page top

Al Di Meola - All your Life

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δημοσιεύτηκε 7/1/2022 14:44

Πληροφορίες προϊόντος

Τίτλος:Al Di Meola - All your Life (A Tribute to the Beatles)
Label: Valiana/Songsurfer
Είδος: Latin, Rock
Αριθμός CD: 1
Κυκλοφορία : 24/9/2013
ASIN: B00E1SM5UA

 

Al Di Meola: «Ξεκίνησα τη ζωή μου αγαπώντας τους Beatles, και ποτέ δεν σταμάτησα, όπως ακριβώς και πολλοί άλλοι κιθαρίστες από την γενιά μου. Όλοι θέλαμε να προεκτείνουμε το παίξιμο μας καινούργια επίπεδα δοκιμάζοντας νέα πράγματα παρά ταύτα ενώ τα χρόνια πέρασαν, όταν η κουβέντα ξαναέρχεται στους Beatles, είναι σαν να αναφέρεσαι πάντα σε κάτι επίκαιρο»

H τελευταία δουλειά του Al Di Meola ακούει στο όνομα «All Your Life» και είναι ένας ακόμα ακουστικός άθλος, με κύριο θέμα διατριβής την επανεξέταση της μουσικής των Beatles. Εννοείται πως έχουμε να κάνουμε με one-man show δεξιοτεχνίας, καθώς και την κιθαριστική ερμηνευτική διασκευή δεκατεσσάρων γνωστών τραγουδιών των Beatles. Ο ήχος όσο γίνεται μέσα σε θεμιτά πλαίσια διατηρεί την ακουστική του χροιά παρόλο που χρησιμοποιούνται διάφορα εφέ κατά διαστήματα τύπου «Overdrive» και «Exotic sound» ενώ περιτριγυρίζεται και από ακορντεόν, μπάσο και διαφόρων ειδών τύμπανα. Επομένως το album θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατά τύπο και ως ορχηστρικό. Σημειολογικά σε κομμάτια όπως το «Eleanor Rigby» ακούει κανείς όργανα όπως καχούν, τσέλο και άλλα παρεμφερή latin στοιχεία όπως συνηθίζει έτσι κι αλλιώς ο εν λόγο κιθαρίστας και συνθέτης σε όλη τη μακράν μέχρι τώρα πορεία του.

Η αλήθεια είναι πως ο Al Di Μeola με τέτοιες δουλειές , βάζει ακόμα περισσότερη εύφλεκτη ύλη στη φωτιά συνθέσεων που καίει άσβεστα. Είναι υποδειγματικός τόσο ο τρόπος όσο και η εκτέλεση, ενώ  η πεμπτουσία της όλης υποθέσεως συγκεντρώνεται στη νέα οπτική παρουσίασης, προσφέροντας κάτι φρέσκο και ευχάριστο στο αφτί, δείχνοντας με πόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους  μπορείς να ακούσεις και να απολαύσεις αυτή τη μουσική.

Εν τέλη χωρίς να χρειάζεται να κάνω κάποια αναδρομή της δισκογραφίας του Al, η οποία περιλαμβάνει ποικίλες δουλειές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο συνεργασίας με τα πιο τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (από Chick Chorea και Paco De Lucia μέχρι πρόσφατος στο G3 Live, με Steve Vai, Joe Satriani και Steve Morse!!!), αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως για άλλη μια φορά τιμάται με τον καλύτερο τρόπο η παρακαταθήκη της Rock ιστορίας, με τρόπο αισθητό, ως συνέπεια δεν χρειάζονται περεταίρω εξηγήσεις!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Steve Hunter - The Manhattan Blues Project

  Μιλάμε ίσως για τον Blues δίσκο της χρονιάς που από το πρώτο άκουσμα ανταμείβει άμεσα, με τις πρώτες στιγμές να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο χώρο...

  περισσότερα >
 • Tony Joe White - Hoodoo

  Ακούγοντας τον Tony Joe White είναι σαν ακούς τον 90 χρονών παππού σου να σου αφηγείται για το πώς έτρεχε τις δουλειές του πίσω στο 50...

  περισσότερα >
 • Alvin Lee - The Last Show

  Στις 6 Μαρτίου του 2013 έφυγε από τη ζωή ένας από τους καλύτερους μουσικούς της Country και όχι μόνο, ο Alvin Lee...

  περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus