτυπα) με την αφορμή της επετείου «10 Χρόνια Puzzlemusik».

https://youtu.be/1X6XlSW7LBg

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus