page top

Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at the Vienna Opera House

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Δημοσιεύτηκε 7/1/2022 15:05

Πληροφορίες προϊόντος:

Τίτλος: Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at the Vienna Opera House
Label: J&R Adventures
Είδος:
Blues, rock

Αριθμός CD: 2

 

Ο Joe Bonamassa μετρώντας ήδη δέκα studio albums, έχοντας κάνει το μεγάλο μπαμ το 2000 με την πρώτη του σόλο δουλειά "A New Day Yesterday", έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα του για το πώς μπορεί να ακούγονται σήμερα τα blues. 

Από την, αν μη τι άλλο, πολύπλευρη φαρέτρα του, μας έχει χαρίσει μουσικές (έχοντας πάντα ως βάση το ατόφιο blues) που διαβαίνουν μέσα από rock, hard rock και rock n roll μονοπάτια. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως πέρα από τις αγαπημένες του Gibson και Fender ηλεκτρικές κιθάρες, συχνά χρησιμοποιεί μαντολίνο, μπάντζο και άλλα folk μουσικά όργανα, ενώ δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει και σε επίπεδο συνεργασιών. Συγκεκριμένα Το 2009 ο Bonamassa, μαζί με τους Glenn Hughes (φωνητικά, μπάσσο), τον drummer Jason Bonham και Derek Sherinian (synth) διαμόρφωσαν το supergroup Black Country Communion.

Μαζί κυκλοφόρησαν δύο studio albums ("Black Country" (2010), "Afterglow" 2012) και ένα live αποσπώντας αρκετά καλές κριτικές μέχρι την αποχώρηση του Joe από το σχήμα το Μάρτιο του 2013. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να αναφερθεί πως πλέον είναι εμφανή στις δουλειές του τα ανατολίτικα στοιχεία καθώς και  υποδειγματική η χρήση οργάνων όπως το μπουζούκι και το κλαρίνο ("Black Lung Heartache", "Athens To Athens"). Βασική αιτία και γενεσιουργός δύναμη αυτών η μετεγκατάσταση του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη για την ηχογράφηση του "Black Rock" το 2009.

Για να έρθουμε στο σήμερα του 35χρονου μουσικού, έρχεται για άλλη μια φορά να μας μεταφέρει όλες αυτές τις επιρροές του: από Slim, Bonnie Raitt, Crosby, Stills, Nash & Young, Eric Clapton, και Jethro Tull. Μέχρι  John Hiatt και Leonard Cohen (μελοποίηση) μέσα από την τελευταία του live δουλειά  "An Acoustic Evening at the Vienna Opera House", όπου έχοντας πλέον σε μεγάλο βαθμό ξεφύγει από τα συνήθη  projects προσφέρει με παραγωγό τη Shirley, μια μουσική πανδαισία μέσω της οποίας  έσπασε το πολύ ξεχωριστό ρεκόρ, να κάνει ντεμπούτο στην κορυφή του Billboard Blues Album Chart για δέκατη φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας έτσι θρυλικά ονόματα όπως ο B.B. King και ο Stevie Ray Vaughan.

Το event πραγματοποιήθηκε σε επτά ευρωπαϊκές πόλεις ενώ  η συγκεκριμένη ηχογράφηση έγινε στο Opera House της Βιέννης και το αποτέλεσμα συναρπάζει με 21 ολόκληρα κομμάτια. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της δουλειάς είναι η ζεστή – σπιτική ατμόσφαιρα που καταφέρνει να περάσει ήδη από το πρώτο λεπτό με ιδανικό άνοιγμα ("Arrival", "Palm Trees", "Helicopters And Gasoline", "Jelly Roll"), συνεχίζοντας με κομμάτια όπως τα "Around The Bend", "Slow Train", "Athens To Athens" (φοβερόο!), "From The Valley" και δεν έχει τέλος.

Ο δίσκος απευθύνεται σε άτομα που ακούν blues, rock, metal, Κλασσική μουσική κτλ και σε οποιονδήποτε ξέρει να εκτιμήσει κάτι τόσο περιεκτικό και σπουδαίο. Πρόκειται για ένα ταξίδι, όπου ο συνδυασμός  όσων προαναφέρθηκαν τόσο σε επίπεδο οργάνων όσο και  επιρροών, (με μια πραγματικά κρυστάλλινη παραγωγή ) σε μεταφέρει από την  παράδοση  της Ιρλανδίας στη Νέα Ορλεάνη και από εκεί στην Ελλάδα!  Πράγμα που συντελεί στην ύπαρξη ενός πολύ-πολιτισμικού έργου! Απολαύστε!

 

Tracklist

1. Arrival
2. Palm Trees, Helicopters And Gasoline
3. Jelly Roll
4. Dust Bowl
5. Around The Bend
6. Slow Train
7. Athens To Athens
8. From The Valley
9. The Ballad Of John Henry
10. Dislocated Boy
11. Driving Towards The Daylight
12. High Water Everywhere
13. Jockey Full Of Bourbon
14. Richmond
15. Stones In My Passway
16. Ball Peen Hammer 
17. Black Lung Heartache
18. Mountain Time
19. Woke Up Dreaming
20. Sloe Gin
21. Seagull

Σχολιάστε το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Otis Taylor - My World Is Gone

  Σήμερα θα δούμε τον πληθωρικό αυτόν καλλιτέχνη των blues να μας τραγουδά και να ξετυλίγει την ιστορική εξέλιξη των αγώνων για επιβίωση των ιθαγενών της Αμερικής και όχι μόνο...

  περισσότερα >
 • Terry Robb - Muddyvishnu

  Σίγουρα γνωρίζουμε όλα τα μεγάλα μουσικά κέντρα της blues από το Clarksdale του Mississippi μέχρι το νοτιότερο άκρο του Texas και από τη New Orleans και το Missouri μέχρι...

  περισσότερα >
 • Small Blues Trap - The Longest Road I Know

  Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ακούσει κάμποσες δουλειές τους συλλογικά αλλά και σε πιο προσωπικά πράγματα του Παύλου Καραπιπέρη που έχει την δική του άποψη...

  περισσότερα >
Facebook
Twitter GooglePlus