page top

Αναλωμένοι - Κρόνενμπεργκ Ντέιβιντ (Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία)

Μετάφραση: Μπέτσος Γιώργος

Δημοσιεύτηκε 24/6/2016 01:19

Αναλωμένοι

Κρόνενμπεργκ Ντέιβιντ

Μετάφραση: Μπέτσος Γιώργος

Σελ.: 336
Σχήμα: 15 x 23
ISBN: 978-960-499-159-4
Τιμή: 16,90 €
Τιμή online: 15,36 €

1η έκδοση: Ιούνιος 2016

Η Ναόμι και ο Νέιθαν είναι παθιασμένοι με την τεχνολογία και την αισθητική, εραστές και συγχρόνως ανταγωνιστές. Νομάδες, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι την εποχή των social media, με έντονη σεξουαλικότητα, σε διαρκή αναζήτηση εμπειριών που θα διεγείρουν τις αισθήσεις τους. Συναντιούνται μόνο σε ξενοδοχεία αεροδρομίων και σε παράθυρα υπολογιστών.

Μια είδηση για το ζεύγος Σελεστίν και Αριστίντ Αροστεγκί (μαρξιστές φιλοσόφους με ποικίλη σεξουαλική δραστηριότητα) ελκύει το ενδιαφέρον της Ναόμι. Η Σελεστίν βρίσκεται νεκρή και διαμελισμένη στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Παρίσι. Ο Αριστίντ, κύριος ύποπτος για τον φόνο, αγνοείται. Η περιέργεια της Ναόμι εξάπτεται και αρχίζει την έρευνα για να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από αυτό το μυστηριώδες έγκλημα.

Στο μεταξύ, ο Νέιθαν βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου φωτογραφίζει το έργο ενός αμφιλεγόμενου χειρουργού. Κοιμάται με μια από τις ασθενείς του γιατρού και μολύνεται από ένα σπάνιο αφροδίσιο νόσημα ονόματι Ρουάφς. Αποφασισμένος να συναντήσει τον γιατρό που ανακάλυψε τη νόσο, ο Νέιθαν γνωρίζει και την κόρη του, μια νεαρή γυναίκα που η αλλόκοτη συμπεριφορά της κρύβει ένα συγκλονιστικό μυστικό.

Αυτός ο ιστός από παράλληλες αφηγήσεις συνθέτει μια σαγηνευτική, ονειρική πλοκή όπου η γεωπολιτική συναντά τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τη Βόρεια Κορέα, το Φεστιβάλ των Καννών, τον καρκίνο και το σεξ, σε εκδοχές που υπερβαίνουν κάθε φαντασία. Το Αναλωμένοι είναι ένα πληθωρικό, προκλητικό βιβλίο, το παρθενικό μυθιστόρημα του παγκοσμίως γνωστού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ακατάλληλο για λιπόψυχους, κατάλληλο για όσους απολαμβάνουν ταξίδια σε σκοτεινά βάθη. (…) Το μυθιστόρημα του Κρόνενμπεργκ είναι εξίσου προκλητικό, δαιμονιώδες και συναρπαστικό με τις ταινίες του.

ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ

Κλασικός Κρόνενμπεργκ! Ποιος άλλος θα μπορούσε να διηγηθεί μια τόσο τρομακτική, συναρπαστική και σκανδαλώδη ιστορία για τους δεσμούς του πνεύματος και της σάρκας;

ΤΖΕΪ ΤΖΕΪ ΕΪΜΠΡΑΜΣ

Πρόκειται για τη συγκλονιστική, φυσική συνέχεια αυτού που εγώ θεωρώ μια ασύγκριτη κινηματογραφική κληρονομιά μυθιστορηματικής υφής. Με το Αναλωμένοι ο Κρόνενμπεργκ στέφεται αδιαμφισβήτητος διάδοχος όχι μόνο του Κάφκα και του Μπόρχες, αλλά και του εαυτού του.

ΜΠΡΟΥΣ ΒΑΓΚΝΕΡ

Αυτό το σφοδρό, πρωτότυπο βιβλίο, με το εύρος και την ποιητική ακρίβεια λόγου των καλύτερων έργων του Ναμπόκοφ, έχει τη δύναμη να ταράξει, να αφοπλίσει και τελικά να κάνει τον αναγνώστη απόλυτο συνεργό του.

ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus