page top

Spin Doctors - If Τhe River Was Whiskey

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος

Τίτλος: Spin Doctors - If Τhe River Was Whiskey
Label: RUF RECORDS
Είδος: Blues
Αριθμός CD: 1
Κυκλοφορία : 30/4/2013

 
 

«Η καλύτερη τους κυκλοφορία από την εποχή του «Pocket Full of Kryptonite»

Αφορμή στάθηκε το νέο που οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone ψήφισαν τους Creed ως το χειρότερο συγκρότημα της δεκαετίας του '90. Σε αυτή την λίστα βλέπουμε και τους Spin Doctors. Επιπρόσθετα είμαι βέβαιος ότι έχω συναντήσει το όνομα τους σε άρθρα του τύπου «συγκρότημα με ένα τραγούδι επιτυχία-κομήτης».  Το "Two Princes" τους σημάδεψε όσο κανένα άλλο τους τραγούδι. Μπορείς να το συναντήσεις  σε λίστες με τα καλύτερα τραγούδια των 90ς  μέχρι και στα χειρότερα τραγούδια που έχουν βγει! Και προσωπικά το είχα σκυλοβαρεθεί καθώς το άκουγα παντού από rock club μέχρι και σε mainstream club που έκαναν ένα δεκάλεπτο σφήνα με rock κομμάτια. Δεν κρύβω ότι από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά με τους Spin Doctors και μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν άκουσα τα πρώτα δευτερόλεπτα από την νέα τους δουλειά. Λοιπόν οι Spin Doctors παίζουν blues και μάλιστα παίζουν καλά!

Σύμφωνα με τον τραγουδιστή τους Chris Barron, το συγκρότημα το 2012 έκανε μια περιοδεία για τα 20 χρόνια του πιο επιτυχημένου τους albumPocket Full of Kryptonite” και ρώτησαν τους οπαδούς τους τι θέλουν να ακούσουν από το συγκρότημα και η απάντηση ήταν blues . Μπορεί να έγιναν γνωστοί για το  alternative rock ύφος τους όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι ρίζες τους ήταν πάντα στα blues.

Η αίσθηση που σου δίνει το “If the River Was Whiskey” είναι ότι δεν προσπάθησαν να αντιγράψουν κάποιο blues συγκρότημα , αλλά αυτό που ακούς προήρθε αβίαστα από μέσα τους. Εάν δεν τους ήξερες θα έλεγες ότι πάντα οι Spin Doctors έπαιζαν blues και τίποτα άλλο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του δίσκου. Δεν ξέρω πόσοι θα το ακούσουν, αλλά για εμένα βρήκα την blues κυκλοφορία της χρονιάς.

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus