page top

Robbie Williams - Rockwave Festival (Live Review)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/6/2015 19:48

Το καλοκαίρι που μας πέρασε (2013) ο Robbie Williams έκανε μια ευρωπαϊκή stadium περιοδεία γεμίζοντάς τα επί το πλείστον. Στην χώρα μας ούτε για αστείο δεν θα εμφανίζονταν σε τέτοιους χώρους αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είχε ικανοποιητική, για την χώρα μας, προσέλευση. Όπως λέει και ο ίδιος στην αρχή των συναυλιών του σε ελεύθερη μετάφραση «για τις επόμενες δύο ώρες μου ανήκετε».

Και..."Let Me Entertain You"!

Αυτά τα λόγια έγραφα στο τέλος της κριτικής του Swings Both Ways στις αρχές του 2014. Τότε το να εμφανισθεί ο Robbie Williams ήταν ένα όνειρο, ώσπου τον Δεκέμβριο του 2014 είχαμε την ανακοίνωση της συναυλίας του στον γνώριμο χώρο του Terra Vibe στα πλαίσια του Rockwave Festival. Ο καιρός πέρασε και μετά τους Black Keys βρεθήκαμε ξανά στο Terra Vibe. Οι διοργανωτές ήθελαν να έρθει ο κόσμος από νωρίς για να μπει στο κλίμα του φεστιβάλ, και από τις 15:00 που άνοιξαν οι πόρτες  μέχρι τις 18:15 που εμφανίστηκε το πρώτο support , οι Έλληνες Inconsistencies , υπήρχε αρκετός κόσμος. Τους Inconsistencies τους είχα δει και στο Ejekt 2014 και ενώ μου άρεσαν τότε στο Ejekt, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν τώρα στο Rockwave. Καταρχήν είχαν υπερβολικό άγχος, ενώ και αυτό το pop rock μπαλάντες που παίζουν δεν ήταν ικανές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Κάτι πήγε να γίνει  στην διασκευή του "Summer of 69" του Bryan Adams , αλλά και εκεί λίγα πράγματα.

Οι νικητές του Jumping Fish Contest

Για την συνέχεια είχαμε τους νικητές του Jumping Fish Contest, Ex-Girlfriend's Perfume. Το είδος της μουσικής τους είναι απροσδιόριστο. Groovy κατά βάση παίξιμο με στοιχεία funky, progressive, reggae, swing.  Οι Ex-Girlfriend's Perfume είχαν μπρίο, σκέρτσο, όρεξη και ακόμα και εάν δεν σου άρεσαν , σε έκαναν να τους προσέξεις (κάτι που είναι βασικό σε τόσο μεγάλο κοινό). Ειδικά στο “Cache-Cache” , κατάφεραν και αρκετούς που ήταν πίσω να λικνιστούν στο ρυθμό του τραγούδιου. Μπράβο τους.

Αυτό που περίμενα από την Kovacs το είδα!

Γυρνάω πάλι στο κλείσιμο της κριτικής που είχα κάνει από την συναυλία της Kovacs στον Βοτανικό.  Αυτό που περίμενα από την Kovacs το είδα. Και επιβεβαιώθηκα αυτό που σκεφτόμουν. Μπορεί στο μέλλον (;) να κάνει τεράστια καριέρα , αλλά προς το παρόν δεν είναι να παίζει για παραπάνω από 40 λεπτά. Στον Robbie Williams θα την ευχαριστηθώ καλύτερα. Η Kovacs στο Terra Vibe έπαιξε σχεδόν την ίδια διάρκεια που είχε παίξει και στον Βοτανικό. Για κάποιον που δεν την είχε δει ξανά μπορεί να το άντεξε, εγώ όχι. Ίδιο στήσιμο, κινήσεις, το κόλπο με το γραμμόφωνο ξανά, και γενικότερα μια από τα ίδια. Τουλάχιστον αποφύγαμε το γραφικό να παίξει 2 φόρες το “My Love”. Κάτι είναι και αυτό.

Whiskey & Fun / 50 Shades Of Black / Night Of The Nights  / Diamonds Are Forever (Shirley Bassey) / I've Seen That Face Before (Libertango) / Hold On /  Sunday Dress / Fool Like You / He Talks That Shit / When The Lady's Hurt / Diggin' / Shirley (The Sound Of The Underground) / 7 Day Fool (Etta James)  / Wolf In Cheap Clothes / My Love / The Devil You Know /  Song For Joel

Στην συνέντευξη τύπου που είχε γίνει για τον Robbie Williams , οι διοργανωτές μας είχαν πει ορισμένα τεχνικά σημεία, για τον ήχο , το video wall και μας τόνισαν ότι θα ήταν υπερπαραγωγή. Είχα κάποιες επιφυλάξεις, αλλά όντως ήταν υπερπαραγωγή.

I’m Robbie fucking Williams!

I’m Robbie fucking Williams, and for the next two hours your ass is mine! Το είπε και το έκανε αυτός που όπως μας είπε «Ήμουν σε ένα boy band, έφυγα, έγινα χοντρός, πήρα ναρκωτικά, πήγα σε rehab, καθάρισα, ξανάγινα χοντρός, πήρα περισσότερα ναρκωτικά…» .  Η εμφάνιση του Robbie Williams μπορεί να χωριστεί στο οπτικό και στο μουσικό μέρος. Ενώ περίμενα η πλάστιγγα να γείρει προς το οπτικό ήταν το ίδιο άψογος και στα δύο. Και πώς να μην είναι όταν έκανε κάτι που άλλα τεράστια συγκροτήματα δεν το κάνουν (ονόματα δεν λέμε και έχουμε ιστορίες….). Από μέρες υπήρχε στο Facebook ένα group που έλεγε ότι θέλουμε να ακούσουμε το “Me And My Monkey” στην Ελλάδα (ένα τραγούδι που δεν το παίζει σε αυτήν την περιοδεία). Και εγώ στο άρθρο που είχα γράψει για τον Robbie Williams, έλεγα ότι μακάρι να το ακούσω. Κάποιοι από την παραγωγή του είπαν για την επιθυμία του κοινού να το παίξει. Και ο π@@στης το έπαιξε. Όταν το έκανε αυτό, ένας γνωστός μου, είπε με μια λέξη RESPECT! Εάν δεν κάνω λάθος ήταν και το μοναδικό τραγούδι που δεν υπήρχε στο video wall κάποιο video για να το συνοδεύει. Είπαμε, δεν το παίζει στην περιοδεία, μέχρι το Rockwave.

This is Robbie Williams band

This is Robbie Williams band. Μια μπάντα απίστευτη. Πρέπει να ήταν συνολικά 12 μουσικοί : πνευστά, τρομπέτες, πιάνο, backing vocals, ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον με έναν πεντακάθαρο ήχο που πρέπει να έχει ακουστεί στο Terra Vibe ελάχιστες φορές. Ο Robbie Williams είναι ένας μεγάλος performer. Μπορεί με κάθε του κίνηση να ξεσηκώσει τους 30000 που είχαν παρευρεθεί ,ακόμα και όταν παίζει στην κιθάρα το πρώτο τραγούδι που έμαθε ποτέ να τραγουδά, ακόμα και όταν κοροϊδεύει τους OASIS, ενώ ένα τεράστιο χειροκρότημα εισέπραξε όταν μαζί με τον πατέρα του τραγούδησαν το "Better Man". Η συναυλία του ήταν ένα συνεχές highlight. O καθένας μπορεί να ξεχωρίσει κάποια στιγμή ως την καλύτερη. Το να τραγουδήσεις το “We Will Rock You / I Love Rock 'n' Rol” το κάνουν αρκετοί. Το να τραγουδήσεις το “Bohemian Rhapsody” θέλει τεράστια «αυγά». Δεν έχει σημασία εάν το είπε καλά ή όχι-που το είπε. Σημασία έχει ότι το τραγούδησε γιατί είναι ο Robbie fucking Williams.

Αρκετά site έχουν βρει και έχουν κάνει αφιέρωμα στην κοπέλα που ανέβασε στην σκηνή ο Robbie. Στημένο ή όχι, ήταν μέρος του show μαζί με το να στείλει 2 φόρες μάλιστα , γιατί την πρώτη δεν παραδόθηκε, ένα video-message σε ένα φίλο του που είχε γενέθλια!

Δεν περίμενα ότι θα το έγραφα αυτό...

Συνέχεια μας τόνιζε ότι πραγματικά λυπάται που του πήρε τόσα χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και μας έδωσε υπόσχεση ότι θα μας ξαναέρθει. Εάν ξαναέρθει θα έχει το ίδιο και περισσότερο κόσμο. Αμφιβάλλω εάν υπάρχει έστω και ένας που δεν πέρασε καλά. Και από την Δευτέρα ακούω κόσμο που δεν είχε έρθει, και μαθαίνοντας τι έγινε, μετάνιωσε που δεν πήγε. Πηγαίνω πάνω από 20 χρόνια σε συναυλίες. Δεν θα φανώ υπερβολικός. Μπαίνει μέσα στις 10 καλύτερες συναυλίες που έχω δει πότε. Δεν περίμενα ότι θα το έγραφα αυτό , και όμως το έγραψα….


Ευχαριστούμε την DIDI MUSIC για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Let Me Entertain You
Rock Dj
Monsoon
Come Undone / I Still Haven't Found What I'm Looking For
Me And My Monkey
The Road to Mandalay
Minnie the Moocher
Swing Supreme
Ignition  Better Man
We Will Rock You / I Love Rock 'n' Roll
No Regrets
Candy
Feel
Royals
Millennium / 99 Problems
Whole Lotta Love / Kids

Encore:
Bohemian Rhapsody
She's the One
Angels / My Way

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus