page top

Συνέντευξη με τους «Sgt. Peppers Beatles Tribute Band»

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 12/11/2013 16:16

Οι Sgt. Peppers Beatles Tribute Band είναι ένα φρέσκο σύνολο μουσικών που «ρισκάρουν», χαίρονται και πάνω από όλα απολαμβάνουν τη μουσική των Beatles πρώτα από την πλευρά των ακροατών και στη συνέχεια τη μεταφέρουν στο κοινό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς μάθαμε περισσότερα για αυτούς και σας τους παρουσιάζουμε μιας και πλησιάζει η εμφάνιση την Παρασκευή 15/11 στο KooKoo.

(Περισσότερα για το live εδώ!).


Ποιοι είναι οι Sgt. Peppers Beatles Tribute Band;

Οι Sgt. Peppers Beatles Tribute Band αποτελουνται από τους:

Γιώργο Λαγογιάννηπλήκτρα, φωνή
Θέμο Ρίζο – κιθάρα, φωνή
Κωνσταντίνο Αναπολιτάνο / Rami Winston – κιθάρα, φωνή
Γιώργο Λαμπάδη – κιθάρα, φωνή
Τόλη Γούλα - τύμπανα

Από πότε δουλεύετε πάνω στο συγκεκριμένο project;

Ξεκινήσαμε πρόβες από την άνοιξη. Είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για ένα project που απαιτούσε πάρα πολλές ώρες μελέτης και πρόβας, γι’ αυτό και το πρώτο μας live γίνεται σχεδόν έξι μήνες μετά.

Ποια ήταν η αφορμή πέραν του προφανές για τη δημιουργία ενός τέτοιου Tribute Band;

Τόλης Γούλας: Όταν μιλάμε για ένα tribute σε ένα τόσο σπουδαίο group όπως oι Beatles,η κύρια αφορμή δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την αγάπη μας για τα κομμάτια του συγκεκριμένου group. Για μας, το να προσπαθήσουμε να αποδώσουμε αυτά τα κομμάτια ζωντανά, υπήρξε τεράστια πρόκληση.
Γιώργος Λαγογιάννης: Προσωπικά ήταν κάτι που το σκεφτόμουν από το ‘97, και φέτος σκεφτήκαμε με το Θέμο ότι ήρθε η ώρα.
Θέμος Ρίζος: Για μένα ήταν ένα όνειρο. Δυσκολεύομαι ακόμη να πιστέψω ότι έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με μουσικούς τόσο υψηλού επιπέδου.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες όσον αφορά το ύφος που πρέπει να έχετε σε σχέση με τους Beatles και αν αυτό ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα τελικά;

Τόλης Γούλας: Είναι πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχειρημα,για πολλούς λογους.Τα φωνητικά, ο ήχος της μπάντας, το ύφος, η ερμηνεία των κομματιών είναι λίγα από τα στοιχεία που μπορούν να δυσκολέψουν οποιονδήποτε μουσικό στο να φέρει εις πέρας την όλη διαδικασία.
Γιώργος Λαγογιάννης: Η μεγάλη δυσκολία του εγχειρήματος είναι το να «βγουν» σωστά τα μέρη με τρεις ή και τέσσερις φωνές, αλλά το καταφέραμε.
Θέμος Ρίζος: Πέραν των όσων σωστών αναφέρουν ο Τόλης και ο Γιώργος, υπάρχει ευρύτερα ένα δυσδιάκριτο, λεπτό όριο μεταξύ του να μείνεις πιστός στα αυθεντικά κομμάτια και του να προσπαθείς να παίξεις «ακριβώς σαν τους Beatles». Το πρώτο είναι απολύτως απαραίτητο για οποιαδήποτε σοβαρή tribute band, το δεύτερο θα ήταν λάθος. Άρα υπάρχει η δυσκολία της πιστής ερμηνείας που δεν γίνεται μίμηση – γιατί ποιος θα μπορούσε να μιμηθεί απολύτως σωστά τους Beatles

Ένα tribute γκρουπ σε σχέση με τους Beatles φυσικά και δεν αναφέρεται μόνο στο ελληνικό κοινό. Είχετε ποτέ σκεφτεί να παίξετε και στο εξωτερικό;

Τόλης Γούλας:Ακόμα είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Στην ουσία το πρώτο μας live είναι αυτό στο KooKoo στις 15 Νοέμβρη. Προφανώς και μια τέτοια πρόταση θα μας ενδιέφερε και θα μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους!
Θέμος Ρίζος: Είναι όμορφος αλλά λίγο μακρινός στόχος αυτός, προς το παρόν θα θέλαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην Αθήνα και στην επαρχία.

Ποια κομμάτια αποτελούν το βασικό setlist σας;

Γιώργος Λαγογιάννης: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια, παίζουμε πάνω από 50 κομμάτια από όλη τη δισκογραφία των Beatles.
Τόλης Γούλας: Είναι πολλά για να τα αναφέρουμε αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, πρέπει ο κόσμος να έχει και κάποια αγωνία! Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχουμε επιλέξει κομμάτια που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της πορείας των Beatles.

Πέραν του μουσικού-ακουστικού μέρους υπάρχει και στιλιστικό ύφος που έχετε σε σχέση με την μεγάλη αυτή μπάντα;

Τόλης Γούλας: Θα υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς. Δεν θα δείτε κάτι το ιδιαίτερα εκκεντρικό στην συναυλία μας στο στιλιστικό κομμάτι. Είναι μια επιλογή που κάναμε, διότι θεωρούμε ότι η ουσία των Beatles δεν βρίσκεται στα ρούχα, αλλά στα κομμάτια τους.

Έχετε σκεφτεί να κυκλοφορήσετε κάποιο άλμπουμ; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε και ένα «καινούριο» άλμπουμ των Bealtes. Ακόμα και με δικά σας κομμάτια σε αυτό το ύφος.

Τόλης Γούλας: Από την στιγμή που ξεκινήσαμε το project, έχουμε επικεντρωθεί στο να αποδώσουμε τα κομμάτια των Beatles οσο γίνεται καλύτερα. Σίγουρα έχουμε βάλει την δικιά μας πινελιά σε κάποια σημεία. Δε νομίζουμε πάντως, ότι θα μπαίναμε κάποια στιγμή στην διαδικασία να κάνουμε κάτι τέτοιο, δηλαδή να γράψουμε κομμάτια με στόχο να προσεγγίσουμε το ύφος των Βeatles, άλλωστε οι ίδιοι άφησαν πίσω τους ένα τεράστιο έργο που μας καλύπτει σε όλα τα επίπεδα!

Ποια η ανταπόκριση του κοινού σε σχέση με εσας, υπάρχει θετικό feedback από τον κόσμο;

Τόλης Γούλας: Υπάρχει πολύ θετικό feedback όσον αφορά το πρώτο μας live.

Τέλος, πως περιμένετε να είναι το live στο Koo Koo στις 15 Νοεμβρίου;

Τόλης Γούλας: Έχουμε πολύ θετική ενέργεια και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να το περάσουμε αυτό και στον κόσμο. Με λίγα λόγια, ο στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο party!
Γιώργος Λαγογιάννης: Περιμένουμε να είναι γεμάτο κόσμο που χορεύει!

Σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης. Καλή συνέχεια!

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus