page top

Steve Hunter - The Manhattan Blues Project

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Steve Hunter - The Manhattan Blues Project
Label: Deaconrecords
Είδος: Blues
Αριθμός CD: 1
ASIN: B00CLCXE3U

 
 

Μιλάμε ίσως για τον Blues δίσκο της χρονιάς που από το πρώτο άκουσμα ανταμείβει άμεσα, με τις πρώτες στιγμές να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο χώρο, πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει εδώ:

Βροχή, σφυρίχτρα τροχονόμου, κόρνες κίνηση μέσα στην πόλη και ένα βαθύ μπλε φόντο γεμίζουν το σκηνικό του εναρκτήριου intro κομματιού «Prelude To The Blues» βάζοντας μας σιγά σιγά σένα περιβάλλον πιο ορχηστρικό που συνεχώς ανεβαίνει και μας προετοιμάζει για περίπου τρία λεπτά. Το επόμενο βήμα ίσως θυμίσει στην αρχή το «Always with meAlways with you» (Joe Satriani) αλλά καμία σχέση η μήπως όχι; Ο στακάτος ρυθμός και οι blues φράσεις φτιάχνουν κλίμα και δημιουργούν διάθεση υψηλή με τα slide και τα wah-wah να δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους.

Επίσης η ατμόσφαιρα είναι  αρκετά lounge με electro στοιχεία στο background ανά διαστήματα να κάνουν την εμφάνιση τους. Ακολουθεί το «Gramercy Park» και εν συνεχεία το «A Night At The Waldorf» που δίνουν συνέχεια σε αυτό το βελούδο που χαϊδεύει τα αφτιά μας, προσφέροντας απόλαυση συνθετικής αρμονίας σε συνδυασμό με το υποδειγματικό παίξιμο. Και ναι είναι ο Steve Hunter ένας γνήσιος εκπρόσωπος των blues και της rock, έχοντας συνεργαστεί με Alice Cooper, Lou Reed, Peter Gabriel κτλ. και έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από τριάντα πέντε δουλειές και συνεργασίες, ξανά-αφήνει το στίγμα του αυτή τη φορά με τον πέμπτο προσωπικό solo album με όνομα «The Manhattan Blues Project» (και να λοιπόν μια γνήσια επιρροή του Joe Satriani αν ακούσετε κυρίως τον πρώτο του δίσκο, αλλά και τους υπόλοιπους θα καταλάβετε αμέσως).

Η συνέχειά αλλάζει τον ρου του δίσκου με το ευδιάθετο και λίγο folk, ίσως και 70s προσανατολισμού «Solsbury Hill», Ακολουθεί άλλο ένα εμπνευσμένο πρελούντιο το «Daydream By The Hudson» αποτελώντας τη μετάβαση προς μια soft instrumental μπαλάντα και αυτή με τη σειρά της στο πρώτο boogie shuffle του δίσκου το «The Brooklyn Shuffle» όπου όπως είναι φυσικό οι ρυθμοί ανεβαίνουν αισθητά, ενώ από τη μέση και μετά ακολουθεί και ένα ηλεκτρικό σόλο για να ολοκληρώσει. Αυτό μαζί με το «Twilight Harlem» που εξίσου περιέχει ηλεκτρικό δυνατό σόλο είναι ίσως τα πιο σπιρτόζικα κομμάτια (αν και το δεύτερο είναι slow riff song) .Το πρότζεκτ κλείνει με τη δύση του ηλίου στο «Sunset in Central Park», διανύοντας έτσι μια ολόκληρη μέρα. Το Blues Manhattan Project είναι ένα διαμάντι που σηματοδοτεί το δυναμικό παρόν του Steve hunter στα μουσικά δρώμενα και που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να μην ακούσεις, έχοντας μέσα του γνήσια Blues ταυτότητα και παραγωγή απλά κρυστάλλινη.

Σημείωση: Στο άλμπουμ αυτό υπάρχουν αξιομνημόνευτες συμμετοχές όπως αυτές των Joe Satriani (solo, G3), Marty Friedman (ex-Megadeth, solo), Phil Aaberg στο κομμάτι 'Twillight In Harlem', του Tony Levin (solo, Liquid Tension Experiment) στο Solsbury Hill αλλά και των Joe Perry (Aerosmith), Johnny Depp (O ηθοποιός του Hollywood) στο 'The Brooklyn Shuffle'

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus