page top

Φύτεψε ένα Δέντρο - Μαζί θα κάνουμε τη διαφορά στο Σούνιο

Δημοσιεύτηκε 18/10/2022 13:12

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Στόχος να φυτέψουμε 15.000 δέντρα πρασινίζοντας μια περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Στήριξε τώρα την προσπάθειά μας. Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους!

ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

Τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα έχουν καεί πάνω από 1.200.000 στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων.

Μια από τις περιοχές που έχει καεί επαναλαμβανόμενα είναι ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου. Ένας Δρυμός που μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 χρειάζεται την  παρέμβασή μας για να γίνει ξανά πράσινος. Για αυτό, ξεκινάμε μια προσπάθεια να αναδασώσουμε μια περιοχή του Δρυμού, με 15.000 δέντρα, μέσω μιας καινοτόμας προσέγγισης που ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη στήριξή σου. 

Η αποκατάσταση της φύσης είναι χρέος όλων μας. Για τη δική μας ζωή και για τις μελλοντικές γενιές. Μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τη φύση.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΣΟΥΝΙΟΥ 

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η φυσική αναγέννηση των δασών μετά από μια πυρκαγιά, είναι εφικτή. Οι πυρκαγιές όμως μεγάλης έντασης σε σύντομα χρονικά διαστήματα, δεν επιτρέπουν πλέον σε αυτά τα δάση να αναγεννηθούν φυσικά.

Κατά τη διάρκεια των αυτοψιών, που πραγματοποιήσαμε για να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τις δασικές πυρκαγιές του 2021, εντοπίσαμε δασικές περιοχές όπως αυτή του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, γύρω από τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία κάηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά. 

Σε μια τέτοια περιοχή, η αναδάσωση κρίνεται απαραίτητη για την επούλωση των πληγών του δάσους και όταν γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας συνολικά για την περιοχή. 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Για να ενισχύσουμε τη φυσική αναγέννηση των δασών μας, ξεκινάμε μια καινοτόμα αναδάσωση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Σε μια περιοχή που δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα φυσικής αναγέννησης. Στόχος μας: να φυτέψουμε 15.000 δέντρα!

Γιατί καινοτόμα; 

Η περιοχή θα αναδασωθεί με μια μίξη πλατύφυλλων και κωνοφόρων ειδών, με έμφαση σε συγκεκριμένα πλατύφυλλα είδη, που προϋπήρχαν στην περιοχή. Αυτό θα συμβάλλει στη βελτίωση της βιοποικιλότητας και των αισθητικών λειτουργιών του νέου δάσους, αλλά και στην αύξηση της πυρανθεκτικότητας της περιοχής. Τα πλατύφυλλα είδη, όπως η δρυς, βοηθούν το δασικό οικοσύστημα να αντέχει περισσότερο στις πυρκαγιές που πλέον είναι συχνότερες και μεγαλύτερης έντασης, ενώ δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας του οικισμού απέναντι σε νέες πυρκαγιές. Πέραν από τη διαφοροποίηση στα χρησιμοποιούμενα είδη, στην περιοχή  θα μελετηθούν και διαφορετικές μέθοδοι φυτεύσεων.

Ένα Πρότυπο Μοντέλο Αναδάσωσης  

Σκοπός μας είναι η δημιουργία και η προώθηση ενός επιτυχημένου παραδείγματος αναδάσωσης, το οποίο θα αποτελέσει μοντέλο αναδάσωσης προς υιοθέτηση και σε άλλες περιπτώσεις.

 ΦΥΤΕΨΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Για να καταφέρουμε να αναδασώσουμε στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Βοήθησέ μας να φυτέψουμε 15.000 δέντρα και να συμβάλλουμε σημαντικά στο πρασίνισμα του Σουνίου θωρακίζοντας παράλληλα τους οικισμούς αλλά και το ίδιο το νέο δάσος από μελλοντικές πυρκαγιές!

Η αναδάσωση είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Ξεκινάει με την σποροσυλλογή, αλλά δεν τελειώνει με τη φύτευση των δέντρων. Με την σταθερή σου υποστήριξη μας βοηθάς όχι μόνο στην δενδροφύτευση, αλλά και στα επόμενα καθοριστικά στάδια όπως το πότισμα και τη συντήρηση των δέντρων.

Έλα μαζί μας  σε αυτή την προσπάθεια. Φύτεψε τώρα ένα δέντρο στο Σούνιο!

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

*Τα μηνιαία ποσά ενός χρόνου καλύπτουν τις ανάγκες για κάθε δέντρο σε βάθος τριετίας. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ; ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ!
Δώρισε συμβολικά στα αγαπημένα σου πρόσωπα το δικό τους δέντρο, συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας να για να κρατήσουμε τα δάση μας ζωντανά. Είναι η τέλεια λύση για δώρα της τελευταίας στιγμής καθώς μπορούμε να στείλουμε άμεσα την
 προσωποποιημένη ευχαριστήρια κάρτα με το μήνυμά σου, στο email που θα μας υποδείξεις!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς.

Περισσότερα εδώ!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus