page top

Mumford & Sons - Babel

25/9/2012

Δημοσιεύτηκε 7/1/2022 16:39

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Mumford & Sons - Babel
Label:
Glass Note
Είδος: Folk rock
Αριθμός CD: 1

 Και αν στη Βρετανική μουσική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία η
pop και η μόδα συμβάδιζαν με εκατέρωθεν κέρδη…$$$ δεν είναι τυχαίο που ένα μεσοαστικό γκρούπ της λεγόμενης δυτικής folk λονδρέζικης σκηνής ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2007 έχοντας τον τίτλο Mumford & Sons τινάζοντας στον αέρα όλο αυτό το πακέτο με γεμάτο μεθάνιο εκπλήσσοντας ευχάριστα όλον αυτόν τον κόσμο που ξέρει να εκτιμά και να αγαπά αυτή τη μουσική. Στο ρεύμα αυτό ξεπήδησαν και μερικοί άλλοι μουσικοί σαν ποπ-κορν όπως η Laura Marling ο Johnny Flynn και οι Noah and the Whale κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι σε αυτό το τέρας της μουσικής βιομηχανίας μπορεί και να υπάρχει μια γωνιά με λιγοστό φως αλλά και πολύ συναίσθημα.

Mumford & Sons - I will wait

Οι Mumford & Sons αποτελούνται από τους Marcus Mumford (φωνητικά, κιθάρα, τύμπανα, μαντολίνο), Ben Lovett (φωνητικά, πλήκτρα, ακορντεόν, τύμπανα), "Country" Winston Marshall (φωνητικά, banjo, dobro, κιθάρα) και τον Ted Dwane (φωνητικά, string μπάσο, ντραμς, κιθάρα). Έχουν πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ και είναι ένα must have γκρουπ μετά την Adele στο Αγγλικό εξαγωγικό μουσικό πεδίο. Η Αμερική του αγκάλιασε δίνοντας τους δυο θέσεις στις υποψηφιότητες των Grammy κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι με 17 συνολικές υποψηφιότητες και 6 κερδισμένα βραβεία σε διαγωνισμούς όπως τον ARIA Music Awards, Billboard, BRIT Awards και Q Awards έρχονται όλο και με μεγαλύτερη φόρα για να σαρώσουν τα πάντα. Τα περισσότερα τραγούδια όπως το «Lover of the Light» χαρακτηρίζονται από το δυνατό παίξιμο του banjo ενώ τα ατμοσφαιρικά «Whispers in the Dark» και «Lover's» Eyes είναι ήδη ηχογραφημένα αλλά και γνωστά εδώ και 18 μήνες περίπου μια συνήθη πρακτική των νέων συγκροτημάτων που ηχογραφούν παίζουν και αν έχουν απήχηση τα συμπεριλαμβάνουν στα νέα τους άλμπουμ.

Οι Mumford & Sons είναι σπάνια εκτός περιοδείας, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και αφοσίωση στην τέχνη των τροβαδούρων, δημιουργούν ακόμα και τα δικά τους festival όπως το Gentlemen of the Road όπου κάποιος μπορεί να τους δει σε διάφορα μέρη. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς που δεν παίζουν σε πρωτοκλασάτους χώρους θέλοντας να διατηρήσουν το πιο ζεστό και ανθρώπινο χαρακτήρα της επαφής τους με το κοινό. Για όλα τα παραπάνω το συγκεκριμένο άλμπουμ ακολουθεί μια ανώδυνη πορεία προσδίδοντας για ακόμα μια φορά στη folk μουσική τη δύναμη να χτυπά ανελέητα δραματικές πολιτικές πράξεις με τα σκληρότερα λόγια-στίχους, ενώ ταυτόχρονα συνδιαλέγεται με το ρομαντισμό την αγάπη και τον έρωτα των ανθρώπων με τα μαντολίνα. Οι «Βιβλικές αναφορές» βγαλμένες από περίεργες ερωτικές ιστορίες και η εσωτερική κατάσταση του Marcus Mumford δείχνουν ένα πρωτογενές ενδιαφέρον για κάθε νότα που διακλαδίζεται στο πεντάγραμμο του. Το Babel σε επίπεδο κομματιού αλλά και ολόκληρου του άλμπουμ έρχεται να μας αφυπνίσει ενώ αποδίδονται μεγάλα συναισθηματικά φορτία από το γρήγορο παίξιμο ως επί το πλείστον παρά το κλασικό στυλ μπαλάντας. Αξίζει να τους ανακαλύψετε…

Mumford & Sons - Whera are you now

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus