page top

ΙΑΝΟΣ Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων 24-29 Ιουνίου 2019

Δημοσιεύτηκε 3/1/2020 11:08

 

IANOS 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD | ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ GUITARTE

4 CONCERTI GROSSI - A PREPARAR L’ AVVENIRE | EKFRASSIS PRODUCTIONS

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20:30 οι Ekfrassis Productions παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το CD «4 Concerti Grossi» a preparar lavvenire του κιθαριστικού συνόλου Guitarte. Μουσική των Corelli, Geminiani, Händel, Vivaldi σε μεταγραφή για επτά κιθάρες από τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Για το CD θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Μονεμβασίτης, συγγραφέας-δημοσιογράφος-κριτικός και ιστορικός μουσικής

Φοίβος Παπαδόπουλος, διευθυντής ορχήστρας-συνθέτης

Αλέξανδρος Κάλκος, κιθαριστής με ειδίκευση στα νυκτά όργανα της εποχής Μπαρόκ

Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση αποσπασμάτων του CD από τους κιθαριστές: Νίκο Χατζηελευθερίου, Χρήστο Φάκλαρη, Φραγκούλη Καραγιαννόπουλο, Άννα Σαρτζίδου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Νεκτάριο Σακελαρίου και Χριστίνα Πολυκρέτη.

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Η μουσική της εποχής του Μπαρόκ, για πολλούς μουσικούς, αποτελεί χώρο έρευνας και ανάδειξης ιστορικών και στιλιστικών ερμηνευτικών προσεγγίσεων. Για άλλους, πάλι, είναι πεδίο

πειραματισμών και τολμηρών διασκευών. Η σχέση του συνόλου Guitarte με τα κονσέρτα που περιέχονται σε αυτό το CD, ξεκινά από τη σπουδή και τη μελέτη έργων της εποχής για λαούτο (J. S. Bach, S. L. Weiss, A. Vivaldi κ.ά.), περνάει από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία (από τα μαθητικά ακόμη χρόνια) με κιθαριστικά σύνολα κι έχει ως τελευταίο σημείο αναφοράς το έργο του J. S. Bach - Musikalisches Opfer (BWV 1079), το οποίο ηχογράφησε το σύνολο στο προηγούμενο CD Traces. Το Guitarte παρουσιάζει λοιπόν, τέσσερα Concerti grossi σε μεταγραφές για 5 έως 7 κιθάρες, με τους κιθαρίστες σε εναλλασσόμενους ρόλους, soli και tutti. Η μουσική των Händel, Vivaldi, Corelli, Geminiani, με τον ήχο της σημερινής κιθάρας, σε απόδοση για κιθαριστικό σύνολο, διεκδικεί μια θέση, στο σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον, για όσους αγαπούν να απολαμβάνουν τη μουσική του 17ου και 18ου αιώνα.

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/guitarte-4-concerti-grossi-ekd.html

 

IANOS 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 18:00 η Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης (ΕΕΑ) διοργανώνει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας παρουσίαση του «Κειμένου θέσεων για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης», το οποίο έχει στόχο την κινητοποίηση του δημοσίου διαλόγου αναφορικά με τη θεσμική κατοχύρωση της αξιολόγησης στην Ελλάδα και την υποστήριξή της σε φορείς λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητή Άγγελου Κότιου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρόεδρος της ΕΕΑ, Δήμητρα Ιωάννου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη συζήτηση

Η προοπτική διαμόρφωσης μιας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης και η συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης αποτέλεσε αρχικά αντικείμενο εισήγησης στο 1ο ετήσιο συνέδριο της ΕΕΑ το 2017. Το 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ αποφάσισε τη σύσταση μίας θεματικής ομάδας εργασίας για την εκπόνηση προτάσεων εθνικής στρατηγικής αξιολόγησης (με την μορφή ενός κειμένου θέσεων), στην οποία συμμετείχαν μέλη της ΕΕΑ με εξειδίκευση στα θέματα αξιολόγησης, δημόσιας διοίκησης, περιφερειακής – αναπτυξιακής πολιτικής.

Στόχος του κειμένου θέσεων της ΕΕΑ είναι η κινητοποίηση του δημοσίου διαλόγου αναφορικά με τη θεσμική κατοχύρωση της αξιολόγησης στην Ελλάδα και η υποστήριξή της σε φορείς λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.

Το κείμενο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 11/4/2019 έως 31/05/2019 και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΕΕΑ (https://hellenicevaluation.org/index.php/el/draseis/nea)

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/elliniki-etaireia-axiologisis-keimeno-thesewn-gia-ti-diamorfwsi-mias-ethnikis-stratigikis-axiologisis-ekd.html

IANOS 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΖΗΣΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 18:00 οι εκδόσεις Παπαζήση και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κυριάκου Σουλιώτη, «Τεκμηριωμένη Πολιτική Υγείας. Μια πρόταση για την Ελλάδα», σας προσκαλούν στη συζήτηση με θέμα: «Τεκμηριωμένη Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα - Είναι εφικτή;».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Μπολέτης, καθ. Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
Ξενοφών Κοντιάδης, καθ. Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Πάρις Κοσμίδης, διευθ. Παθολογικής - Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Γιώργος Καλαμίτσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας-πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»
Κυριάκος Σουλιώτης, αν. καθ. Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-αν. διευθ. του LSE Enterprise - Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας


Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εύη Χατζηανδρέου ιατρός-δρ. Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Harvard.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο παρών τόμος επιχειρεί να παρουσιάσει μια κατά το δυνατόν τεκμηριωμένη πρόταση πολιτικής υγείας για την Ελλάδα, η οποία εξειδικεύεται σε κρίσιμους τομείς ρύθμισης του συστήματος υγείας. Αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ερευνητικά ευρήματα, αποσκοπεί στο να καταθέσει στον σχετικό διάλογο ένα "lug and play" σχέδιο μεταρρύθμισης του υγειονομικού τομέα, το οποίο διέπεται από μία σειρά αρχές.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διαθέτει σημαντική ερευνητική εμπειρία σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα ενώ, επιπλέον, συνεργάζεται με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) ως εμπειρογνώμονας για την πολιτική για τον καρκίνο. [...]

Link Βιβλίου:

            https://www.ianos.gr/tekmiriomeni-politiki-igeias-0466740.html

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/kiriakos-souliwtis-tekmiriwmeni-politiki-igeias-ekd.html

IANOS 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

IANOS | ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ «ΠΕΡΙ ΩΡΑΙΟΥ» ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ ΜΕΜΗ ΣΠΥΡΑΤΟΥ

ΘΕΜΑ: Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ ΠΑΝΑΓΗ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟ

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 20:30 ο επιμελητής της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, Κώστας Καζαμιάκης στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τη σκηνοθέτιδα Μέμη Σπυράτου, με θέμα την ταινία της για τον αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Παναγή Ψωμόπουλο (1925-2017), τον πολυτάλαντο καταλύτη στην ωρίμανση της πολεοδομικής σκέψης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Λίγα παραπάνω λόγια για το θέμα της συζήτησης

Το όνομά μου είναι Παναγής Ψωμόπουλος και είμαι ένας από τους παλιούς συνεργάτες του Δοξιάδη. Μπαίνοντας εδώ το πρωί, κάποιος φίλος μου είπε ότι ντύθηκα σαν.. να πάω να μεταλάβω. Η επίσημη εμφάνιση δεν είναι ανεξάρτητη από τη σημασία που έχει η σημερινή συγκέντρωση όλων μας εδώ.

...Με τη θεωρία και την πράξη, ο Δοξιάδης, στην Οικιστική επιστήμη αναφερόταν πάντοτε στον χώρο. Και το σύνολο αυτό -εφαρμογής των ιδεών του -το αποκαλούσε “εντοπία”. Ουτοπία για τον ίδιο ήταν κυριολεκτικά “ου-τόπος”. Ένα σύνολο ιδεών χωρίς την εφαρμογή στον χώρο, γι αυτόν ήταν κάτι που δεν θεωρούσε σοβαρό. Η “εντοπία” για τον Δοξιάδη θα ήταν το σύνθημα και το μήνυμα για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία σε όσους γνώριζαν τον Παναγή Ψωμόπουλο: ήταν ξεχωριστός. Δεν ήταν μόνο η πολυμάθειά του, η οξύνοιά του και η ευφράδειά του, που ζωντάνευαν οποιαδήποτε παρέα. Ήξερε να διαβάζει τους ανθρώπους. Ήταν ειλικρινής και άφοβος. Τολμούσε να πει τα πράγματα με το όνομά τους ενώ άλλοι δείλιαζαν ή κρύβονταν πίσω από τις λέξεις. Ήταν ανορθόδοξος, αιρετικός, με κριτική ματιά που δεν χάριζε κάστανα. Και πάνω από όλα: δεν καυχιόταν, δεν αυτοπροβαλόταν.  Προς τα έξω έδειχνε ένα άψογο επαγγελματικό πρόσωπο που μπορούσε επάξια να σταθεί δίπλα σε διασημότητες και ισχυρά πρόσωπα. Αυτά όλα τα προσόντα διέβλεψε ο Κ. Δοξιάδης όταν τον προσέλαβε, νεαρό απόφοιτο της Σχολής Αρχιτεκτόνων, για να του αναθέσει σε συνέχεια πολλές εμπιστευτικές αποστολές και ρόλους στον Οργανισμό Δοξιάδη. Ο Ψωμόπουλος δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, αντίθετα δεν έπαψε να λέει θαρρετά τη γνώμη του, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Πήρε επάνω του την οργάνωση του Κέντρου Οικιστικής, του θεωρητικού κλάδου του Γραφείου, και όταν χρειάστηκε, με προσωπικές θυσίες, συνέχισε να εκδίδει το περιοδικό Ekistics με τη διεθνή απήχηση. Πολλά τον πίκραιναν αλλά δεν παραπονιόταν. Είχε μια ακλόνητη αίσθηση χρέους που τον κρατούσε όρθιο. Και μια απέραντη αγάπη για όσους εκτιμούσε.

Δημήτρης Φιλιππίδης, αρχιτέκτων, καθηγητής αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.

Ο αρχιτέκτων και πολεοδόμος Παναγής Ψωμόπουλος (1926-2017)

Μαθητής του Παναγή Μιχελή και του Δημήτρη Πικιώνη, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και συνοργανωτής των θρυλικών συμποσίων της Δήλου, διέπρεψε ως γενικός γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Οικιστικής και ως ακούραστος εκδότης επί μία πεντηκονταετία του έγκυρου διεθνούς περιοδικού Journal of Ekistics. Ερευνητικός, πολυΐστωρ, πολυτάλαντος, υπήρξε στον διεθνή επιστημονικό στίβο οξύς διανοητής, υπηρέτης της ανθρώπινης συνεργασίας και καταλύτης στην ωρίμανση της πολεοδομικής σκέψης. Τίμησε με τη συμβολή του την παγκόσμια κοινότητα των ανθρωπιστικών επιστημών. Φίλος πιστός, σύμβουλος θυμόσοφος, ρήτωρ δεινός, πίστεψε στη ζωή, σε ένα αέναο γίγνεσθαι. «Μη λέγε θνάσκειν τους αγαθούς».

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς, Η Καθημερινή 17-8-2017 (αποσπ.)

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ και θα προβάλλονται ζωντανά διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο.

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/peri-wraiou-kostas-kazamiakis-memi-spiratou-panagis-psomopoulos-ekd.html

Link του livestreaming:

            https://www.youtube.com/watchΆv=BdKyP3GI-m4

IANOS 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ

ΣΙΩΠΗΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20:30 οι εκδόσεις Περίπλους παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το αστυνομικό βιβλίο του Γιώργου Μπακούρη, «Σιωπηλά εγκλήματα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας

Διονύσης Βίτσος, εκδότης των εκδόσεων Περίπλους-συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης επιστρέφει.

Δύο ηλικιωμένοι άντρες, βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι στην Αθήνα.

Ως συνήθως, τα στοιχεία ελάχιστα και τα ερωτηματικά πολλά.

Οπλισμένος με ιώβεια υπομονή και κατέχοντας μοναδικό ταλέντο στην ανάπτυξη θεωριών, τις περισσότερες φορές ακατανόητων για τους συνεργάτες του, ο Κλέανθος Παπαγιανίδης ξετυλίγει το ματωμένο κουβάρι, που θα τον φέρει μέχρι το Καστρί Κυνουρίας, αντιμέτωπο με γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί πριν πολλά χρόνια και εξακολουθούν να επηρεάζουνε το σήμερα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Μπακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Γενεύη. Είναι δικηγόρος και ζει από το 1998 μόνιμα στην Αθήνα. Τα Σιωπηλά Εγκλήματα είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του, μετά το «Έγκλημα στην Πάρο» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2014), όπου πρωταγωνιστεί και πάλι ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης.

Link Βιβλίου:

            https://www.ianos.gr/siopila-egklimata-0442894.html

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/giwrgos-mpakouris-siwpila-egklimata-ekd.html

IANOS 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

IANOS ARTSHOP@GOLDEN HALL

ART EVENT | ΝΙΑ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ

ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ | «ΘΑΛΑΣΣΑ – SEASHELLS & PEARLS»

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 18:00 ο IANOS ARTSHOP@GOLDEN HALL σας προσκαλεί στο Art Event της επιχειρηματία-σχεδιάστριας-κοσμηματοποιού Νίας Σταθούλια, όπου θα παρουσιάσει τη νέα της καλοκαιρινή συλλογή «Θάλασσα – Seashells & Pearls», από χειροποίητα κοσμήματά με ημιπολύτιμες πέτρες, κοχύλια, πέρλες, μαργαριτάρια, ασήμι, χρυσό και άλλα φυσικά υλικά· εμπνευσμένη από τον πλούτο του βυθού και τα χρώματα της φύσης.

Εγκαίνια έκθεσης: 28 Ιουνίου 2019, 18:00-20:00

Διάρκεια έκθεσης: 28/06 – 12/07/19

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS ARTSHOP στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).

Λίγα λόγια για τη Νία Σταθούλια

Η Νία Σταθούλια δραστηριοποιείται στο χώρο του κοσμήματος με τη δικιά της επιχείρηση PLATINUM από το 1995 στη Ζάκυνθο. Τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε το δικό της Brand NIA JEWELRY.  Σχεδιάζει συνθέτει κ κατασκευάζει Κοσμήματα χειροποίητα με ημιπολύτιμες πέτρες κοχύλια πέρλες μαργαριτάρια ασήμι χρυσό κ άλλα φυσικά υλικά!!

Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, galleries, περιοδικα life style, συνεργάζεται με καταστήματα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ στα νησιά κ διοργανώνει events με σκοπό να κάνει γνωστή τη

δουλειά της στο ευρύ κοινό! Δείγμα της δουλειάς της κυκλοφορεί  στη σελιδα της στα social fb & Instagram : Nia Stathoulia Jewelry!

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/nia-stathoulia-thalassa-seashells-and-pearls-ekd.html

IANOS 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗ | ΔΙΠΛΟΣ ΨΥΧΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Link Φωτογραφικού υλικού:

     https://cdn.ianos.gr/media/articles/galleries/d/i/diplos_psychismos.jpg

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, 18:00-20:00, η συγγραφέας-ποιήτρια Κατερίνα Ραμανδάνη υπογράφει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το βιβλίο της «Διπλός Ψυχισμός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ, (Σταδίου 24), στο τμήμα της Λογοτεχνίας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δυο διάσημοι άντρες στα νότια προάστια των Αθηνών. Υπεράνω υποψίας ο ένοχος. Ευκατάστατος, πετυχημένος και διάσημος στον επαγγελματικό του χώρο. Μοναχικός, μεταξένιος αλλά πληγωμένος στην παιδική ηλικία αν και φοβερός γυναικοκατακτητής. Απ’ την άλλη, ο πανέξυπνος επιθεωρητής, Οδυσσέας Καρράς, που δεν του ξεφεύγει τίποτα αναζητά τον ένοχο, τον ψυχασθενή. Γυναίκες πολλές στα δίχτυα της νύχτας. Δυο φόνοι όμως γυναικών της νύχτας ζητούν διαλεύκανση επειγόντως, ενώ η τρίτη κοπέλα γλιτώνει την ύστατη στιγμή.

Οι περιπέτειες, οι ανατροπές, ο έρωτας, τα εγκλήματα, οι ήρωες, τα κοινά δεδομένα γίνονται ένα συνονθύλευμα που θα κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ιστορία και θα σας ταξιδέψουν νοερά.

Το έργο θα αγγίξει λεπτές χορδές, θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και κυρίως θα σας συντροφεύσει σ’ ένα φανταστικό κόσμο. Ένα κρεσέντο ερωτικής έντασης αντικατοπτρίζει το βιτρώ της πληγωμένης ψυχής του.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Γεννήθηκα στην καρδιά της απέραντης πρωτεύουσάς μας, την Αθήνα, όταν ο πρώτος άνθρωπος πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι για πρώτη φορά. Οι γονείς μου χάρηκαν που το πρώτο τους παιδί ήταν κορίτσι και θα μεγάλωνε στην εποχή της προόδου και της τεχνολογίας.

Πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια, στην ωραία συμπρωτεύουσα, τη νύμφη του Θερμαϊκού, την όμορφη Θεσσαλονίκη, μα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου απ΄ το πανέμορφο χωριό των αιωνόβιων πεύκων και της διάφανης γαλανής θάλασσας της Χαλκιδικής, το μαγικό Πευκοχώρι, απ’ όπου κατάγονται οι γονείς μου.

Οι εικόνες κι οι εμπειρίες από την παιδική μου ηλικία, είναι γεμάτες γέλιο, χαρά, ξεγνοιασιά, ποτισμένες με γερές δόσεις αισιοδοξίας, που αντλούσα από το φιλικό περιβάλλον και την οικογενειακή θαλπωρή. Οι πολλές περιπλανήσεις μου, σε διάφορους τόπους της πατρίδας μου, λόγω ειδικών συνθηκών αλλά και τα ταξίδια μου στο εξωτερικό, μού εμφύσησαν αγάπη για την πατρίδα μου και με έκαναν να ΄χω ανοιχτό μυαλό.

Εμπνευστής και πρώτος δάσκαλός μου υπήρξε ο πατέρας μου. Σταθμός μεγάλος στη ζωή μου, ο άντρας της καρδιάς μου, το αντίδοτό μου στα καθημερινά προβλήματα. Καρποί της ζωής μου είναι οι δυο γιοί μου, ένα γερό συμβόλαιο, αδιαπραγμάτευτο. Τη μεγάλη δύναμη όμως για να στέκομαι όρθια, χρόνια τώρα, αντλώ από τη μητέρα μου.

Σεμινάρια στη διάρκεια της ζωής μου έχω παρακολουθήσει πολλά και ακόμη συνεχίζω μιας και είμαι ανήσυχο άτομο. Καθοριστικά με προσδιόρισε ως συγγραφέα ο επιτυχημένος κύκλος σεμιναρίων της γνωστής λογοτέχνιδας Π. Τραυλού. Η εργασία μου, θεωρώ ότι είναι ένα μέσο καθαρά βιοποριστικό και τίποτα περισσότερο, ενώ το πνευματικό μου έργο είναι η αναπνοή μου κι η ισορροπία μου μέσα στη ζούγκλα του σύγχρονου γίγνεσθαι. Αρχή μου είναι να βαδίζω σε δύσκολα μονοπάτια, γιατί πιστεύω ότι τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς.

Link Εκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/katerina-ramandani-diplos-psichismos-ipografi-ekd.html

 

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus