page top

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας - Μια μαγική πρεμιέρα

Δημοσιεύτηκε 6/9/2022 11:46

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σημείο συνάντησης Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού

Με μια μαγική πρεμιέρα άνοιξε τις πύλες του

το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Mία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην Πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ, Διονύση Γραμμένου.

Το ατμοσφαιρικό σκηνικό, της Πλακάδας του Αγίου Σπυρίδωνα σε συνδυασμό με τη δεξιοτεχνία των Athens Classical Players και του ανερχόμενου αστέρα του βιολιού, του σολίστ Γιώργου Μπάνου, συνεπήραν το πλήθος κόσμου που βρέθηκε εκεί. Οι «4 Εποχές» του Antonio Vivaldi και διάσημα έργα του Αργεντίνου συνθέτη του tango, Astor Piazzola ήχησαν στα καντούνια δίνοντας το εναρκτήριο σήμα του φεστιβάλ.

Μία νέα σελίδα μόλις άνοιξε στα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

#corfuinternationalfestival #corfuif #cif #festival #corfu #music #concerts #theater #dance #literature #visualarts #greekfestival

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: LAΒYARD PRODUCTIONS
CONTACT: info@corfuif.gr

CREATIVE DIRECTOR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & MEDIA RELATIONS:
ΝΙΚΟΣ ΕΡΗΝΑΚΗΣ - ΣΕΜΗ ΨΙΛΟΓΙΑΝΝΗ
semi.psilogianni@gmail.com / 6977222455

LINKS
Official website

Follow ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Facebook / Instagram / YouTube

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας - ΔΦΚ (Corfu International Festival - CIF) εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και αλληλεπίδρασης, με τη συμμετοχή κορυφαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ένα φεστιβάλ πολυδιάστατο, πολυπολιτισμικό, πολυπρόσωπο, με γνώμονα τη συμπερίληψη και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα και με το κερκυραϊκό στίγμα ως κύριο αποτύπωμα, φιλοδοξεί να προσφέρει μια νέα διάσταση σε αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως φεστιβάλ. Πέρα από το περιεχόμενό του, η διαφοροποίησή του εντοπίζεται και στη διάρκειά του. Το ΔΦΚ διαρκεί όλο το χρόνο και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να περιηγηθούν σε ένα περιβάλλον  που πλημμυρίζει ιστορία και ενετική χάρη.

Πολυάριθμες εκδηλώσεις από διαφορετικά πεδία συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με στόχο την εκπροσώπηση από ένα ευρύ καλλιτεχνικό δίκτυο. Μία λίστα πολλαπλών εκφάνσεων πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία και εικαστικά. Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο, γεμάτο δημιουργικές αντιθέσεις και καρποφόρες εκπλήξεις, που θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά από αυτά και για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας εξελίσσεται δυναμικά σε όλο το νησί με φόντο το αριστοκρατικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό της Κέρκυρας που αναδεικνύει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθώς έχουν επιλεγεί διάφορες τοποθεσίες, όπως η ιδιαίτερη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, έως το επιβλητικό νεοκλασικό Μον Ρεπό.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας επανατοποθετεί την Κέρκυρα στον πολιτισμικό και τουριστικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης και επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς και ολιστικής εμπειρίας τέχνης και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus