page top

Tricky στο Fuzz Club (Live Review)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 27/1/2016 19:59

Tricky / Lia Hide @ Fuzz Live Music Club, 22/1/2016

Είχα πάει στην τελευταία εμφάνιση του Tricky στον ίδιο χώρο το 2014. Ήταν τόσο χάλια που είχα γράψει μάλιστα «Trickyμία από έναν σπουδαίο κατά τ' άλλα καλλιτέχνη». Καθώς όμως ο Tricky είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης, αποφάσισα να τον δω για μια ακόμη φορά , καθώς με ιντρίγκαρε το Δελτίο Τύπου που ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Φυσικά, εκτός από το νέο υλικό, θα ακουστούν και πολλά γνωστά κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα του Tricky, ίσως για πρώτη φορά με τον ίδιο να αναλαμβάνει σχεδόν όλο το βάρος των φωνητικών και της σκηνικής παρουσίας, με τη συνοδεία της νέα του μπάντας».

Support ήταν η Lia Hide, ένα φωτεινό κορίτσι που γράφει σκοτεινά κομμάτια. (Διαβάστε τη συνέντευξή της στο JazzBluesRock.gr εδώ) Ο πρώτος της δίσκος Home κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ-Universal το 2013, ενώ ετοιμάζεται o δεύτερος. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους Anneke, Joseph Van Wissem, Molly Nilson και Sleepin Pillow. Φανερά επηρεασμένη από την ηλεκτρονική της θητεία και με πολύ εμφανή τον ερωτά της για τον σκληρό ήχο των 90’ς, με φωνή που θυμίζει από Tori Amos μέχρι Alison Mosshart και Karen O, θα μας  παρουσίαζε τα δικά της ταξίδια του Home καθώς και υλικό από τον επερχόμενο δίσκο. Μαζί της: Irene Ketikidi / guitar, Aki Base / bass, George Lagogiannis /keys, George Rados / drums.

Το ξεκίνημα της μπάντας ήταν λίγο συγκρατημένο, μέχρι να βρουν τα «πατήματα τους» στην σκηνή. Όσο πέρναγε όμως  η ώρα τόσο «ανέβαινε» το συγκρότημα με αποκορύφωμα την διασκευή με το “ I'm Afraid Οf Americans” αφιερωμένο στον David Bowie , ενώ έπαιξαν και τοHang Υou From The Heavens” των Dead Weather. H Lia Hide είχε την «ατυχία» να παίξει μπροστά σε ελάχιστο κοινό , καθώς αρκετοί ήρθαν μετά την λήξη της εμφάνισης της, και το κοινό που την παρακολούθησε , για διάφορους λόγους, δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στο support group. Δεν πειράζει, όσοι είδαμε την Lia Hide το ευχαριστηθήκαμε.

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα , είχε έρθει η ώρα για την εμφάνιση του Tricky. Δεν μπορώ να ξεχάσω την προηγούμενη φορά , που είχε κάνει την είσοδο του «παρέα» με 2 μπουκάλια ποτό! Αυτή την φορά ήταν πάρα πολύ συγκρατημένος. Δεν έκανε τα «τρελά» του, δηλαδή να κατέβει και να τραγουδάει στο κοινό, να μένει γυμνός από την μέση και πάνω, και να κάνει διάφορα «τσιγάρα» επί σκηνής.  Για τα δεδομένα του «τραγούδησε» κιόλας. Όσο του επέτρεπαν τα προηχογραφημένα φωνητικά, ενώ σε μερικά τραγούδια , την σκυτάλη στα φωνητικά την πήρε ο drummer.

Ο Tricky είναι ο Tricky. Εάν ήταν στην θέση του ένας οποιοσδήποτε άλλος και τραγουδούσε , κατά βάση , με την πλάτη γυρισμένη στο κοινό θα έτρωγε κράξιμο. Εάν και πάλι οποιοσδήποτε άλλος έπαιζε 60 καθαρά λεπτά, και πάλι θα έπεφτε κράξιμο. Αλλά στον Tricky τα συγχωρείς όλα. Κατάφερε στα 60 λεπτά να χωρέσει τραγούδια από την καινούρια του δουλειά, αλλά και μερικά από τα κλασσικά του. Κατάφερε , γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μας  «χορτάσει» σε αυτά τα 60 λεπτά.  Με την εμφάνιση του αυτή ο Tricky, έσβησε τις άσχημές εντυπώσεις της προηγούμενης του εμφάνισης και μας χάρισε ένα ιδιαίτερο trip hop  βράδυ Παρασκευής.


Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Tracklist :

 1. UNREAL –IM NOT GOING
 2. WELL
 3. DIVING  AWAY
 4. HERO
 5. HERE MY DEAR
 6. OVERCOME
 7. PARENTHESIS
 8. HOW’S YOUR LIFE
 9. BOTHER
 10. VALENTINE
 11. PALESTINE GIRL
 12. WANNA DIE
 13. SUN DOWN
 14. YOU DON’T WANNA
 15. BOY
 16. VENT

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus