page top

U.N. Band - Underdog Narrations

Επιμέλεια : Ευθύμης Παράς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

 Πληροφορίες προϊόντος 

Τίτλος: U.N. Band - Underdog Narrations
Label: 
Supercleansound
Είδος: Hard Rock
Αριθμός CD: 1
Κυκλοφορία : 1/9/2014

Ο καινούριος μας δίσκος διαθέσιμος προς κριτική παρουσίαση ή ότι άλλο... (ΣουβέρΆ ΌΧΙ Ηρωικό κιόλας μιας και διανύουμε επετειακές ημέρες).

Με αυτό το θέμα λάβαμε ένα μήνυμα που μας χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και οι U.N. είναι μια μπάντα που αγαπάμε τον ήχο της γιατί απλά για όλους εμάς τους λίγο παλιότερους μας φέρνουν στο μυαλό ήχους και καταστάσεις παλαιοτέρων δεκαετιών που δεν ξέρω αν είναι μουσικά καλύτεροι αλλά τουλάχιστον τότε τα πράγματα ήταν λιγότερο «μπερδεμένα».

Αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος ο οποίος παίρνει στα χέρια του το δεύτερο full length άλμπουμ με τίτλο «Underdog Narrations» των U.N. είναι ότι πρόκειται για μια δουλειά που σίγουρα κάποιος λάτρης-συλλέκτης θα ήθελε να αποκτήσει ακόμα και αν δεν έχει ακούσει το άλμπουμ απλά παίρνει γεύση από το artwork που έρχεται να δέσει με τη μουσική και το όλο περιεχόμενο. Θυμίζει κάτι από ψυχεδελικά άλμπουμ του 70’ και άρωμα του τέλους του 60’. Δύο δεκαετιών που χαρακτηρίστηκαν από τα ιδιαίτερα εξώφυλλά δίνοντας μια ξεχωριστή νότα σε αυτό που λέμε «μουσική» και εισάγοντας την τέχνη του σχεδιασμού των εξωφύλλων των άλμπουμ. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί παλαιότεροι συλλέκτες αγόραζαν άλμπουμ πολλές φορές από τα εξώφυλλα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που επέλεγαν ήταν και το «σωστό» άκουσμα.

Πάμε να δούμε τα τραγούδια όμως…

Έχουμε συνολικά 11 τραγούδια τα οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζονται σε 3 μέρη. Το πρώτο το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελείται από το εισαγωγικό επίπεδο των τριών πρώτων κομματιών δηλαδή των «Losing My Mind», «Devilicious» και «Ding Dong» που με διακριτή οσμή στο βραχνό ήχο των ZZ TOP χαϊδεύει αυτιά που πιθανό να έχουν σκουριάσει στο πέρασμα των δεκαετιών.

Εκεί γίνεται μια κάθετη τομή όχι στο ύφος αλλά στην «ταχύτητα» με το «Thinking of You» να διακατέχεται από ένα μπαλαντοειδές στερεότυπο (με την καλή έννοια στερεότυπο έτσι…) του εσωτερικού διαλόγου των δημιουργών. Αυτό ήταν και το δεύτερο μέρος ένα κομμάτι.

Στο τρίτο μέρος αρχίζει να ανεβαίνει ο ρυθμός με το «Lights Out» και στη συνέχεια έρχεται το «Money Maker» με στίχους καταγγελτικούς μιας πραγματικότητας. Ακολουθεί το «King» σε πιο Def Lepard διάθεση. (Τι παίζουν αυτά τα παιδιά;) Αργότερα έχουμε το «Seems Like Yesterday» και νομίζω ότι έχουμε μπει για τα καλά στο όλο κλίμα του άλμπουμ. Με hard rock διάθεση να κυριαρχεί παντού και εκεί έρχεται η Άρτεμης ή αγγλιστί «Artemis» πείτε το όπως θέλετε. Ένα κομμάτι γρήγορης μπαλάντας αν ευσταθεί ο όρος, πρόκειται για ένα κομμάτι πιασάρικο κατά τη γνώμη μου που θα αγκαλιαστεί και από «νεότερους» μουσικά εννοώ έτσι! Μετά το «Its Alive» που εισαγωγικά τουλάχιστον εγώ νόμισα ότι ήμουνα στη Νέα Υόρκη σε underground ψυχεδελική σκηνή αναγνωρίζοντας ποιους άραγε... ποιους άραγε... ελάτε βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει! Ενώ μετά τη χαρισματική εισαγωγή επιστρέφουμε σε πιο καθημερινές νόρμες με ήχο που προσγειώνει στην πραγματικότητα αλλά με χαρακτηριστικά wah-wah distortions που εμένα τουλάχιστον με τρελαίνουν.

Στο κλείσιμο ακούμε το «Luxury Slaves» ένα κομμάτι που προσπαθεί και μάλλον καταφέρνει να ενσωματώσει και να μας χαρίσει σε συσκευασία δώρου όλα όσα προανέφερα κάνοντας με να τακτοποιώ στο μυαλό μου το άλμπουμ και όχι στην καλά ταξινομημένη και αριθμημένη δισκοθήκη μου που κάποια στιγμή θα ανατρέξω για να θυμηθώ ή να αναρωτηθώ το τι θα ακούσω σήμερα έτσι για να μη πλήττω! Για μένα ίσως είναι και το άλμπουμ της χρονιάς για τα ελληνικά δεδομένα. Άκουσα τα πάντα θυμήθηκα και στο τέλος ανακάλυψα.

Μπράβο παιδιά!

Tracklist:

 1. Losing My Mind
 2. Devilicious
 3. Ding Dong
 4. Thinking of You
 5. Lights Out
 6. Money Maker
 7. King
 8. Seems Like Yesterday
 9. Artemis
 10. Its Alive
 11. Luxury Slaves

Ακούστε και κάτι για το δρόμο...

Οι υπαίτιοι
Imad Hassan (φωνή)

Denis Φραγκόπουλος (κιθάρα - φωνητικά)

Mateusz Starnawski (μπάσο - φωνητικά)

Δημήτρης Ράπτης (τύμπανα)

Επαφή:
www.un-band.com
https://www.facebook.com/pages/THE-UN-BAND/244013442933
https://www.youtube.com/user/THEUNBAND
http://twitter.com/UN_BAND
http://soundcloud.com/u-n-2

http://unmusic5.bandcamp.com
http://www.reverbnation.com/un1

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus