page top

Mark Knopfler - Privateering

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Mark Knopfler - Privateering Deluxe Limited Edition
Label: Mercury
Είδος: Country, Folk, Blues
Αριθμός CD: 6

 

 

Μία από τις δεξιότητες του Mark Knopfler είναι να γράφει μελοδραματικούς country/folk στίχους και εν συνεχεία να τους παραδίδει μέσα σένα παιχνίδι με τη φωτιά έτοιμο να προκαλέσει έκρηξη. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουμε σχεδόν σε κάθε τραγούδι από το ‘Redbud Tree’ έως το ΄Beanstalk’. 

Έτσι  λοιπόν το «Privateering» η έβδομη κατά σειρά δουλειά του, η οποία αποτελείται στην Standard έκδοση από είκοσι ολόκληρα τραγούδια και δύο δίσκους (δέκα συν δέκα!), έρχεται και ισορροπεί σένα μείγμα Άγγλο-Αμερικάνικων ακουσμάτων, Οld Time County ρυθμών και κλασσικών Roadhouse Βlues  με την παράλληλη παρουσία των περισσοτέρων (αν όχι όλων) των Folk στοιχείων κατά διαστήματα (και συγκεκριμένα από την Κέλτικη Πίπα του Πανός μέχρι τη σφυρίχτρα).

Η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε στα British Grove Studios του Λονδίνου, με τη συνεργασία για τη βάση, μουσικών όπως οι:  Glenn Worf στο μπάσο , Richard Bennett  στις κιθάρες και το ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ (ναι υπάρχει κι’αυτό!),  Jim Cox στο πιάνο και στο organ όπως επίσης του Ian Thomas στα τύμπανα. Καθώς περνούσαν οι μήνες της επεξεργασίας και αφού ηχογραφήθηκε ο πυρήνας και ο σκελετός έφθασε η ώρα της επιπρόσθετης ηχογράφησης με τους μουσικούς των folk οργάνων που ήταν οι  John McCusker  στα fiddle και cittern, Michael McGoldrick  στις σφυρίχτρες  και τα πνευστά γενικότερα, Phil Cunningham στο ακορντεόν, και Paul Franklin στην pedal steel guitar .

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus