page top

Scott Dubois - Black Hawk Dance

9/3/2010

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος:Scott DuBois - Black Hawk Dance
Label:
Sunnyside
Είδος:Jazz
Αριθμός CD: 1

 

 

Υπάρχει μια βαθιά πνευματικότητα που διαπνέει τη μουσική του κιθαρίστα Scott DuBois. Στο Black Hawk Dance, το δεύτερο άλμπουμ του στην εταιρία Sunnyside (μετά το Banshees του 2008), η μουσική γίνεται ένα είδος τελετουργικού, για να απελευθερώσει τη ψυχή του. Αλλά το ταξίδι δεν είναι εύκολο, μέχρι να βρει παρηγοριά στον ήχο και τη σιωπή που τον περιβάλλει. Επτά δικές του συνθέσεις τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό. 

Ο DuBois ψάχνει για μια πολύ βαθύτερη διάσταση της τέχνης του. Προσπάθειά του είναι να βρει και να δημιουργήσει ένα καμβά συνολικού ήχου, βοηθούμενος και από το μπάσο κλαρινετο του Gebhard Ullmann. Στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, ο DuBois προσθέτει μια πλειάδα αρμονικών, πάνω από το απαλό παίξιμο του Ullmann.

Aπό την άλλη πλευρά, στο  Souls, η επικοινωνία ανάμεσα στη κιθάρα του DuBois και το τενόρο σαξόφωνο του Ullmann είναι αμείλικτη, μέχρι που το σαξόφωνο δίνει τη θέση του στο μπάσο του Thomas Morgan και τα τύμπανα του Kresten Osgood. Ανάμεσα στα 2 αυτά κομμάτια, στο Illinois Procession Rain, το Dust Celebration, στο μελαγχολικό Isolate και το River Life με τις γρήγορες εναλλαγές του, οι αυτοσχεδιασμοί του κουαρτέτου κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Ο Scott Dubois είναι ένας σκεφτόμενος μουσικός. Η μουσική του έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα με καλοφτιαγμένο ήχο που αντανακλά το βάθος της ψυχής του. Μια πραγματική “πνευματική”αναζήτηση, το Black Hawk Dance, ένα κυριολεκτικά υπέροχο άλμπουμ.

Tracklist
1.Black Hawk Dance
2.Illinois Procession Rain
3.Dust Celebration
4.Isolate
5.River Life
6.Souls
7.Louis Frederic.

Moυσικοίl:
Scott Dubois: κιθάρα
Gebhard Ullmann: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, μπάσο κλαρινέτο
Thomas Morgan: μπάσο
Kresten Osgood: ντραμς

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus