page top

Monster Magnet Live Report

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 23/5/2015 17:37

Ποτέ δεν μάθαμε πως θα ήταν το Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας . Και για να είμαι ειλικρινής  δεν νομίζω να είχε και κάνεις την περιέργεια να το διαπιστώσει.  Τα έχουμε πει ξανά για τα πλεονεκτήματα που έχουν τα μαγαζιά στην Ιερά Οδό. Άνετα λοιπόν μαζευτήκαμε γύρω στα 1400 άτομα στο άνετο Gazi Music Hall , που παρόλο δεν είχε ανοίξει ο εξώστης , κάτω ήμασταν άνετα.

Τους Monster Magnet τους είχα δει ξανά μαζί με τους Metallica το 1999 καθώς και στο Rockwave το 2011 και ήθελα να τους δω σε μια δικιά τους εμφάνιση. Πριν τους Monster Magnet , είχαμε 2 support συγκροτήματα με τους Half Gramme Of Soma να είναι οι  πρώτοι που εμφανίσθηκαν. Οι ίδιοι στην περιγραφή τους λένε ότι παίζουν heavy rock με έντονες επιρροές από Black Sabbath . Έπαιξαν τραγούδια από το EP “Marche Αu Noir”, ενώ μας παρουσίασαν και ένα καινούριο τους τραγούδι τοJerk”.

Push Me Around/ Burn Your Shadows/ Secret of the Fox/ Jerk/ Seeking Shelter/ Cage

Η συνέχεια είχε τους Solarmonkeys που θα ήθελαν πάρα πολύ να είχαν γεννηθεί νωρίτερα και στην δεκαετία των 90ς να ήταν στο Seattle , καθώς ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από την grunge σκηνή. Ανάμεσα στα 2 support είναι καθαρά θέμα γούστου το τι θα σου άρεσε περισσότερο. Δηλαδή εάν προτιμάς το heavy rock ή το πιο γκρουβάτο ύφος των Solarmonkeys . Ε, το “JumpinJack Flash” προσαρμοσμένο στο ύφος τους, με κέρδισε περισσότερο , αλλά σε γενικές γραμμές και τα 2 support συγκροτήματα έπαιξαν καλά.

Momma’s Son/ Don’t Bother/ Glass Giant/ Inside Your Head/ Jumpin’ Jack Flash/ Above/ No Care for Lord/ Let Them Rest

Γύρω στις 23:00 όλα ήταν έτοιμα για τους Monster Magnet. Γράφοντας την κριτική μερικές ημέρες μετά , είχα την ευκαιρία να διαβάσω διάφορες άλλες κριτικές για το live. Κατά έναν περίεργο λόγο συμφωνώ με όλες, και με αυτές που ενθουσιάστηκαν από την εμφάνιση τους και από αυτούς που διχάστηκαν. Όπως και σε κάθε σχεδόν συγκρότημα, υπάρχουν οπαδοί που ξέρουν τα χιτάκια και θέλουν να ακούσουν σε μια συναυλία ένα best of , υπάρχουν οι πιστοί οπαδοί που τους αρέσει κάθε μουσική αλλαγή της μπάντας, και υπάρχουν και άλλοι που προτιμάνε , για παράδειγμα στους Monster Magnet , περισσότερο την ψυχεδελική πλευρά τους παρά την rock n roll ή το αντίθετο. H εμφάνιση των Monster Magnet ήταν βασισμένη στο «μοτίβο παίζω αυτό που θέλω εγώ και σε όποιον αρέσει», δηλαδή περισσότερο ένα δώρο στους φανατικούς οπαδούς τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τίμησαν το “Last Patrol” με 6 στα 13 τραγούδια, δηλαδή σχεδόν την μισή τους εμφάνιση. Καθώς δεν συγκαταλέγομαι στους φανατικούς του συγκροτήματος, δεν κρύβω ότι κάπου προς την μέση ένιωθα ότι υπήρχε μια κοιλιά στην εμφάνιση τους, και για αυτό τον λόγο είχα πάει προς τα πίσω του club. Από την άλλη έβλεπα, όχι πάρα πολλούς βέβαια, να τους άρεσαν και τα τραγούδια από το Last Patrol οπότε φαινόταν ότι αυτό που έπαιζαν οι Monster Magnet είχε ανταπόκριση. Φυσικά η μεγάλη ανταπόκριση ήρθε με το τελευταίο τραγούδι τους το Space Lord”, με ένα μικρό πέρασμα από Black Sabbath,  που έγινε ο αναμενόμενος χαμός. Παρόλο που έπαιξαν 13 τραγούδια , τα οποία τα τράβηξαν λίγο περισσότερο, η συναυλία κράτησε αρκετά , παραπάνω από 100 λεπτά , και μας έδωσαν οι Monster Magnet μια γερή δόση ψυχεδέλειας.  Μπορεί ο Dave Wyndorf, να έχει ηρεμίσει λίγο, να μην κάνει τα όργια του παρελθόντος, να πέρναγε αρκετή ώρα της συναυλίας με το πρόσωπο του στραμμένο στους ενισχυτές, αλλά δεν παύει να είναι ένας πραγματικός rock star που είναι ικανός σε οποιαδήποτε κατάσταση και εάν είναι να μαγνητίζει το κοινό.

Tracks
The Right Stuff
Dopes To Infinity
Look To Your Orb For The Warning
Twin Earth
I Live Behind The Clouds
Last Patrol
The Duke Of Supernature
Spine Of God
End Of Time
Stay Tuned

Encore
Three Kingfishers
Tractor
Space Lord

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Facebook
Twitter GooglePlus