page top

Μουσική Δωματίου από τις Echo3s στον ΙΑΝΟ

Δημοσιεύτηκε 2/11/2018 07:18

 IANOS | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ECHO3S

ΙΩΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ | ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ | ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 21:30 το τρίο Μουσικής Δωματίου Echo3s, που αποτελείται από τις Ιωάννα Αθανασάκη (φλάουτο), Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί) και Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο), παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) ένα πρόγραμμα όπου ερμηνεύει έργα από τον ρομαντισμό, τον ιμπρεσιονισμό, τον εξπρεσιονισμό έως και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις στη σύνθεση.

Είσοδος ελεύθερη. Ελάχιστη κατανάλωση 5€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Λίγα λόγια για το τρίο «Echo3s»

Το τρίο Echo3s δημιουργήθηκε το 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Το ρεπερτόριο του αποτελείται από έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από το 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα και οι συνθέσεις είναι γραμμένες για τα συγκεκριμένα όργανα. Με μία πλούσια και ιδιαίτερη ηχητική παλέτα το τρίο ερμηνεύει έργα από τον ρομαντισμό, τον ιμπρεσιονισμό, τον εξπρεσιονισμό και τις σύγχρονες μουσικές τάσεις στη σύνθεση έως σήμερα.

Πρόγραμμα συναυλίας

Franz Doppler (1821-1883)-Andante et Rondo

Mel Bonis (1858-1937)-Suite en Trio

Claude Debussy (1862-1918)-Petite Suite

Philippe Gaubert (1879-1941)-Medailles Antiques(1916)

Jacques Ibert (1890-1962)-Deux Interludes

Nino Rota (1911-1979)-Trio pour flute, violon et piano (1958)

Λίγα λόγια για τα μέλη του «Echo3s

Ιωάννα Αθανασάκη:

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Lausanne της Ελβετίας, όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στην μουσική το 1973 στο Conservatoire de Lausanne. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη φλάουτου του Tone Takahasi και Ilia Makovei, από όπου πήρε το δίπλωμά της το 1988 με άριστα.

 Παράλληλα φοίτησε στην Μουσική Ακαδημία της Nice στην Γαλλία, με τους Alain Marion και Raymond Guiot. Πήρε ενεργό μέρος στο σεμινάριο του Marc Grauwels, καθώς και στο πρώτο Flûte Symposium στην Nice της Γαλλίας το 1988, με τους J-P Rampal, A.Nicolet, T.Wye, A. Marion, M Larrieu, R. Guiot. Μέλος του Κλιμακίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από το 1989 μέχρι το 1991 με πολλές Συναυλίες στην Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας και με συμμετοχή στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως έκτακτο μέλος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Δημητρίων 1989. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Μουσική Δωματίου, ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλά ατομικά ρεσιτάλ στην Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Ελλάδας. Έχει ηχογραφήσει για την κρατική τηλεόραση ΕΤ3 καθώς και το ραδιόφωνο. Πήρε μέρος δύο φορές στο Sani Classic Festival, στην Χαλκιδική, με ατομικό ρεσιτάλ και συναυλία με τρίο μουσικής δωματίου. Solist, σε συναυλία με την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Svilen Simeonov τον Δεκέμβριο 2015. Τον Απρίλιο 2016 έδωσε ατομικό ρεσιτάλ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα έχει διδάξει σε masterclass φλάουτου στην Summer Music Academy (Afitos Halkidiki), του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην ÉCUME, 17th Encounter of Mediterranean Music Schools, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. 
Πήρε μέρος στο 1ο & στο 2ο Μουσικό Forum του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με διάλεξη για την αντιμετώπιση του άγχους της σκηνής και με συναυλία Flute Quartet.

Δίδαξε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από το 2002 μέχρι το 2017, και συνεχίζει να διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από το 1989 έως σήμερα.

Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια Art Management, και Μουσικής Πληροφορικής. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Ελένη Παπαδοπούλου

Έχει διπλή υπηκοότητα Ελληνική-Ελβετική. Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το δίπλωμά της με καθηγήτρια την Ντάνη Δοσίου. Το 1987 εισάχθηκε  στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα βιολιού στη Γενεύη με καθηγήτρια την Ruth Lanz. Από το 1992 έως το 2002 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 1993 και 1994 υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Σύγχρονης Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΕΤ 3 και υπεύθυνη παρουσίασης πολιτιστικής εκπομπής της ΕΤ3. Το 2008-2009 εργάστηκε ως υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Δράσεων στη Δημοτική Επιχείρηση Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς. Από το 1990 έως σήμερα έκανε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΤ3,συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997,έδωσε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, συμμετείχε σε φεστιβάλ νέων Ελλήνων συνθετών, δίδαξε βιολί σε παιδιά με προβλήματα όρασης σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών Θεσ/νίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης. Από το 2013 μέχρι και σήμερα παρουσιάζει σε ρεσιτάλ έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών στη Γενεύη σε συνεργασία με Έλληνες και Ελβετούς μουσικούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών για βιολί και πιάνο, για τρίο με σαξόφωνο και πιάνο, τρίο με βιολοντσέλο και πιάνο, τρίο με φλάουτο και πιάνο και ντούο για βιολί και βιολοντσέλο.

Το 2016-2017 δίδαξε εθελοντικά βιολί σε παιδιά ρομά σε υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε προγράμματα για την πρόληψη της παραβατικότητας στα ανήλικα παιδιά.

Μαριλένα Λιακοπούλου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πιάνο (τάξεις Νόρας Λουκίδου και Τζ. Σημηριώτη) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση της, συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον διεθνούς φήμης πιανίστα Bernard Ringeissen (Παρίσι). Ήδη από τα χρόνια των σπουδών της η Μαριλένα Λιακοπούλου στράφηκε με ζωηρό ενδιαφέρον στα έργα μουσικής δωματίου.

Παρόλο που συχνά εμφανίζεται σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες, ακολουθεί μια πλούσια καριέρα στο χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το ρεπερτόριο της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου. Είναι μέλος του Τρίο Θεσσαλονίκης και κατέχει τη θέση της Α΄ κορυφαίας στο πιάνο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τη μουσική σταδιοδρομία της, η Μ. Λιακοπούλου ακολούθησε νομικές σπουδές, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δίκαιο της Τέχνης

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/poetical-sounds-echo3s-trio-mousikis-dwmatiou-ekd.htm

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus