page top

Dirty Fuse - Surfbetika

Επιμέλεια : jazzbluesrock.gr

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Ρεµπέτικα στον αφρό... ∆ηλαδή Surfbetika! Οι Dirty Fuse αφήνουν τις ακρογιαλιές και τα δειλινά και µε εφτά ρεµπέτικα τραγούδια ξεκινούν ένα ταξίδι στο χρόνο. Επιστρέφουν στην εποχή του τεκέ και της µπαρµπουτιέρας, ναυαγούν σε καταγώγια, εκεί όπου γεννήθηκε η μελωδία της ανατολίτισσας Μισιρλού που µε τα σαγηνευτικά της τερτίπια έµελλε να σημαδέψει τη μουσική των surfers της Καλιφόρνια των '60s. Η συνέχεια επί του βινυλίου!

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράµερ Χρήστο Κόγιο µε σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Television, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των 60's, αποδιδόµενη µε την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, µπάσο και τύµπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κοµμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7" βινύλιο Lost Riders.

Μέσα στο 2010 προστίθενται στη µπάντα οι Μάνος Κισαµιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης ∆ράκος (µπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα) και µε αυτή τη σύνθεση συνεχίζουν µέχρι σήµερα. Το 2012 κυκλοφορούν το οµώνυµο fulllength CD Dirty Fuse, µε το κοµµάτι Sunset Beach (απόδοση του Ακρογιαλιές, ∆ειλινά του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει µεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους djs. Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10" βινύλιο Surfbetika! µε αποδόσεις εφτά παλιών ρεµπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορεία τους είναι η συνεχής και δυναµική παρουσία τους σε live stages. Σηµαντικές στιγµές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η συµµετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), η εµφάνιση τους δίπλα στους Invisible Surfers στο Αn Club (2012), και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυµαντέρ «Welcome to the show (Η µουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)» και στη συλλογή Unsigned United (2009). ∆ισκογραφία : Lost Riders, 7" EP (2010, self-released); Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records); Surfbetika, 10" EP (2013, Green Cookie Records).

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus