page top

Arne Dahl - MISTERIOSO (Αστυνομικό μυθιστόρημα)

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019 11:19

Τίτλος : MISTERIOSO
Συγγραφέας : Arne Dahl
Εκδότης : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία : Αστυνομικό μυθιστόρημα
Σειρά: Βιβλία pocket
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Ααριθμός Σελίδων : 464
ISBN: 978-618-03-0307-0
Τιμή : 7,70 Ευρώ

Μεγάλα βιβλία, μικρές τιμές 
Βιβλία για κάθε τσέπη
Το ελληνικό pocket είναι πραγματικότητα 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν και χωρίς άλλες απώλειες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Αν και ετερόκλητο σύνολο, η ομάδα καλείται να συλλάβει τον «Δολοφόνο των Ισχυρών», που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντα με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Οι έρευνες οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους· από τις τράπεζες και την ιστιοπλοΐα ως τη ρώσικη μαφία και έναν θρυλικό αυτοσχεδιασμό του τζαζίστα Τελόνιους Μονκ … Misterioso.

Με χειρουργική ακρίβεια ο Άρνε Νταλ ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και γράφει ένα σφιχτό και συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Dast Magazine
Ο Arne Dahl δεν υπάρχει. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στον σουηδό Γιαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του για αρκετά χρόνια, αλλά στο έκτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα, το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε. Γεννημένος το 1963, ο Γιαν Άρναλντ εργάζεται ως κριτικός και δημοσιογράφος, ενώ με το Misterioso (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) καθιερώθηκε διεθνώς ως ένας από τους  σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη. Η σειρά βιβλίων του αριθμεί σήμερα 10 τίτλους, οι αστυνομικές του ιστορίες μεταφράζονται σε πάρα πολλές χώρες, ενώ διακρίνεται για το έργο του διεθνώς (Deutscher Krimi Preis, 2005 – Γερμανία,  Palle Rosenkrantz Prisen, 2004 – Δανία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Άρνε Νταλ και το έργο του μπορείτε να επισκεφθείτε τον προσωπικό του δικτυακό τόπο: http://www.arnedahl.net/ και τη σελίδα: http://www.facebook.com/ArneDahl.Crimefiction


ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Καμωμένο από πυκνό μυστήριο, ίντριγκες, ανατροπές και όλα τα πρωτογενή υλικά ενός θρίλερ που σέβεται τον εαυτό του, το Misterioso αφήνει ταυτόχρονα μια μεστή επίγευση της μορφολογίας του εγκλήματος στη σύγχρονη Σουηδία. Το μεταναστευτικό πρόβλημα, η διάδοση των τεκτονικών ταγμάτων, οι δοσοληψίες της ρωσοεσθονικής μαφίας, η ανάδειξη των σειραϊκών δολοφόνων σε media darlings κοινωνιών σε παρακμή και διάφορα παρεμφερή που ομορφαίνουν τα καλοκαίρια μας στην παραλία.

Δημήτρης Καραθάνος, Athens Voice
Στις πιανιστικές κλίμακες ενός Θελόνιους Μονκ, το λίκνισμα της παραζάλης αρχινά. Αναλόγως, το τζάζι γράψιμο του Άρνε Νταλ απαλείφει τις ιαχές του εύπεπτου θρίλερ και αναδεικνύει τις οξείες γωνίες της πολιτικής δράσης.

Νίκος Κουρμουλής, www.bookpress.gr
Ένα θλιβερό δράμα κρύβεται πίσω από τούτη τη χρήση του «Misterioso», και ο Άρνε Νταλ, απέχοντας πολύ από το να είναι ένας κυνικός σχολιαστής των σύγχρονων διαταραγμένων καιρών που παράγουν τέτοια δράματα, μοιάζει να συμπάσχει, και, συμπάσχοντας, να εξηγεί, να ερμηνεύει, να αναλύει τα δεινά που ταλανίζουν τον σημερινό άνθρωπο και φτάνουν να αλλοιώσουν τραγικά την προσωπικότητά του.

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ελευθεροτυπία
Ίσως ο πιο ταλαντούχος απ’ όλους τους σκανδιναβούς συγγραφείς. Η οξυδέρκεια της ματιάς του είναι εντυπωσιακή. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η χωρίς φτιασίδια πολιτικής ορθότητας εικόνα της σουηδικής κοινωνίας στα μυθιστορήματά του.

Πέτρος Μάρκαρης, Τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο)
Ο Arne Dahl έχει δημιουργήσει δική του σχολή μέσα στην παράδοση της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Συνδυάζει το σασπένς, τις διεθνείς ίντριγκες και την κατασκοπεία με αξεπέραστη λογοτεχνική ικανότητα.

Lars Kepler, συγγραφέας
Αν ο Ρέιμοντ Τσάντλερ ήταν Σουηδός –και ζωντανός βέβαια-, θα ορκιζόμουν πως αυτός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Άρνε Νταλ. Όχι λόγω των ομοιοτήτων στο στιλ γραφής, αλλά λόγω των ομοιοτήτων της «ατμόσφαιρας»... Λόγω του ότι ο Νταλ είναι καλός, πραγματικά πολύ καλός. Γρήγορος και στρωτός, σε συγκεκριμένες στιγμές ποιητικός, άγριος και διαρκώς συναρπαστικός.


Μουσικές προτάσεις από το Misterioso

Ακούστε εδώ ολόκληρη την playlist και δείτε παρακάτω όλα τα

τραγούδια του Thelonious Monk 

Misterioso

www.youtube.com/watchΆv=Qr5sP5RJTxM

Nutty

www.youtube.com/watchΆv=81E90VMdkeg

Blues five spot

www.youtube.com/watchΆv=PbAAVVKmWuA

Let’s cool one

www.youtube.com/watchΆv=W9HgXWvhiKs

In walked bud

www.youtube.com/watchΆv=ztXydjT0lPE

Just a gigolo (Brammer, Caesar, Casucci)

www.youtube.com/watchΆv=wODKl3w71CQ

Round midnight

www.youtube.com/watchΆv=HZskBDZ40os

Evidence

www.youtube.com/watchΆv=ZZwKtBLO-zw


Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus