page top

Daemonia Nymphe - Macbeth

Επιμέλεια : John Plytas

Δημοσιεύτηκε 4/5/2020 18:39

Πληροφορίες προϊόντος 

ΤίτλοςDaemonia Nymphe - Macbeth
Label: Daemonia Nymphe
Είδος: Traditional world music
Αριθμός CD: 1
Κυκλοφορία : 27/5/2016
ASIN: 

 

Daemonia Nymphe: Macbeth – Original Soundtrack from the Theatre Production

Δεν ήμουν καθόλου σίγουρος για το τι ακριβώς θα ακούσω όταν ανέλαβα να εκφράσω την άποψη μου για τους Deamonia Nymphe και τη νέα τους δουλειά που ουσιαστικά αποτελεί τη μουσική επένδυση για τη θεατρική παράσταση Macbeth, έργο που ανέβηκε στο κρατικό θέατρο της βορείου Ελλάδος. Έχοντας όμως διαβάσει το διάσημο θεατρικό έργο ,χρόνια πριν, μπορώ να πω πως ήμουν έτοιμος για κάτι σκοτεινό που πηγάζει από την αρχέγονη ανθρωπινή κακία. Δεν προσπαθώ να είμαι ποιητικός, αλλά για Shakespeare μιλάμε. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως αν κάποιος ψάχνει για hitακια, γρήγορα βιρτουοζικα περάσματα και ότι συνεπάγεται της μοντέρνας μουσικής, δε θα το βρει εδω. Οι Daemonia Nymphe έχουν καταφέρει να αναβιώσουν και να χρησιμοποιήσουν μουσικά όργανα που έχουν χαθεί στα βάθη του χρόνου με ελάχιστες προσθήκες νεότερων.  Ενώ ως μουσικοί παίζουν σαν να έχουν παγιδεύσει ένα στιγμιότυπο του χρόνου πετυχαίνοντας να μεταφέρουν τον ακροατή προς έκπληξη μου τολμώ να πω εκεί που δεν περίμενε να ταξιδέψει ποτέ.

Παίζουν περίτεχνα σε μοτίβα soundscapes και με μια απλή μυστηριακή μελώδια ή ένα φαινομενικά μονότονο, θλιμμένο κρουστό,  καταφέρνουν να υφάνουν ποικολόμορφο ηχητικό ιστό, χρησιμοποιώντας πολυρυθμίες, αρμονίες και μιλώντας με συναισθήματα που άλλες φορές θα χαράξουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μας, πηγαίνοντας μας σε ένα ασφαλές μέρος ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα κάνουν τις τρίχες στο πίσω μέρος του κεφαλιού να σηκωθούν και να αναρωτηθείς αν είσαι ακόμα στο σπίτι, μπροστά από το ηχοσύστημα ή σε μια άγονη γη, μάρτυρας ενός αποτρόπαιου εγκλήματος με τον θύτη να σε κοιτάζει βαθιά στα ματιά.

Δυστυχώς ,δεν είχα την τιμή να δω την παράσταση που συνοδεύει αυτό το soundtrack ,όμως η έκθεση μου στον αρχέγονο ,παγανιστικό ήχο τους ήταν μια εμπειρία που με έκανε όχι μόνο να ψάξω τις υπόλοιπες δουλείες τους, αλλά και να μπω έστω για λίγο στο υπέροχο δημιουργικό μονοπάτι που χάραξε η αντίληψη των διαφορετικών τους μυαλών. Αν είστε fan του Shakespeare ή των cinematics και θέλετε να βιώσετε ένα ατμοσφαιρικό συναισθηματικό ταξίδι στο χωροχρόνο ,τότε σίγουρα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μια απερίσπαστη ακρόαση για να χαθείτε στο μυστηριακό ταξίδι τους. Να προσθέσω πως το Artwork του album είναι φιλοτεχνημένο από τον ιθύνοντα νου  του σχήματος Σπύρο Γιασαφάκη που ως εικαστικός απεικονίζει την Lady Macbeth!

Tracklist:

 

 1. Macbeth's triumph 03:59
 2. Witches' lullaby 05:25
 3. Never shall sun that morrow see 05:13
 4. The fallacious glance 03:29
 5. A dagger of the mind 06:07
 6. Suspicion 04:00
 7. Macbeth's coronation 03:37
 8. Into the woods 04:34
 9. The dinner 03:49
 10. Hecate's wrath 03:18
 11. Lady Macduff's lament 03:21
 12. The battle in Bernham forest 05:39
 13. Malcolm's victory 01:56

https://daemonianymphe.bandcamp.com/album/macbeth
https://www.facebook.com/officialdaemonia.nympheΆfref=ts

https://daemonianymphe.bandcamp.com/
Thracian Gaia https://www.youtube.com/watchΆv=Q0h1etLjIXs

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus