page top

Beth Hart - Live Review

Επιμέλεια : Παναγιώτης Λουκάς

Δημοσιεύτηκε 21/9/2015 14:09

H Beth Hart, τραγουδίστρια / συνθέτρια, υποψήφια για Grammy, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μία από της μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της εποχή μας, ειδικά στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Για 20 χρόνια καθηλώνει το κοινό της με την απίστευτή δύναμή της, το εύρος της φωνής και των καλλιτεχνικών της δυνατοτήτων και την ψυχή της.

Η απίστευτη φωνή της Beth είναι που παρακίνησε τους κιθαρίστες-θρύλους Jeff BeckSlash, Joe Bonamassa και Buddy Guy να παίξουν μαζί της  τόσο δισκογραφικά όσο και ζωντανά. Συναυλία με τον Jeff Beck, συναυλίες και δύο μαγικά άλμπουμ με τον Joe Bonamassa ("Don't Explain" και "Seesaw"), δύο δίσκους δυναμίτες με τον Slash (στο κομμάτι της Beth, "Sister Heroine" και στο "Mother Maria" του Slash) και στο πολύ ιδιαίτερο blues αλμπουμ "Rhythm And Blues" με τον Buddy Guy. Είναι απόλυτα φυσικό λοιπόν, που έχει προταθεί για δύο Βραβεία Blues μουσικής.


Beth Hart

Με διαφορά η πιο «ιδιαίτερη» συναυλία του καλοκαιριού. Καταρχήν η ίδια Beth Hart. Αναμφισβήτητα μεγάλο όνομα, αλλά θα μπορούσε να τραβήξει το κοινό να έρθει να την παρακολουθήσει;  Έπειτα η πολιτική συγκυρία.  Είναι δεκάδες οι συναυλίες/παραστάσεις που ακυρώθηκαν το τελευταίο διάστημα και καλά εάν είναι ένας έλληνας καλλιτέχνης, οκ θα βρει τον τρόπο να παίξει ξανά, για έναν όμως  ξένο είναι δύσκολο να έρθει ξανά. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η βροχή που ξεκίνησε κανένα 30λεπτό πριν την έναρξη της συναυλίας. Όταν μπήκα στον γνώριμο χώρο της Τεχνόπολις , περίμενα τον κόσμο να είναι προφυλαγμένος στα υπόστεγα. Και όμως, οι θεατές  που καθόντουσαν μπροστά στην σκηνή στις καρέκλες,  με τις ομπρέλες τους δεν κουνήθηκαν από την θέση τους, ενώ και οι όρθιοι ακούνητοι μέσα στην βροχή. Και 5 λεπτά πριν να έλεγαν οι διοργανωτές ότι η συναυλία θα ακυρωθεί λόγω των συνθηκών δεν θα μου έκανε εντύπωση.

Πέντε λεπτά πριν την έναρξη!

Πέντε λεπτά πριν την ώρα έναρξης (21:30) , οι πρώτες νότες από το “Tell Her You Belong To Me” ακουσθήκαν με την Beth Hart να μας καλησπερίζει και να μας τονίζει το πόσο χαίρεται που παίζει στην χώρα μας, καθώς και ότι έχει κόσμο παρόλη την βροχή. Η βροχή που μετά από κανένα 20λέπτο σταμάτησε , κάνοντας την παρακολούθηση της συναυλίας πιο ευχάριστη.  Αν και συνήθως πολλές φορές σε συναυλίες αναφέρουμε την μηδαμινή ανταπόκριση του κοινού, αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα. Ένα κοινό διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε συνήθως, μεγαλύτερης ηλικίας από το μέσο όρο, που πήγε συνειδητοποιημένο να δει την Beth Hart. Κάθε της τραγούδι και ένα highlight για τον κόσμο. 

Όλα ήταν παιγμένα με πάθος!

Από το  "I 'll Take Care Of You" μέχρι το "Whole Lotta Love" όλα ήταν παιγμένα με πάθος, συναίσθημα τόσο από την Beth Hart όσο και από την μπάντα της. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν καθισμένη στα keyboards μας είπε για τους «δαίμονες» που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια ερμηνεύοντας μερικά πιο προσωπικά της τραγούδια.

1ο encore

Το 1ο encore, τελείωσε με τι άλλο εκτός από το “I'd Rather Go Blind”, για να ξαναβγεί μετά από πολλά χειροκροτήματα.

2ο   encore

Με ένα –ίσως-αυθόρμητο 2ο   encore καθώς σε ένα set list που υπήρχε, έχω την εντύπωση ότι η συναυλία θα τελείωνε με το” I'd Rather Go Blind” , αλλά ακούσαμε και τα “As Long As I Have A Song” , “Spirit Of God” και μετά από περίπου 2 ώρες η συναυλία ολοκληρώθηκε.

Τα εύσημα στον διοργανωτή

Μπράβο στην Beth Hart, μπράβο και στον κόσμο που δεν παραπονέθηκε και ήταν πιστός στο ραντεβού του και τα εύσημα στον διοργανωτή που πήρε το ρίσκο και την έφερε και δεν ματαίωσε την συναυλία.


Φωτογραφίες : Christia Harrane

   

   

  

Σχολιάστε το άρθρο

Facebook
Twitter GooglePlus